Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 10)

• 20 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Аз днес взех бележка от ЛЛ и утре ще запиша Плами на кухня. На частна я записвам,защото пункта е до съседния вход и ще ми е супер близо. Само дано и харесат манджите😃

# 676
И аз днес взимах бележка за кухня, все едно сме се наговорили.
Ходих да й изкарам и здравна книжка, че все отлагах , но отметнах и това.
Стефи е от месец и нещо иначе на кухня, държавна, за сега яде всичко, че дано така си и остане Simple Smile
Иначе да се оплача, текнаха й пак едни сополи, днес най- вече затова отидох при личната,нищо й няма.
Явно ще е зъб пак , и явно така ще си избиват всички ,придружени със сополи...

# 677
Аз искам да попитам в частната кухня която искам да запиша Плами(казва се Ам-Ам) та менюто се състои от три ястия,като едното е постно,а другото месно и съответно десерт. Има и един ден риба през седмицата. В такъв случай се получва консумация всеки ден на месо. В държавните кухни пак ли е така? Не е ден месо,ден постно и аз да си слагам жълтък в деня на постното🙄 Понеже синът ми е отглеждам в чужбина и нямам опит с детските кухни в БГ и като цяло нямам си и на идея как са частните и държавната🙄

# 678
Във Варна също едното ядене е с месо, а в другото обикновенно има жълтък. Аз и като и готвя вкъщи не редувам вече. Обикновенно на обяд яде месо, а супата е постна. На кухнята обаче ги редуват, ако днес основното е с месо, а супата постна, то утре ще е наобратно. Давам основното на обяд, десетата на СЗ, а супата на вечеря, независимо кое ястие е с месо. Надявам се да и хареса, че ми е трудно да измислям какво да и готвя. Зимата е по лесно, но в жегите обикновенно караме на салата и скара.

# 679
Bolibon , как така е пасирано? Няма ли из вътре някакви парчетии?Ти от Варна ли беше?Нас в София(кв.Свобода/Надежда) нали ни отрязаха за месец май и като компенсация уж ни дадоха едно меню да пробваме, имаше си парченца.Междудругото ще вметна , че няколко пъти и давам купешко за 10-ти месец и се чудя защо е толкова гладко , а после видях , че измежду гладкото си има доста големи картофки,така че е възможно на пръв поглед да не се виждат по- голвмите.Тези дни ще звъня на майката кухня да видя дали вече ще ни приемат, а междувременно за разнообразие на вкусове съм купила "пюрета' за 12 месечни.Ако са едри ще ги намачкам, но поне да сменим малко вкусовете , че никакво време за готвене.
Аделинка се стряска от мотори.
Напоследък съм много зле аз с даването на жълтък , MISsAG , нямам време нищо почти да и приготвя ,както споменах,  а като успея все ми го отказва, така че те разбирам.
Ей, момичета ,ама много зъбки имат сладурите , моето момиче още е само с два като подозирам , че скоро ще избие трети .
За уменията и иначе не се тревожа , може да дава БОЦ, ПЕТ, Пляска, сяда , изправя се ,ходи като ме държи,обичайните неща за възрастта и като съдя по вас и коментарите ви.Усмихната е, гуша се много интересно , контактна е - усмихва се много и не се страхува от други хора.Мрънка си , понякога отказва храна, напоследък иска да е залепена за краката ми - само да отида до огледалото например и почва да мрънка, иска да съм плътно до нея.На моменти казва "бау бау" като види куче и почти осъзнато казва тати/тата/те.
И последно ,че стана дълго- споменах , че от няколко дена не допускам да има трета дрямка , като втората е до към 15 часа и по - лесно заспива и спи нощем.Даже вчера изкара и с една дрямка , ама това е изклюение.
ИИ пийте по едно за мое здраве  ,че вчера остарях и помъдрях(може би😀) с още една година.

# 680
Орехче ако си спомням правелно си е пасирано гладко, ще видя в понеделник. Големите ги минавах на 2гр на 10м и половина точно, защото 1гр беше пасирано и не искаха да го ядат.

# 681
Орехче ако си спомням правелно си е пасирано гладко, ще видя в понеделник. Големите ги минавах на 2гр на 10м и половина точно, защото 1гр беше пасирано и не искаха да го ядат.
Провери , че ми стана любопитно.На нас ни бяха дали от бурканчетата за над годинка и като казах , че е на 10м и жената откачи - ама как така?!Ама вие менюто видяхте ли?!
Чета го аз - викам и ,.че всичко без свинско от това меню сме дали , а тя се паникьоса,обади се на управителката , разказва и а у, и се оказва , че е сбъркала бурканчетата с тези за по- големите  и ми ги подмени.Но на външен вид бяха едно към едно.

# 682
На държавната кухня има един цял ден с постно, другия е пилешко, следващия телешко, риба и т.н.
А защо ги записвате на частна кухня момичета?
Много ми е интересно,понеже около мен всички са на държавната , дали съм чула една или две майки да са на частна.

# 683
На държавната кухня има един цял ден с постно, другия е пилешко, следващия телешко, риба и т.н.
А защо ги записвате на частна кухня момичета?
Много ми е интересно,понеже около мен всички са на държавната , дали съм чула една или две майки да са на частна.
При мен пункта ми е далеч за държавната кухня. Моят мъж работи по 10 часа. Не съм шофьор и няма как да ангажирам него да ми я взема всеки ден🤷♀Ето сега Плами е хремава и с тези дъждове няма как да хукна да взема държавната кухнята,,която ни е ба около 30 мин пеш. Да хващам такси не виждам логика,при положение че частната ми е на 50 метра от нас. Ако имах възможност разбира се че бих я записала на държавната. Чисто финансово държавната ми е 1лв на ден,а частната 5 лв,но аз трябва да се съобразя и с това как ще я вземам

# 684
Провери , че ми стана любопитно.На нас ни бяха дали от бурканчетата за над годинка и като казах , че е на 10м и жената откачи - ама как така?!Ама вие менюто видяхте ли?!
Чета го аз - викам и ,.че всичко без свинско от това меню сме дали , а тя се паникьоса,обади се на управителката , разказва и а у, и се оказва , че е сбъркала бурканчетата с тези за по- големите  и ми ги подмени.Но на външен вид бяха едно към едно.
В понеделник като я взема ще видя. На 2гр е с парчета, но е от 1г. Но винаги ми е било странно, че 1гр е пасирана, а е за възраст от 10м до 1г. Може и аз да съм забравила, ще видим.

# 685
  • София
Аз засега няма да взимам кухня. Тя има заместени само две хранения, а вечеря с нас на масата, така че не ми е проблем. Може би лятото ще я запиша де - на частна, защото в нашия град има само един пункт на държавна кухня, който ми е в центъра (тоест на 10км). Впрочем цената е 4лв, така че не ми е голяма разликата така или иначе.
Иначе тя отказва пасирано пюре, имах няколко за 4 и 6м останали, ми надробих ги с хляб, за да ги яде 🤣

# 686
Във Варна държавната е 1.20лв на ден за 3 яденета. Аз съм между два пункта на 10мин са ми и ми е удобно. Вчера като си пусках документите пред мен имаше един татко, който купуваше купони за природени. За близнаци знам, че е по евтино, не помня колко беше, но излезе, че и природените се хранят на същата цена като близнаците. После жената обясняваше, че преди е имало предложение цената на купона за многодетни майки също да е по ниска, но не се е приело. То не виждам колко по ниска може да е. На тази цена купона е поне от 10г, тогава големия ми племеник беше на кухня. Със сестра ми снощи обсъждахме, че е страни, че не е вдигнат все още, но предполагам, че и това ще стане.

# 687
Аз се опитвам да правя преговори с ММ за държавната кухня да я взема всеки ден,но в крайна сметка ако не мога ще си я запиша на частната🤷♀☺ Той работи почти всеки ден и не искам да го ангажирам и с това☺

# 688
  • Бургас / Славейков
Нашата държавна кухня също от 10м.до година е пасирана.За следващата група също знам че няма много парчета ,тъй като на съседката детето взима от нея и тя се ядосва ,как ще се научи да дъвче като е пасирано пак.Иначе менюто понеделник е постно задължително ,тъй като събота и неделя не работи кухнята и не могат да оставят месото да се размразява от по рано.После ги редуват и един ден риба има в седмицата.Купих купони ще видим дали ще яде.Поне ще е по разнообразно от моето готвене.Нямам и много време за това и сутринта и следобед сме навън.

# 689
Тук ако са били няколко почивни дни по националните празници първия ден също е постно. Риба има един ден в седмицата, преди беше сряда, сега не съм обръщала внимание. То затова и аз така съм свикнала и сряда и е рибен ден, по навик. Но втора група си е на парченца. Има и които са по гладки, но иначе са си с хубави парчета. С големите като ги обръщах на втора група в началото е имало случай да се налага да понамачкам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт