Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 71

• 42 299
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
С риск да ме линчувате 😄 мисля след майчинското да стана брокер. Много ми е на сърце всичко, искам с това да се занимавам... пък, ако ми е писано, ще съм успешна.
Успех! Пазарът е наситен, но винаги може и още, защото има доста не особено добри брокери.

# 76
  • Благоевград
Какво ще кажете за жилище в сграда от 2015 с акт 14, защото строителя е починал? някой с опит?  много ли е рисковано и звучи ли като много незаконна история или не е чак такава драма. изкупени са всички апартаменти вътре без този.

# 77
  • Бургас
svetlozara98, успех ти пожелавам. С добра подготовка и усет към клиента, можеш да бъдеш успешен брокер.
И на мен ми се е искало, по-скоро като хоби и за удоволствие, може като се пенсионирам един ден Simple Smile
Много е важно да се проучва добре кварталът, в който ще се продава/купува/наема, за да не се излага човек пред клиентите и да не приказва небивалици.

Това с акт14 ми звучи рисковано, защото след като строителят е починал, ще следват един куп административни неуредици и чакане, докато се реши върху кого преминават правата и задълженията на строителя. Щото той строителят може да е строил с фирма, ама тя не е починала, нали. В краен случай всички собственици трябва да събират пари и сами да си довършват сградата за своя сметка. Не че не е възможно, ако някой оправен бута нещата, ама не е лесно.

# 78
Звучи ми като нещо, от което да бягаш. Вероятно парите, на които го продават те блазнят, но както няма акт 15 и акт 16.. така няма и да ги вземе. Даже не знам защо се замисляш... това е бездънна яма за пари. Тези актове дори и да започнете да си ги вадите сами - те не са безплатни.

# 79
Със сигурност ще си успешен брокер, защото в БГ това е като да продаваш близалки на деца.

# 80
  • Благоевград
Цената е много добра, точно каквото търся е и като квадратура, разполпжени, локация. Добре това с актовете не е ли въпрос на административни уредици, по каква причина една сграда не би могла да вземе акт 16? Какво става ако не вземе, незаконна е и се събаря ли или как? Малко съмнително и на мен ми звучи, но все пак другите апартаменти са изкупени и си живеят хора..

# 81
Една сграда има 5 години срок да бъде построена, като този срок може да бъде удължен май с още пет. И ако не се построи се събаря, а собственикът на парцела си го получава обратно. Но под построяване се има предвид именно А14, та тази няма да се бута.  Но от тук нататък следват административни проблеми. Нямам идея как живеещите са си извадили удостоверения за адрес, партиди за ток и вода, винетка за зона... Евентуална продажба също може да се окаже невъзможна.

# 82
Цената е много добра, точно каквото търся е и като квадратура, разполпжени, локация. Добре това с актовете не е ли въпрос на административни уредици, по каква причина една сграда не би могла да вземе акт 16? Какво става ако не вземе, незаконна е и се събаря ли или как? Малко съмнително и на мен ми звучи, но все пак другите апартаменти са изкупени и си живеят хора..

Само акт 16 е административен ( по мои знания) - акт 15 е конструктивен. Също така, ако няма акт 16 няма индивидуални партиди за тока и водата( също така тока би трябвало да е промишлен, не битов). Не можете да застраховате жилище без акт 16 ( пак по мои знания). Изобщо от всякъде си е набутвация. Ако беше много хубаво, нито цената му щеше да е ниска.. нито от 2015 да стои без акт 15 и акт 16.

# 83
  • Бургас
Имам приятелка, която има точно такова жилище - без акт 16 от много години, поне 15-20. Тока си го плащаха на калпак, като си го разпределяха между апартаментите. Хубав апаратамент, голям, в центъра. Всичко хубаво, ама тази година като станаха промишлените цени на тока до небето, настана голям рев. А този, който събира парите, няма голям интерес да вади акт 16. И тя се принуди да се изнесе при родителите си, с двете си деца, защото сметките за тока са непосилни.
Та - много евтиното накрая винаги излиза скъпо.

# 84
  • Благоевград
Освен да ида да разпитам живущите, с нахалство към прогрес в тази държава Grinning  Имам роднина, който така аха да купи парцел да строи в Бояна мисля че беше, всичко точно, изрядно..Отиде да говори със съседите на своя глава и разбра, че квартала е със септична яма, което го отказа напълно точно преди сделката

Другото освен с адвокат да се консултирам, някой има ли добър адвокат по недвижимо имущество да препоръча?

# 85
В Бояна до колкото съм чувала, има цели блокчета на септична яма хихи дрискат на скъпото

# 86
  • Sofia
Някои инвеститори са мега лайняно-нагли! Пишат "близко до канализация" и обещават, ей утре общината ще прокара, токувиж за АКТ16 ще има. А иначе в таксата поддръжка си е включено извозване с лайновоз.

# 87
Важното е да е новичко и лъскаво . Облекчаваш се на полето като баба си - ама всяко ново е позабравено старо.

# 88
Следя доста обяви на имоти, няма да преувелича ако кажа 90% от тях
 си седят още не продадени от най малко преди нова година или средно 6 месеца. Явно има много голямо ослушване Grinning

# 89
И аз търся добър адвокат по .имотни въпроси, за София.
Моля, пишете ми, ако сте доволни от някой, който ви е решил имотен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт