Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 21 240
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
От безсъние е, споко и аз бях така!

Орехче, ако е свикнал да ляга в 19, по добре да не се мъчи и с това.
Поне при мойте, не са ли легнали в 20- край, няма заспиване, по едно време мъчих да направя нощния 20:30, като последната дрямка е до по късно, въобще не искаха да заспят и правеха доста по дълго будуване вечер, накрая естествено заспиваха трудно. Та за момента си остава 20:00 нощния сън, пък ще видим по нататък.

Меджик, Аз бих направила следното....

Първа дрямка ти е била от 8:00ч - 9:20ч

Втора дрямка 12:00 - 12:30, 40

Трета дрямка 15:15 - 15:45

Нощен сън 18:50 - 19:00ч

Мойте правят две дремки, когато са станали по късно сутринта и първата дрямка им идва към 11:00ч иначе се преуморяват.

Лизи направо си правя скрийшот. Благодаря! Kissing Heart
Аз толкова ли съм забила и деградирала, че не мога да го наглася така Disappointed
Тъкмо кроим планове с ММ, днес почива, кой, кога и как ще се наспи... Че той залита чак от умора

# 361
Както беше замряла темата, бързо се раздвижи. Ще се върна после да дочитам, сега да отговоря на няколко поста през, които минах.

Джой, каката беше с лактозна непоносимост. Установена на 4м. Израстна го. На 9 давах попара с малко сирене и после малко по малко уввличвах. След годинката въведох домашни кремчета с преварено и разредено прясно мляко 1:1. Тогава и телешко въведох.

Системата за яслите я отворих и разгледах. Още се колебая дали да я пусна да се джурка. Нейната лична ме подкукуросва да пробвам, ако не искам да я пускам тя щяла да ми дава бележки, за да си пазя мястото. Така 2 години ще мога да кандидатствам, ако нещо не се получи. По принцип не одобрявам пазене то на места......

А сега да се похваля! 😁 Никол има ляпетна реч отдавна, но само подобни на кака ѝ тата и баба чат пат. От 2 дни докато играе си казва мамамамамам. И снощи и днес пълзи до мен хваща се за крачола ми да се набира и си казва тогава хубаво МАМА. 🥰 Няма да казвам, че мед ми капе на сърцето.
Иначе зъби още няма.

# 362
Мисълта  ми беше , че като се е събудил в 6 сутринта трудно ще издържи на 2 дремки и ако не е проблем за него може да го сложат за нощен по - късно.
Всъщност и двете с теб сме предложили сходен вариант просто зависи колко дълго ще спи на последната дрямка.

# 363
Благодаря, момичета! Hug
Орехче, той заспиваше в 19ч преди смяната на времето и бяхме по добре. До 20ч едвам издържа, когато и да е била последната дрямка, в 19ч започва да мрънка яко.

На втора дрямка сме, след 5 мин ще го събудя ако не е е станал, защото ще оплескаме нещата пак.

Четох някъде, че най доброто време за заспиване на децата е между 19-19:30.
И навсякъде където, намерих информация за съня, пишеше, че не трябва да се подлъгваме, че ако ги сложим да легнат по късно ще станат по късно. Също, че ако са по изморени ще спат по добре. Напротив , ако легнат по късно ще станат още по рано и ако да преуморени няма да спат добре. Но вие вярвам, чеги знаете тези неща, не казвам нищо ново Blush
И по себе си съдя, че аз като съм много изморена не мога да заспя. И сега съм така, втора дрямка, аз втори път лежа до него и не мога да мигна, но то е и защото много мисля... Какво ли ще измисля Grinning

# 364
  • Велико Търново
Виктория става в 6- 6 и 30, на две "дремки е, ама то нейните дремки отиват по 2 часа 😃 . Общо взето съм я забелязала че на 3 часа и вече започва да става кисела, гледам да я сложа да си легне поне половин час по- рано, давам играчки, биба и лягам на спалнята. Както си играе почва да мрънка и на 2-3 пъти я слагам да си легне, накрая се предава и заспива, понякога през деня (а вечер е задължително), давам мляко и с него заспива.

# 365
  • Варна
Да си кажа и аз “моите 5 стотинки”:

Ягоди давам от скоро - много ги харесва, но и аз ги кисна. Честно казано не знам защо само в БГ се смятат за такъв алерген и едва ли не до 2г не се дават 🤷♀

За съня: на 3 дремки е ок да спи по 30-40 май сякаш само. На 2 я оставям час и нещо, но не да надвишава 2,5-3ч за деня. Последната дрямка е макс до 17:30, 18 без нещо, за да си легне 20:30, 9 без нещо в нашия случай. Аз до секундата цепя интервалите и заспива за минути, живота ми така се улесни.
Меджик, другите са ти казали добър план - задължително 3 дремки при ставане в 6 според мен, но и не ги оставяй да са дълги, че да спи вечерта

# 366
13ч стана.
Ще го сложа сега в 15:45 до 16:15, 20 макс и 30, и да видим как ще заспи между 19:00 - 19:30ч

Ние бяхме също на две дремки. Две седмици при баба му и преди това вкъщи. И двете по 1:30-2ч. , през нощта беше същата работа. Заспиваше сам, по начина по който писах по рано, или гушнат или той си чопли нещо, не иска и книжка не иска и музика, най много ръката ми, но само да ме държи.
Само заради нощния сън се опитвам да променя дневния. Виждам, че не се събужда от глад, не съм правила въобще мляко снощи, съвсем спокойно си играхме между 2:30-4ч, значи е друга причината.

Тези драми със заспиването и това често ставане са от една седмица да кажем, а през нощта откакто се е родил.

Сега не си иска обяда... Както иска, следващо хранене в 16ч. И него трябва да наглася според съня, защото на 3 часа явно не е гладен. Аз два дена го мъча на 3 часа, за да може да съвпадне млякото в 19:00ч. И за да има две млечни хранения. Но той реално има 3 и 3 заместени ....
С две думи яко сме оплескали работата... Disappointed

Утре пак ще стане в 6 със сигурност, но проблема е че може да не заспи в 8ч, да не стане в 9 ч.. И така всичко всеки ден е различно Disappointed

# 367
  • Варна
Ами аз всеки ден изчислявам спрямо събуждането - почваш с най-краткия интервал след събуждането и така после смяташ.. пълна математика.Сори, че ти обяснявам, сигурно го знаеш перфектно това. Но примерно аз като стане в 7 (да кажем) и смятах 2,30ч (вече издържа и повече де) ии после спи и така нататък.

Мисля си, че щом 9 месеца е така нощния сън.. надали ти си виновна! Не се обвинявай постоянно!

Плюс, нищо не се оплескала, Габи има 5 млечни хранения, така чеее

Има любим чуждестранен профил с инстаграм за сън - heysleepybaby

# 368
Exsberry, не не имам нужда от обяснения.
Аз очаквам всеки ден да е еднакво. Подлъгвам се явно по група бебчета, които имат постоянен режим и на сън и на хранене. И тук съм срещала такива, имат диапазон и то не голям, за заспиване и хапване. Ние както казваш всеки ден математика Grinning
Ами така ще е...
Да нито един път не е спал цяла нощ, нито един път Disappointed

Но пък за сметка на това е много щастлив след тази дрямка. Аз го събудих много рязко, без да искам... Исках да го преместя, но така го хванах, че той направо седна Joy чак ми стана тъпо. Но пък се усмихна и газ към играчките.
Скрих се да пия кафе и да почина малко, чувам как се гонят с баща му и крещи.
Но почивката свършиииии Blush

Орехче, забравих да ти кажа, аз отдавна казах НЕ на второ дете Grinning
Но пък всеки ден ме чопли, дали ще спи повече от Божидар. Но да пробвам само защото ми е интересна тезата, че второто не е като първото, май няма да рискувам Joy

# 369
  • Варна
Хахаха това си е твърде голям риск честно Grinning Grinning с второто дете.

И при мен не е спала цяла нощ никога, въпреки че смятам, че има ок сън. Но и аз си лягам в 22ч, само и само да се наспя и да съм адекватна

Имаше едно меме "за какво ми е тази математика" и после с бебе и смятам дремки. Сега ще го намеря и сложа

Едит: https://www.instagram.com/p/CpfA80koh1x/

Това ми е любимата страница бтв - толкова истина зад смешни картинки SatisfiedSatisfied

Едит 2: има една група във ФБ "Недоспалите майки" с 16К членове - може да пишеш там, дават доста съвети мацките. Та може неееещо полезно да има

# 370
В групата във фейсбук вече се оплаках Joy

Но инстаграм нямам Animal See No Evil

# 371
  • Велико Търново
Най- тъпото е че тъкмо свикнеш на един режим и айде нов, и пак се почва напасване. Аз хем исках да спи цяла нощ, сега като има такива моменти и става в 5 часа , пак не съм доволна 😃. И да си легна рано, не поспя ли до 8-9 часа нямам файда. Миналата събота реши да спи до 8 часа, но в 5 пи мляко, е направо се бях преродила 😃.

Момичета, ще ви върна 9 месеца назад, помните ли през бременността как борихте главоболието, вече направо не издържам, и малката ако почне да реве, все едно пирони ми забиват ...

# 372
Така е Пламинго, променят се много често нещата на този етап.

Не мога да помогна за главоболието, аз не пия хапчета. Теябва положението да е наистина много сериозно, всичко чакам да си мине само. Единствено Нурофен, ако е нетърпимо и скоро пих Аулин за първи път от минимум 10год защото ме хвана зъб.

# 373
Минахме при педиатърката днес, Ави е здрава, от зъбки било. Наистина изби втория резец горе и днес няма температура, има апетит, настроение, играе си, пълзи. Какво беше това чудо за един ден не разбрах, нали уж от зъби не се разболявали децата. Снощи в 22 дадох Панадол и спахме цяла нощ.
Сега пък мен ме боли гърло, не знам има ли общо, според педиатърката не.
Ави е "отслабнала" 100 грама 😀 и е пораснала с 1 см - 11.900, 79 см е. Пак започна да ми се обяснява задължително да махна нощното хранене, сякаш извършваме престъпление 🙄 другия път мисля да кажа, че сме го спрели, ако стане въпрос и да приключваме с темата. Харесвам педиатърката ни, но относно кърменето изобщо не съм съгласна с нея.
Аз не следя стриктно интервали, нагласям ги според това в колко се е събудила, 3 часа след ставането сутрин е първата дрямка винаги, втората между 3-3:45 часа след събуждането от първата и нощния сън в 8-8:30 😀 като беше болна заспиваше по-късно, това не се отрази на събуждането сутрин, пак си става около 8.
Пламинго, аз само за Нурофен се сещам за главоболие при бременност.

# 374
Тъкмо щях да питам за Ави.
Браво! От шпагати и пълзене сигурно е "отслабнала". Blush
Боже аз ако кърмех Божидар, колко ли пъти щеше да се събужда, той сега е пристрастен към мен, пък с кърмене не знам. Преди малко пак имаше истерия, исках само ръцете да си измия, за да му намажа зъбите, той орева цялата къща. Това кога минава Grinning

Знам, че играта на "ку ку дзак" и подобни с криене, показват на децата, че предметите и хората не изчезват за винаги. Трябва да играем повече на нея Grinning

Заспа, беше трудно отново. Интервала е спазен, ритуала също. Тръшкане голямо, аз го оставям в леглото, той ми се мята отгоре, въобще не иска да легне даже.
Гледах стари снимки, той откакто е роден е  в ръцете ми, аз съм си виновна изцяло затова. Исках да го гушкам, да го целувам, да му се радвам, колики, зъби, успокоение... Повтарях си, един път ще е бебе... Е сега друсай като ще е бебе един път Smile

Общи условия

Активация на акаунт