Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 126 657
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 490
Колкото и да е по сценарий предаването, не забравяйте че те не са актьори и реакциите им, мимиките, жестовете, думите и изказът са си техните. Предполагам, че продуцентите само им задават тона, и оставят на тях излагацията (ама то си е така). Grinning Още повече, че в затворено общество, емоциите се изострят и затова гледаме рев и нерви непрекъснато. Нагледен пример на какво да готови някои хора за еднодневна слава.

Този сезон е доста унизителен за женското съсловие. Евгени ми е точно като султана с неговия харем. Само ги придърпва да ги целува и ако някоя му се дърпа малко повече, бива изгонена. Той се обижда, когато някоя дори леко се отдръпне от него. Личи си, че иска всички да му се обясняват и да тичат след него, а той да си ги сменя една след друга. Изглежда като пълен егоцентрик. Ако някоя има някакво мнение, различно от неговото, той й натрива носа. Такива хора, като него, са склонни да проявяват емоционален тормоз върху половинката си. Критикуват, след което наказват с мълчание или безразличие. Лошото е, че много жени не го виждат в началото, защото са влюбени и загубени. Така че този сезон може да послужи  за пример на младите жени за какви индикации да следят, когато си избират партньор за семейство.

# 2 491
Момичето с розовата рокля(победителката)
А как се разбира, че това е победителката? Според мен точно не е, нищо че влиза в кадър.

# 2 492
Още едно напомняне, че, когато иска Евгени може и да отпраща жените, когато не иска да му се прекъсва срещата. Wink
https://vm.tiktok.com/ZGJa3Yvx3/

# 2 493
Аз съм учудена колко хора си мислят, че е толкова лесно да играеш като актьор... че те актьорите трудно успяват така да пресъздават емоции, вие тези, хванати от кол и въже, ги изкарахте като за Оскар. Ясно е, че има сценарий, особено явно си личи в разговорите, когато уж лежерно пият кафе и си говорят - там си личат подадените въпроси и скованите отговори. Обаче плача на Елена, простотията на Габисавет, наглостта на Валерия или моментите, в които е разстроена или изнервена - това не е театър, това са си техните естествени емоции и реакции.
Очевидно е и че Ирина в синхрони се прави на голяма мъжемелачка, но в действителност дори не е скъсила физическата дистанция с Евгени. За разлика от срамежливите Виктория и Боряна, които в синхроните се изчервяват от срам да говорят за физическа близост, а като доближат Евгени, ние се изчервяваме от срам като гледаме какво става. Тук сценарий няма, просто се показват характерите - едната само лае, но не хапе, другите две - тихи води...

# 2 494
  • Разпиляна във въображението
И насълзените очи на Валерия, докато Айлин говореше за нея, или когато бе разстроена пред момичетата - трудно ще се получат, ако са на сила. Мисля, че бяха искрено, спонтанно пролети сълзи.

Обаче едва ли не от епизод две-три всички пророкуват как приятелките ще се изпотрепат и скарат заради Евгени - Айлин, Валерия и Джия - а то все се не случва. Поне 15 епизода по-късно. Джия, с изключение на един кратък отрязък от време, отново си хортува с момичетата. Има време до края и ще видим всъщност какво ще се случи, но дърпане на коси все още няма.

# 2 495
Да ви разкажа нещо извън предаването, но свързано с него. Днес гледах документален филм за убийството на плейбой модела  Джазмин Фиоре от мъжа й Райън. Връзката е, че във филма интервюираха Меган Хаузерман - също плейбой модел, която участва и в тв реалити и след като набира популярност VH1 създава шоу за нея "Меган търси милионер". В него 16 или 17 мъже се борят за нея. Там тя се запознава с въпросния Райън, който след време убива Джазмин. Та Меган разказваше, че още в началото на шоуто са се харесали с Райън и са имали връзка, пазена в тайна от продуцентите. Когато наближил финала, тя говорила с една от продуцентките, че иска да избере Райън, защото го харесва най - много и иска да е с него. Продуцентката й отказала категорично, защото този избор не съвпадал с целите на предаването.  Едновременно с това, Меган си се виждала с Райън и той вярвал и очаквал, че тя ще избере него. На "полуфинала" останали трима мъже, един от които бил Райън. В ухото на Меган имало слушалка и директно й казвали какво да говори, а тя само е трябвало да повтаря. Пряко волята й, я накарали да изгони Райън. Той бил страшно шокиран от този развой. След снимките започнал да й звъни и да й пише съобщения, че иска обяснение от нея и че трябва веднага да говорят. На нея й било адски гадно, че го е разочаровала. Нямало как да му вдигне, защото по същото време била с хора от предаването, а връзката им все още си била тайна. Тя заминала за Мексико, за да снимат финала, а след 2 дни Райън й се обадил да й каже, че се е оженил за Джазмин, след 2 дни познанство. Меган още разказа, че всичко се нагласяло така, че да е възможно най - интересно за зрителите и да ги държи в напрежение. Чрез монтажа също много насочвали зрителя кого да харесва и кого не.  Там също Меган е целувала всички мъже, защото предаването било за запознанство и избор на мъж, каза че нямало как без да показват целувки, да обосноват решенията и изборите на красавицата. Райън страшно много ревнувал при всяка целувка или внимание, което имала към другите участници, т.е. имали са достъп до телефони, за разлика от нашите герои. Въпреки всичко тя харесвала най - много Райън и имала намерение след шоуто да се събере с него, но след внезапната му сватба, разбрала, че той има други планове. Дори след като той се оженил, продължил да общува с Меган. След няколко месеца, започнало излъчването на щоуто, но след третия епизод, гръмнала новината, че Райън е убил Джазмин и излъчването на цялото предаване било отменено завинаги. Райън участвал и в други реалитита на VH1, дори спечелил едно от тях, но след ужасните събития, всички програми с негово участие са изтрити и свалени от платформите. Та беше интересен разказът на Меган за нещата зад кулисите. Не че не ги знаем и не си ги мислим и ние, но реших, че може на някого да му е интересен нейния разказ. Слуховете, че в Ергенът печели една, а след финала Евгени е с друга, може да означава, че и на него няма да му позволят да избере тази, която харесва, но предстои да видим.

anra, не знам дали някой ти е отговорил за газлайтинга - gaslighting се пише. Много неща обхваща терминът и едва ли ще мога да го обясня в пълнота, затова най - добре потърси в google. Накратко е форма на психологическа манипулация, при която насилникът създава объркване и съмнения у жертвата в здравия й разум, в собствените преценки, втълпява й изкривена реалност и т.н. По този начин упражнява контрол обикновено и власт.
Например, когато Айлин и Пам се изясняваха за провокативния въпрос за половите органи. Айлин каза защо не й е станало приятно, а Пам за да се защити и за да запази контрол над ситуацията й отговори, че постъпила така, за да даде шанс на Айлин да блесне ! Нараняваш някого, а после му обясняваш, че си го направил за негово добро, че не е разбрал добрите ти намерения и т.н.
[video][/video]

Газлайтингът, ако го има в тази ситуация, е по-скоро в поведението/реакцията на Айлин (гледам освен самата ситуация и контекста, в който е - т.е. по-глобално), отколкото в предоставеното обяснение на Пам (логиката, която тя предостави, е изключително субективна и изкривена, но поставяйки се на нейно място, мога да разбера какво има предвид). Газлайтърите като цяло не се извиняват, разстройват или поставят под съмнение преценката си (когато направят грешка или обидят някого) - за разлика от Пам. Те казват на черното - бяло, например навън е тъмно - светло е, а по-реалистичен пример е - да ти кажат "гневен си, защото ми завиждаш" или "манипулираш ме, само за себе си мислиш, използваш ме", когато всъщност си тъжен, защото не са отговорили на някаква твоя нужда, например, или си си "позволил" да се отстоиш. Всяват съмнение у жертвата, след което тя си променя преценката (приема техния възглед) и се извинява (за нещо, за което няма нужда да се извинява).

# 2 496
Spiritlight, не говорим за това, че са едва ли не артисти участниците в шоуто.  Напълно вярвам на емоциите и поведението на повечето, особено на по-експресивните и неконтролируемите, на по-деликатните.
Обаче също така съм наясно, че сценарият следва свой собствен план и няма да им позволи да излязат извън него. След предаването, което коментирахме със Сиска, нещата придобиват по-отчетлива картина .
Можеш да харесаш, да се влюбиш, да бъдеш симпатичен образ дори на зрителя, но режисурата ще влияе на тези ти проявления и в крайна сметка решението ще бъде на продуцентите.
Приемам, че по случайност може да съвпаднат двете неща, но водещ фактор е интересът и печалбата на шоуто, а не емоцията и пасторалният завършек на историята. Бизнесът доминира.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 11:03 от проксима

# 2 497
# 2 498
  • Street of Dreams
Няма никакъв газлайтинг нито от стана на Айлин, нито от страна на Пам. Много ненамясто използвате термина.
Евтин опит за манипулация от страна на Пам да й вмени, че хората виждали Айлин еди как си (нещо грозно беше, не помня), а Айлин прояви характер и я сложи на мястото й с три изречения - от сорта все ми е тая какво мислиш, но си мери думите, защото имат последствия. Съответно другата рухна и взе да оправдава злобата си. Издаде се, че си изкарва на Айлин за всеки път, когато красиви жени са я карали да се чувства зле. Както казва Айлин, свивайки рамене - мда, кофти.

Харесвам това приказно красиво момиче, има и лоши, но и хубави черти на характера и откакто една потребителка го написа, все си я представям смееща се и играеща с няколко малки деца, с вързана на конска опашка коса. И със съвсем друг мъж. 😆Този не успява да я разгърне.

Не мисля, че излъчва и демонстрира сексапил. Излъчва красота , спортна активност, живот, нужда от обич и една детинска радост (ооо, колко ми е хубаво ама много, много, много ми е хубаво) 😆😆😆

# 2 499
  • София
Репликата на Пам, че Айлин можела да блесне с този въпрос, си беше точно газлайтинг - аз всъщност ти правех услуга, ти не се усети да се възползваш.

# 2 500
Предлагам, понеже чак в понеделник ще има нова серия, за да не скучаем в темата да направим Отбор Валерия и Отбор Елена . Мятаме някаква игра. Които ПАДНАТ - вземат Ергенот за тяхното момиче. На финал - публична...сватба
Или да си стиснем ръцете и да решим на коя трета,  да го натресем...за съжаление Габи и Елисавета ги няма, така , че мислете Kissing Heart , май Боряна няма много защитници в темата
Предчувствам как накрая дружно ще скандираме -Валеркооо, ела си го вземи къдрокосия Пинокио, молим ти се от сърце!!!!
😃😃😂

# 2 501
Репликата на Пам, че Айлин можела да блесне с този въпрос, си беше точно газлайтинг - аз всъщност ти правех услуга, ти не се усети да се възползваш.
И как точно Пам е очаквала да "блесне" Айлин, акъла ми не го побира.
До ден днешен се чудя какво точно трябваше да отговори Айлин на тази тъпотия.
Омаза се яко тая Пам.

# 2 502
  • Луната
Spiritlight, не говорим за това, че са едва ли не артисти участниците в шоуто.  Напълно вярвам на емоциите и поведението на повечето, особено на по-експресивните и неконтролируемите, на по-деликатните.
Обаче също така съм наясно, че сценарият следва свой собствен план и няма да им позволи да излязат извън него. След предаването, което коментирахме със Сиска, нещата придобиват по-отчетлива картина .
Можеш да харесаш, да се влюбиш, да бъдеш симпатичен образ дори на зрителя, но режисурата ще влияе на тези ти проявления и в крайна сметка решението ще бъде на продуцентите.
Приемам, че по случайност може да съвпаднат двете неща, но водещ фактор е интересът и печалбата на шоуто, а не емоцията и пасторалният завършек на историята. Бизнесът доминира.
проксима и аз изгледах филма по ID. Благодаря Сиска! Там точно се обясняваше за риалити форматите / нещо, което преди седмица обясних в темата за спойлери/. При тези формати има сценарий, режисура, монтаж и манипулация на зрителите чрез изброените неща. Та преди седмица обясних за познат, който беше в ХК. Стигна доста нагоре във 2-ри сезон. Като излезна от формата и гледаше епизодите сподели, че все едно не е бил там т.е. така са представили изкривено нещата, че не можеше да се познае. Между впрочем и част от излезналите момичета споделят същото.
Дори и грима, прическите и тоалетите се избират от продукцията и имат определено звучение. Вие сами преценете до каква степен да вярвате на това, което гледате.
Най-големият печеливш от това риалити е продукцията! В името на печалбата и рейтинга. Важно е да има сблъсък, конфликти и сеир, защото това продава.
Дано Ергени си е избрал наистина жената, в която е влюбен, а не му е било наложено от продукцията! Пък, коя ли съм аз да му повлиявам това правилно ли е или не.
Много е грозен хейтът и заплахите срещу момичетата и Ергенът в СМ. Дори и да се изживяват като 3-то разрядни актьори никой не заслужава такова грозно отношение!

# 2 503
Момичето с розовата рокля(победителката)
А как се разбира, че това е победителката? Според мен точно не е, нищо че влиза в кадър.
Аз по-късно на същия въпрос се коригирах, че този кадър може да няма нищо общо с думите, които чуваме от Евгени. Първоначалните кадри също са "слепени" произволно(или пък нарочно) без връзка с реалните ситуации, които видяхме след това.

# 2 504
  • София
Христос воскресе! Светли празници! Flowers Four Leaf Clover

Аз напълно приемам, че има сценарий, според който побутват участниците (а и зрителите). Но не мога да разбера наистина ли целта им е Ергенът да изглежда такъв пън? Неговият образ е комай най-неприятен. Очаквали са друг ефект да се получи или толкова си могат?
Чувствата на момичетата са истински и според мен. Тези нерви, сълзи, но и приятелства. Нескопосаните разговори "на кафе" се набиват на очи, реакциите в други ситуации са си "техни".

Общи условия

Активация на акаунт