Най-слънчевите мами в арабските страни #15

• 21 554
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от мен  Hug
Лорекса, Кари е един бонбон! Страхотна е! да ви е жива и здрава!

mln, щом при ва с е задължителна значи може бие добре и аз да я сложа тази. Можеш ли да питаш дали има странични реакции и каква точно ще слагате като марка? Има и друг вариант - като отидем в Доха там да я сложим. но аз знам че е на 2 приема, през 6месеца. Ле ле в такава дилема съм,ч е не можете да си представите.
А здравните ви книжки от БГ ли са на децата или са тамошни? Май ще трябва да преведа тази на Ади, че нали е писано на български.
mariabutti, тя Хепатит Б е задължителна в БГ, ама за хепатит А не е  и педито затова сигурно се дърпа ио не иска да я слага тя ами да съм ходила в Института по заразни и паразитни болести  Shocked ей сега ще се помъкна с детето !!!!!!!
Успокоихте ме и ме разсмяхте с белите на малчовците  Joy абе май най-важното е да с ани живи и здрави!
Мъжа вече е в Доха, даже вчера се чухме  Grinning сега му правели разни изследвания и нищо интересно до тук Simple Smile
Лорекса ако все още искаш писанията ми за захранването, дай мейл на лични да ти ги пратя

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 14:25 от Maris

# 91
Ако някой е бил в Jumeirah Beach Hotel в Дубай, може ли да си "признае", защото имам няколко конкретни въпроса (май Ноя беше споменала, ама не съм сигурна)? Мерси.

# 92
  • O.A.E./ Пазарджик
Maris, не знам какво пише в здравните книжки във БГ, но тук такова нещо няма. има едни книжлета, които ти дават като се роди бебето и там има схема за ваксините по месеци и години.
тук или си застрахован и застраховката поема 100 % от цената на лекарствата и плащаш символична сума за прегледа или плащаш всичко. има здравни карти, които са задължителни за всички, които живеят в страната( без туристи).
освен да ти видят какви ваксини са му сложили не вярвам да ти трябва за нещо.
видяла ли си какви са условията за здравната каса във БГ , ако заминеш в чужбина?  да не те карат да плащаш после.

Алиса , питай  Simple Smile какво те интересува?

# 93
Hellllooooo на всички!!!

Аз съм тук, ама нали го раздавам работна не ми остава време за нищо.
Всеки ден пътувам по около 70 км до мола и обратно, в двете посоки.
И такъв трафик е по улиците, че направо ми се иска някой път да оставя колата на улицата и да бягам  Mr. Green
Два часа на отиване и два на връщане и още 8 duty и той деня свършил.
Айде стига съм се оплаквала, нали аз плаках за работа тук при вас - на ти сега!!!  Mr. Green Mr. Green

Ей, пак с болести се разправяте  Confused
Нали казахме, че ще ги оставяме в старата година  Flutter
Миме, бързо оздравявяне и да не ми изядеш слънчогледа  Hug

Пък и какви сладури си имате... пу, пу, машаалах да са ви здравички е най-важно  Praynig  bouquet

Миме, Милена, Лорен елате до Емирейтс Мол на разходка пък и да се видим.
Аз съм до 18 на работа.
Обадете се, ако решите нещо  Sunglasses

Целувки и прегръдки за всички!!!
Лека вечер!!!

# 94
Мария, мерси.

Значи, миналата година аз се тутках по това време и изпуснах периода около ваканциите на Калина, та сега любимият се е заел с организацията, но аз му "суфлирам" отстрани. Значи, спряхме се на този хотела (ха-ха, след първоначално лееко насълзяване на очите ми при цените им, ама животът нали бил кратък, бла-бла...) и сега се чудя:

-има ли смисъл да се взима half board (предплатената вечеря добавя към 700 лири за 8 вечери) или ресторантите за reasonable (сравнено с Лондон де);

-мога ли спокойно да оставя Ели (1г6м) на baby-sitting за час-два, т.е., как да знам дали са reliable (конкретното ми притеснение е, че наоколо има много басейни и минутното невнимание ...)

-Колко градуса е температурата в края на февруари?

-Други съвети също ще полезни, ако се сетиш за нещо.

# 95

освен да ти видят какви ваксини са му сложили не вярвам да ти трябва за нещо.
видяла ли си какви са условията за здравната каса във БГ , ако заминеш в чужбина?  да не те карат да плащаш после.

Това не го разбрах  Embarassed Какво могат да ме накарат да плащам в БГ? или за там имаш предвид. Иначе ние там сме поети от фирмата на мъжа ми.
А можеш ли да ми напишеш може и на лични, кои са задължителните ваксини при вас, ако не съм много нахална  Embarassed  Hug

# 96
Марис могат да те накарат да си платиш осигуровките в бг и още как!
Но докато си в майчинство те осигуровките си ти вървят, но все пак провери!
а след това въпреки че там ще си осигурена не го признават, и аз 2 години бях на държавна работа в кувейт с осигуровки и документ от българско посолство за пред осугорителния институт но не ми го признаха!и си ги платих на куп!
Та като ти изтече майчинството или някои да ти плаща по 6 лв на месец като самоосигуряваща се или трябва да подадеш молба че повече от 100 и колко дни ще си извън страната и да не СИ Задалжена да им ги плащаш после!
А аз ги платих нищо че им показах документ от паспортноче не съм билав страната за да ползвам здравни услуги и докумет от българско посолство в кувейт че там съм осигурявана, но отговора им беше осигуровката ти там си е за там, тук съм имала личен лекар и трябва да си ги платя!

# 97
Здравейте момичета!!!
Тая седмица как ми е тръгнала ... голям куцуз.На работа пък по цял ден компютри мъкнем че има все колеги да се местят и го играя мистър мускул.Влизам все за малко да ви изчета и айде пак на тръстиката.
Миме  добре дошлa Hug Дано бързо да ти размине  на теб вируса и да ти е последния.
Дани приятно е човек да те види пак на линия Wink
Разгледах всички фотографии и много съм доволна.Големи сладурковци са дечковците ви.
Приятна вечер на всички  bouquet

# 98
Креми, защо са те накарали да си платиш осигуровките? Аз показах документ, че от 1999г. не съм се застоявала в БГ и нищо не платих  newsm78

# 99
Ааа Креми, сега разбрах. Обаче аз имам уговорка с моята шефка да си плащам тази осигуровка, все едно работя при нея, за да ми тече стаж. В това мисля, че влиза и здравната  newsm78
А наистина как си им платила на тия кожодери  #2gunfire
gorjiana, по полека  с работата...тя няма да избяга  Joy

# 100
  • O.A.E./ Пазарджик
Алиса, сумата не е голяма за този хотел, особено ако е така нареченото "бъфе"(ако правилно го произнасям) . ако питаш мен не бих взела подобен пакет, защото не виждам кой знае каква оферта да са направили , а и най-важното , има толкова много супер места за вечеря. съседната Мадинат например. супер приятно място. сигурно ви е включена закуска, така че си обикаляйте. така е по-разнообразно.
времето февруари е лятно, но с тези промени напоследък не е много сигурно. много е различно тази година. но мисля, че ще е за плаж. проверявай до последно.

хотела е с много добра репутация и вярвам, че и обслужването, включително и baby-sitting-а ще е на ниво. за децата се грижат доста и  зоните са разделени по възраст.
не се притеснявай стандарта тук отговаря на цената и обратно Laughing

избрали сте супер време, а и ако не влизате навътре в Дубай да се задръстите в трафика, ще си изкарате супер.
свиркай, ако искаш да пием по кафе  Wink
питай каквото искаш Peace

Марис, Креми ти е обяснила подробно. ще ти сканирам книгата, но утре . че стана късно  bouquet
Веси, ако не си имала личен лекар няма да плащаш, но ако фигурираш в списъка, каквото и да им покажеш те си искат парите. има и сега тема по въпроса.

# 101
Мария, така е, в сравнение с другото, сумата не е голяма, просто се чудех дали е удачен избор пред свободата да ходиш и на други места; макар че с две малки деца няма да вечеряме надалече така или иначе. На сайта на хотела пише, че имало 20 ресторанта, сигурна съм, че броят и съседни-“побратимени” такива и кафетата. Сега на спокойствие видях, че са ги разделили на 3 групи и типа “елегантни” не приемат деца вечер, но нищо, разбирам ги. Ъм, бъфет не е за мен, напрасявам на бърза ръка...

С удоволствие ще се обадя да се видим, ние планираме да сме там от 24 февруари до 4 март.

# 102
Верно е така, защото съм имала личен лекара него му е плащано затова че съм в листата му нищо че не съм го посещавала от 2001!!!!
Но 2000г май беше това записване за лични лекари!А аз бях студенткаи платих от както съм прекъснала до връщането ми в българия 2,5 години накуп!
А марис това с осигуровкит е много добра идея, и влизат здравните, от товапо хубаво нема как!
Аз малко знам за Този хотел но една моя позната ходи там и бяха много доволни, сега ме е яд че не съм стиордеса или ИДто да неим бях връщала, имах 50% намаление във шератон, хилтън, меридиън по цял свят!Дори в джумейра, имного хотели в дубаи!Но не всеки го знаеше, и 75% намаление на Fedex!
Абедоста превилегий бяха!
А миме май е нормално първия месец да се разболееш и аз бях много болнано още не знаех че съм бременна и бях дори а антибиотици, била съм 2ра или 3та седмица бременна и никога не съм била толкова зле, и то 7 дни на антибиотици , мног упорито, но ми се струва защото имунната ти система отслабва че бебо всичко галта и затова!И мнго ме беше страх да не му е станало нещо заради тези антибиотици в ранни седмици, но ето го кюфтето, единствения недостатък му беше че с дупето напред искаше да излиза! Joy Joy Joy
хаиде лека от нас!

# 103
Мария, изпразни си кутията

# 104
  • O.A.E./ Пазарджик
Мария, изпразни си кутията

Laughing  позатрих малко

http://www.jumeirahbeachhotel.com/dining/marina_seafood_market/ 
тоя ми харесва много.  гледката е супер.
хотела имат хубава градина. бях бременна в 3 месец и бях  на сватба на приятели там. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт