Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 130 062
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Скрит текст:
Глупости, грозна ни веднъж  съм написала че е, напроотив, топ три красавици са ми Валерия, Айлин, Микаела. Грях не е, просто ѝ куца нормалната комуникация,пак да напиша, или се мълчи или е натегната.
Така е, много е антисоциална. Вероятно е поради фиксирането в работата от малка. Липса на емпатия, такт, усет и премереност, скачане от крайност в крайност - това са симптомите на липсата на социално общуване. Когато не сме обиграни, сме точно такива Близнаците - нагли, гадни, резки, не се усещаме кога обиждаме, кога прекаляваме и е време да спрем. Като едни деца.
До скоро натисках щерката за модел, но все повече се разубеждавам, като виждам какъв социален инвалид ще стане.

Много агресивно изказване Wink Колко пък да е такава Валерия - има си приятелки вътре, държи на тях повече, отколкото Елена на нейните, защитава ги, когато някой ги напада, не ги е отхвърлила, въпреки че я конкурират много сериозно за Евгени.

# 376
  • Разпиляна във въображението

Дайте да извадим международния правилник за игра на народна топка. Grinning Е ли не е по правилата да целиш противника в гръб? Grinning
Не и преди да е започнала играта.

Мисля, че играта вече беше започнала. Освен, ако са си почивали нещо и си се разхождат по полето.

# 377
Когато някой хване топката, влиза един изгорял. Феърплей, нещо?

# 378
  • София
Скрит текст:

Дайте да извадим международния правилник за игра на народна топка. Grinning Е ли не е по правилата да целиш противника в гръб? Grinning
Не и преди да е започнала играта.

Мисля, че играта вече беше започнала. Освен, ако са си почивали нещо и си се разхождат по полето.

Играта течеше и Елена трябваше да се премести в игралното поле, защото тя беше на позицията за целене отвън, но всичките й съотборнички отпаднаха. Не знам имало ли е свирка за начало, трябвало ли е да има - само помня, че Елена бая време се придвижваше из полето. Но дори така, пак не оправдавам Валерия - неспортсменска постъпка. Иначе играта си е бая агресивна и силните удари са си по правилата. Не беше това проблемът.

# 379
Скорпион съм , но за съжаление познавам отблизо 3 представителки на зодията ( с Елена 4 ), които са в категорията тъпа, но за сметка на това много амбициозна. Ленчето категорично срами зодията. Имам чувството, че тя няма никакво достойнство. Готова е да пълзи на колене, само и само Евгени да я остави по-дълго във формата.

За сметка на това Валерия е първична и много-много не мисли какво казва, но както се видя в спора с Ирина има повече самоувереност от нея, което ѝ помогна да надприказва молдовката.

Ирина е много силна в синхроните, но дали ще смее да излезе срещу Валерия и да ѝ каже в очите същите неща?

# 380
  • Варна
Когато някой хване топката, влиза един изгорял. Феърплей, нещо?

Злобата я подгони Валката, а и както вече видяхме тя не знае що е честна игра. 😄😄

# 381
В света на моделите е така. Всеки гледа да зокопае другия при първа възможност. Много моделки са споделяли, че е страшен змиярник в тези среди. Валерия си реагира според опита.

# 382
  • Разпиляна във въображението
Елена влизаше в полето след като е била консул.

# 383
  • София
Скрит текст:
На мен ми е интересно как се подготвяш за формат, в който целта е да се влюбиш - и да се влюбят в теб? Това не се ли води манипулация? Ергенът не е Сървайвър. Значи ли, че Евгени не би се влюбил в Елена, а в неин, внимателно подготвен образ, и че тя самата изобщо не е влюбена, а просто амбицирана? И какво изобщо печели - тук пари няма, само възможност за връзка? Не направи ли това Капитонова миналия сезон - въртеше тактики за да може да си пише една титла, която се видя - няма никакво съдържание и за нея, и за Виктор? Не прегази ли в името на тази цел Алексадра? Нея не я ли осъждахме за това? Защо аплодираме Елена? Любовта не трябва ли да е чиста и истинска, не нагласена и изиграна? Дали пък поуката накрая няма да е, че който играе игри с чувства, губи? Реванш за миналата година, може би?
Очевидно е, че целта не е да се влюбиш, а да "се покажеш по телевизора",  да те забележат и да спечелиш малко повече известност и парички (справка - Виктор и Капитонова). Видяхме, че дори и компроматите вече носят позитиви в такива шоОта.

Не е това целта на формата - но за това се използва, да.

# 384
  • София
Много ми е странно колко на живот и смърт някои хора приемат защитата на любимките си, а и заемат страната на лагерите им.
Аз например харесвам Айлин и не харесвам Валерия, във втората виждам една първосигнална и натурална злобичка. Сигурно и аз страдам от липса на емпатия, но едва ли ще се разчувствам от някой, който се дере за шега с луканка. Имам в обкръжението си много вегани и вегетарианци, но никой от тях не си е позволил да ми вменява вина, че се храня с това, с което е създаден да се храни човек.
От друга страна намирам за безумен въпроса кого ще избере - кучетата или майка си. В каква ситуация и защо? Пълна провокация, без логика и мисъл. Аз лично съм избрала да живея с кучето, а не с майка си Joy и апелирам всеки минал 20-тата си година да стори същото, може и без куче  Stuck Out Tongue Winking Eye
Елена добре си играе картите, тя е влезнала в игра. Не харесвам маниера ѝ, изказа ѝ, постоянното натъртване за Берлин,  дигането на краката върху Евгени... гащите и липсата на сутиен не ми пречат.
Изключително много ме подразни извинението ѝ към Валерия, но не заради лицемерието, а защото клекна на Евгени. И все пак в нея не виждам чак такава злоба, анализира и си реди картите, пък докъдето стигне.
Отделно много ми хареса коментара и за Пам в последния епизод. Човек не трябва да е кон с капаци в отношенията си към хората ( и за списващите в темата важи с пълна сила Wink).
Никоя от двете не е нито изцяло черна, нито изцяло бяла.

По темата за зодиите, аз съм водолей и не ме притеснява как Мони представи зодията ни.

# 385
Не съм чула Валерия да чете проповеди за веганството, отговаряла е само, когато са я питали.
Далеч е от "бяла", но всички грехове, които и се приписват са изсмукани от пръстите.

# 386
Виждам, че защитниците на Валерия виждате в Елена някакъв злодей, който тормози любимката ви. От думите на на самата Валерия обаче се вижда друго. В коктейла след онова прослувото нахлуване непоканена на груповата среща, Валерия цяла вечер обсъждаше на диванчето с дружките си колко са гадни с нея отсрещните. И какво се чу - какви им били физиономиите, как Елена цял ден се разминавала с нея без да я погледне и как цял ден не били в настроение, а сега на коктейла се правили на весели. Квалификациите на Елена по адрес на Валерия, които видяхме, бяха казани пред Габриела и в синхрони, не пред Валерия.  Страшен грях, няма що - в него са грешни всички до една и обсъжданията на Валерия на срещата на Елена не отстъпват по острота и сарказъм, общо взето това е нормална динамика, когато двама души не се харесват. Нито показаха, нито самата Валерия разказа, че е била обиждана.
В последния епизод на играта с въпросите, когато избухна Валерия, си казах - ей сега ще стане ясно как са я обиждали. На първите думи на Валерия, че е засегната, Елена тръгна да обяснява, че страни от нея и не иска да общува, защото няма какво да научи от нея. т.е. хубаво или лошо изказването, явно няма между тях сцени с обиди и тя просто се е отдръпнала. Съвсем нормално поведение - и аз това правя, когато някой не ми харесва. На това Валерия извади всъщност къде е голямата обида и тя се оказа ... случката с луканката. Хайде да не започвам за тази луканка, но там има огромна доза свръхреакция по мнението на много зрители, които пишем тук. Пишете, че Елена подходила към плача на Валерия студено - нищо подобно не видях. Сепна се от сълзите ѝ и обясни много ясно как мисли, че Валерия е преувеличавала, но сега вижда, че наистина дълбоко преживява и има право на това., т.е. валидира чувствата ѝ. Какво повече да направи за човек, с когото не е близка и с който взаимно не се харесват?
Всички други примери - кралице, седни на трона, кауза пердута и пр. са просто взаимни хапливи подмятания, които Валерия отиграва напълно равностойно (всяка жаба да си знае гьола и т.н) и са нормални между съпернички. Точно това се очаква от самата идея на предаването да ги постави в конкуренция и няма нищо общо с изстъпленията, които всички осъждаме.
По повод липсата на социални умения на Валерия - и аз го виждам в много ситуации, които отиграва като сърдита ученичка. Прави ми впечатление и как се държи с ергена - всеки път, когато го прегръща, го прави с едни отривисти, резки движения, хвърля буквално ръцете си върху раменете му, безпардонно го дръпна от срещата с Ирина. Изглежда ми скована и неестествена. Не я съдя за това, има в нея нещо, което говори за проблем с близостта. Просто повече ми харесват хора с повече топлота в отношенията си.

# 387
Категорично Елена е по-обиграна. Все пак води с едни 10 год,

Последна редакция: вт, 11 апр 2023, 12:02 от LadyCharming

# 388
  • somewhere over the rainbow
Айде сега и социален инвалид. След емоциинален и интелектуален 😁 Направо за ТЕЛК да я подготвяме вече горката Валерия. Не знам как ги лепите тези диагнози, на базата на едно предаване.
Права си. Като такава се показва в предаването, не я познавам, не мога да твърдя друго. Но предполагам, че е такава и в живота, защото, колкото и да ти казват какво да говориш, поглед, мимики, жестове е трудно да ги изиграеш, освен ако не си актьор.

# 389
В предаването липсва голям злодей, затова е вторачването в главните герои. Връщането към стари епизоди само ми говори, че последните два бяха по-слаби, хаотични и бързо се изчерпаха темите за обсъждане.

Общи условия

Активация на акаунт