Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 126 601
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 60
Криндж и раболепие нямат нищо общо.
Криндж е неудобство, неловкост най-често от нещо, което някой друг е казал. Пример - Габриелита и Ергенът в последния им разказ
Раболепие е сервилничество, подмазване на някого. Пример - Елена мига на парцали пред Ергени, който я хока и ходи да се извини на Валерия.

Раболепие може да се доближи до напоследък актуалното “симп”, но българската дума е по-широкообхватна, а английската е в конкретна ситуация (някой угажда и се подмазва на някого с цел втория да го хареса за интимен партньор).

Раболепието е свиване пред мощта на някого, готовност за подчинение от страх от наказание (сервилност).
Точно си е криндж. https://www.google.com/search?q=cringe&rlz=1C1CHBD_enBG903BG903& … ient=gws-wiz-serp

Когато обсъждаме предаването, имаме предвид второто значение - чувство на силен срам, неловкост, неудобство.

# 61
От останалите вътре дами нито една не ми е неприятна, така че няма да гласувам.

Ей, какво нещо е гледната точка, обаче...

Скрит текст:
Покажеш едно яйце. Egg

Кокошката казва: То е детето ми.
Философът казва: То е въпрос, който отваря дискусии.
Продавачът казва: То е стока.
Гаменът казва: То е средство да изразя гнева си.

Американският предприемач: То е първоначален капитал.
Вегънът: Мога да го ям, но не искам.
Страдащият от алергии: Искам да го ям, но не мога.
Пиленцето казва: То е родният ми дом.

Готвачът казва: поширано е най-диетично.
Диетологът казва: пълно е с холестерол.
Детето казва: То крие вътре изненада.
Оперната певица казва: То е начин да си извадя гласа.

Дядо Поп казва: Първото трябва да е червено!
Царицата казва: То е част от колекцията ми.
Орнитологът казва: То е причината да идвам с бинокъла.
Кукувицата казва: То е отговорност, която не искам.

А пък ТО си е едно яйце и нищо повече, но...

Хайде, лека вечер и да уцелим правилната боя за най-здравото яйце до края на шоуто!

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 02:50 от Маpи

# 62
  • Враца
Валерия ми е също толкова неприятна, колкото Елисавета и Габи

# 63
Гласувах за Валерия и Пам. Не мога да преценя коя ми е по-противна. Към двете изпитвам еднаква неприязън.

# 64
Гласувах за Валерия, Айлин и Ивелина.

# 65
Затрудних се при гласуването в анкетата. Тази година определено няма изявен образ на злодей както беше Питона миналата година.

# 66
  • София
Забравих за кои моми гласувах, но влизам в темата, за да разбера коя трябва да харесвам, как да мисля извън наложената рамка от сценаристите и коя задължително трябва да мразя.

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 08:45 от бъръльо-бъръльо

# 67
Моите гласове - Елена, Пам, Боряна.
Елена беше интригуваща в началото, но това нейно неоснователно натъртване колко е извисена и начетена, без да дава реални доказателства, е много дразнещо. Като кажеш демонстративно "Няма каво да науча от теб" или "Тя няма за какво да си говори с него", не ставаш по-умен. Умният човек от всеки научава по нещо, дори от кварталния просяк. Вместо да ръси измислени думи, можеше например, докато гледаха залеза, да изрецитира на немски "О, миг, поспри, ти тъй прекрасен си..."  (Фауст, Гьоте), да и призная находчивост и романтично включване.
Пам- изключително неприятно поведение. Като го изръси това за диаманта, така си вирна носа, точно в очакване на негативна реакция, на която да се наслаждава. А с въпроса към Айлин показа абсолютна безсъдържателност  като човек.
Относно килограмите и-хем се фиксира в тях, хем реално е допуснала такъв проблем. И преди да кажете "Не знаеш причината", забележете, че това са кг на съвсем млада жена, кога успя да ги натрупа. Едно е жена, минала през хормонална терапия за забременяване, критическа възраст,трупани с години кг, друго е толкова младо момиче. Освен това, познавам много жени с наднормено тегло, които са лъчезарни, весели, модерни, ефектни дори. Някак, забравяш за килограмите им и наистина мъжете ги харесват. Но случаят на Пам е друг.
Боряна тук ще си призная, че (както навярно, повечето от вас) не харесвам някого, просто защото... не го харесвам. Нямам особено основателна причина да я харесвам по- малко от Ирина, Ивелина и тн, но не я харесвам.

# 68
Елена не я харесвам, но е редно да ѝ призная, че от супер невзрачна и дори неприятна, успя да додрапа до главна роля в цирка, къде с измислени думи, къде с необичайни и кринджави действия... Ако стоеше и чакаше ергена да я забележи от самосебе си, досега да си е хванала пътя.

# 69
Елена не я харесвам, но е редно да ѝ призная, че от супер невзрачна и дори неприятна, успя да додрапа до главна роля в цирка, къде с измислени думи, къде с необичайни и кринджави действия... Ако стоеше и чакаше ергена да я забележи от самосебе си, досега да си е хванала пътя.
Вярно си е, остава сега да видим и защо ще му реве на рамото и ще изисква да знае, че я искал цялата. Не ми изглеждаше да е част от задачата им, защото беше с роклята от коктейла.

# 70
Лия и годеникът ѝ са страхотна двойка ♥️.

# 71
  • София
Благодаря за новата тема!
Гласувах за Елена, Ирина и Пам. Не харесвам двулични и лицемери индивиди.

Същото. Ще добавя злобни и завистливи.

# 72
  • София
Благодаря за темата! 🌹🌹🌹
Гласувах за Валерия, Боряна и Пам.

# 73
  • София
Благодаря за новата тема! Flowers Rose
Пам и Ирина са ми най-дразнещи. Елена би ми била третата, но ако допуснем, че има чувства към Женчо, печели 1т пред тях.

Аз се замислих възможно ли е Елена наистина да има чувства към Евгени? Както много хора изтъкнаха - с опит в риалититата е, изключително подготвена, на етап "май се влюбвам в него" почти от самото начало - което не само вече е доста дълго време, но и започна, когато още тя си пробваше "нетипичните" флиртове, а той никак не й отвръщаше с ентусиазъм, че накрая и я насоли тежко заради Валерия. Може би просто прави това, което смята ще я задържи най-дълго в играта? Другият вариант е наистина да си вярва - но всъщност да не са истински, реални чувства. Определено колкото повече си показва същността, толкова по-малко й вярвам.

# 74
Благодаря за темата и корицата Wink. Романтичната ми страна се надява да се е родило нещо истинско межди В и Е, а саркастичната ме кара да критикувам Пам, Елена и Ирина. От което ще гледам да се въздържам. Аз май съм една от малкото, които харесват Ергени. Има характер, а в случаите, в които не го показва, го оправдавам със сценарий 😁
След като мазохистично си причиних да прочета коментарите под снимките на ИГ на Валерия, се успокоих от извода, който си направих. Най-отвратителните коментари са писани от изключително прости и злобни, не повече от 10-15 човека. Отдъхнах си, мислех, че са ни превзели.
И последно, че стана много дълго...Харесвам много писаниците на няколко дами тук, но Лъвица се откроява. Искам да и благодаря, че много пъти, влизайки да напиша нещо в отговор на друг пост, виждам, че тя вече го е написала много по-добре, отколкото аз бих го направила.

Когато съм на работа не мога да пиша, но мога да хвърлям по някое оченце и да чета. Онзи ден нещо ме провокира и си помислих, хайде бе няма ли я Лъвица да го напише, и след два три поста го виждам дословно и по-добре написано .Joy ( и още няколко  потребителки .Глсаувах както в цитираното тук ..но не харесвам май Евгени )

Общи условия

Активация на акаунт