Счетоводител в нужда се познава 20

• 39 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • В полите на Пирин планина
Когато попълвате декларацията да не изписва предупредително съобщение, относно авансовите вноски?

Проследете сумите по код 110000. Възможно е да има някаква невнесена сума.
В тази справка: Справка за извършени плащания, преведени по сметки на НАП и погасени задължения с тях

# 196
Извинете, че ви занимах без да уточнявам. Да, за вторите става въпрос няма и логика да могат да се теглят.

Могат да се изтеглят до 50% от натрупаните средства по индивидуалната партида при трайно намалена работосподобност на лицето над 89.99%

# 197
Когато попълвате декларацията да не изписва предупредително съобщение, относно авансовите вноски?

В тази справка: Справка за извършени плащания, преведени по сметки на НАП и погасени задължения с тях

Проверено е, всички суми са внесени има ги във всички справки. Надявам се да е бъг някакъв.

# 198
  • Варна
Здравейте 😊 Собственик и управител съм на фирма ЕООД,която не извършва дейност от
вече две години. В момента съм пред изтичане на майчинството и ще се наложи да я ,,замразя,,. Искам да Ви попитам дали ще ми е нужен счетоводител или нещата не са сложни и мога сама да го направя? В момента сама си попълвам образците за здравните осигуровки. Няма персонал,закрила съм сметките,касовият апарат не е обслужван вече 2ра година.

# 199
  • В полите на Пирин планина

Проверено е, всички суми са внесени има ги във всички справки. Надявам се да е бъг някакъв.

А правили ли сте промяна в размера на авансовите вноски?

# 200
Не, не е правена промяна. Пратила съм запитване и чакам отговор. Ще пиша и тук, като имам такъв. Може да е в полза на някого.

# 201
  • София-Младост
Проверете парите внесени за ав вноски, да не са покрили друго задължение.
Или просто нсистина е моментен бъг.

# 202
Здравейте, въпрос към вещите по ЗОП. Сумата за директно възлагане 30 000 лв с или без ДДС е?

# 203
  • Балчик
Здравейте 😊 Собственик и управител съм на фирма ЕООД,която не извършва дейност от
вече две години. В момента съм пред изтичане на майчинството и ще се наложи да я ,,замразя,,. Искам да Ви попитам дали ще ми е нужен счетоводител или нещата не са сложни и мога сама да го направя? В момента сама си попълвам образците за здравните осигуровки. Няма персонал,закрила съм сметките,касовият апарат не е обслужван вече 2ра година.
Можете и сама. Ако сте самоосиг. се лице  трябва да подадете в местното НАП декларация за промяна на вида на осигуряването ви, като собственик и управител на ЕООД. - става с ПИК на НАП
Също важно е до 30.06.2023г., ако след 2019г. не сте подовали да подадете декларация за липса на дейност за фирмата ви в Агенция по вписванията.- става с ваш ел. подпис
Пазете винаги копия от всички документи, които подавате.

# 204
  • Варна
Можете и сама. Ако сте самоосиг. се лице  трябва да подадете в местното НАП декларация за промяна на вида на осигуряването ви, като собственик и управител на ЕООД. - става с ПИК на НАП
Също важно е до 30.06.2023г., ако след 2019г. не сте подовали да подадете декларация за липса на дейност за фирмата ви в Агенция по вписванията.- става с ваш ел. подпис

Благодаря 😊 Самоосигуряващо лице съм. Вече не съм сигурна какво сме подавали, понеже някои неща в които не съм сигурна през счетоводител. Но,мисля,че подавахме и от агенцията по вписванията ни казаха,че няма нужда (не съм на 100% сигурна). А това ,,замръзяване,, се случва там,в агенцията по вписванията,нали? И към НАП е само това-да подам за липсва на дейност?

# 205
  • Балчик
Скрит текст:

Благодаря 😊 Самоосигуряващо лице съм. Вече не съм сигурна какво сме подавали, понеже някои неща в които не съм сигурна през счетоводител. Но,мисля,че подавахме и от агенцията по вписванията ни казаха,че няма нужда (не съм на 100% сигурна). А това ,,замръзяване,, се случва там,в агенцията по вписванията,нали? И към НАП е само това-да подам за липсва на дейност?
Само в НАП, най- удобно с пик-а на НАП.

# 206
  • Русе
Латино, Мисля, че сумата по ЗОП е до 30 000лв. с ДДС-то.

# 207
Здравейте.
При обжалване на болничен от работодател, длъжен ли е да уведоми служителят си,че ще се обжалва. Какви са правата ни като служители?
Предварително благодаря на отзовалите се!

# 208
# 209
  • София
Здравейте, може ли да попитам,
Собственик на фондация дължи ли осигуровки и ако има телк има ли отстъпка от осигуровките?

Общи условия

Активация на акаунт