Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 130 061
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Евгени е вегетарианец и мисля, че по тази линия също има значение коя мома ще избере.
Няма как такъв залитнал във веге посоката човек да си избере жена, която обича да яде пържоли.

Като цяло вегетарианците си търсят себеподобни, защото с месоядните в ежедневието съжителството им е доста сложно.
И защо да им е сложно съжителството? Все едно Евгени ще готви по три вида манджи. Имам много познати, които са вегетарианци, но половинките и децата им ядат месо. Имаме и много близки семейни приятели, събираме се редовно и двамата са вегетарианци, но никога не са ни правили забележка защо ние ядем месо. Когато сме ние в тях на гости например винаги ни приготвят риба или поръчват нещо с месо за нас. Има интелигентни хора, които това което ядеш, как си облечен, кой футболен отбор предпочиташ си е твоя работа и не те критикуват за избора и начина ти на живот.

# 616
Добавили сте Ергени.😂Браво!!! Сменям гласа си, и отива само и единствено за НЕГО🤣🤣Падение просто е този "мъж"😁
И аз само за него дадох глас Grinning

# 617
И защо да им е сложно съжителството? Все едно Евгени ще готви по три вида манджи. Имам много познати, които са вегетарианци, но половинките и децата им ядат месо. Имаме и много близки семейни приятели, събираме се редовно и двамата са вегетарианци, но никога не са ни правили забележка защо ние ядем месо. Когато сме ние в тях на гости например винаги ни приготвят риба или поръчват нещо с месо за нас. Има интелигентни хора, които това което ядеш, как си облечен, кой футболен отбор предпочиташ си е твоя работа и не те критикуват за избора и начина ти на живот.

Едно е да имаш близки приятели, друго е да имаш партньор с различна философия от твоята.
Според мен обаче зависи за защо е веган/вегетарианец един човек. Има по-здравословни причини, има "не обичам вкуса на месото", има по етични такива. Океан разлика.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 10:07 от Welt

# 618
А когато те идват на гости вие готвите ли им вегетарианско? 

Според мен е важно да имат общи ценности. Ако чуе Елена как се шегува или как са й смешни такива неща...

# 619
  • София
Месоядните не са безчувствени домакини, поднасящи на гостите си вегетарианци пържоли и кюфтета. Интелигентният домакин винаги ще се съобрази с предпочитанията на гостите си - стига да ги знае.
Ще излезе, че казвам за себе си, че съм интелигентна Simple Smile, ама... сега, покрай постите, питам приятелите си, които ни идват на гости, дали постят, за да знам каква вечеря да приготвя.

Да си месояден не те прави автоматично прост и несъобразителен, искам да кажа. Simple Smile

# 620

Впечатленията, които си струва да споделя за епизодите:
Flowers RoseМеган нали си призна, че е била зубърчето на класа. Вече е пораснала и е станала що-годе симпатична млада жена, но в поведението и навиците си, изглежда не може да избяга от малкото, задръстено момиченце, без особени социални умения (поне така си я представям). Тя и сега изпъква уж с лозунга "аз не съм като другите изкуствени кифли", ама само на външен вид не е достатъчно. В разговорите с Генчо, освен да му рецитира всички данни за роднинските му връзки до 9-то коляно, които предварително е наизустила, или да му задава инвазивни и досадни въпроси за навиците му, с един такъв неловък тон - друго не виждам.
И да, съгласна съм, че съвсем си вкара авто-гол като изтърси това за другите момичета на срещата, особено нюансът, че Евгени се влияе лесно. Евгени е силно отмъстително същество, не прощава такива намеци, особено ако не са подплатени с мятане в скута му и пощипване тук-там.

ThinkingИнтересно, че самият той говореше за двойни стандарти, когато се караше на Елена след възмущението ѝ от онази постъпка на Валерия (когато се натресе на срещата на спечелилия отбор момичета и го отмъкна),
а самият той непрекъснато демонстрира подобни.
Например Крисия беше изгонена уж заради раздразнението и възмущението му от това, че прекъснала драматичната изповед на Ивелина, при положение, че тя просто отиде да се извини (макар и нескопосано, ама това е отделен въпрос) и си тръгна.
На синхрона Генчо размахваше пръст и питаше "Как може такова нещо"...
А после какво стана? Същата ситуация с Ирина, тя успя да каже достатъчно ,за да му стане ясно, че разговорът е сходен и "сериозен", но когато минута по-късно Валерия се спусна като гладна хрътка и го задърпа за ръцете, без дори да попита дали е удобно да прекъсне - за нея нямаше пак санкции, нали? Никакъв проблем.

WearyДруг е въпросът, че са ми малко смешни момичетата като започнат с тези споделяници ни в клин, ни в ръкав, баш в национален ефир. Брутално ясно е, че отчаяно се мъчат да изцедят малко симпатия от Генчо, белким ги види и в друга светлина, понеже Раците сме чувствителни и емпатични, ако ни подхванат както трябва.

Smiling ImpРадвам се, че най-после изгониха бай Елисавет, Кукушев много добре описа динамиката - ниско, долнопробно ниво на върла простащина, съчетано с характерните похвати на типичен насилник - с подиграване, омаловажаване, гаслайтване на обекта. Аз ако съм нейн настоящ или бъдещ клиент, бих се отказала на мига. Не знам какво постигна с участието си, освен да се орезили, но определено лъсна пред цяла България, както казваше баба ми "изложи се като кифладжийка" (да не обиждаме кифладжийките).

Animal CrocodileВиктория преди ми беше толкова симпатична, винаги ми се струваше, че е много чист и искрен човек, но не и откакто започна с онези странни изблици колко се притеснявала да не се върне към предишната си същност, което отново спада към графата "каква драма да си измисля, за да получа екранно време и да ме забележи Евгени, пък да ме утеши и гушне после"....
После пък съвсем ме загуби, като изведнъж премина в лагера на Валерия - въпреки, че преди това уж се възмущаваше от тях.

Animal WolfДжия - при нея също виждам голямо лицемерие, но в същото време ми харесва как си казва нещата директно - при опитите на Валерия да ѝ вмени вина, че едва ли не предавала голямото им "приятелство" Joy
Харесва ми и как Джия и Айлин съвсем откровено приземяват Валерийните налудности, докато си приказват.
Направо ми е нелепа като започне да се самоубеждава как всичко, което Евгени прави с другите момичета, е с някаква завоалирана цел, свързана пак с нея - примерно да я накара да ревнува, или как нищо, което се е случило на срещите с другите, не може да бъде по-силно и стойностно от нейните отношения с него, особено смешните им писъмца от началото. Чак жал ми става, ако не виждах погледа на злобно чихуа-хуа докато ги говори.
Айлин и Джия трудно прикриват въздишките и въртенето на очи, ама Валерия си знае нейното и никой не може да я убеди в противното.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 10:15 от bubanka

# 621
  • Разпиляна във въображението
Или просто може да приемем, че Валерия, за разлика от Джия и Айлин, може би наистина има чувства към Евгени и всячески се опитва да се успокоява и "навива", че всичко между нея и него е наред. Мисля, че е напълно нормално, когато усещаш несигурност. Пък нека е смешна. И ние може да се били смешни Simple Smile

# 622
  • София
Скрит текст:

Едно е да имаш близки приятели, друго е да имаш партньор с различна философия от твоята.
Според мен обаче зависи за защо е веган/вегетарианец един човек. Има по-здравословни причини, има "не обичам вкуса на месото", има по етични такива. Океан разлика.

Точно. Много хора стават вегетарианци/вегани, защото вярват, че това е здравословен начин на живот. Но ако си такъв по морални причини - смяташ, че е нечовешко да се убиват и ядат животни - не мога да си представя как ще хванеш да ги приготвяш. Определно смятам, че е доста по-жестоко да караш такъв човек да готви животно, отколкото ти да пропуснеш едно ядене на месо. Трябва да има някаква толерантност. Ние например имаме един приятел - той не обича да яде домашно приготвена храна. Ами, като сме на гости, ние на него или той на тях - поръчваме. Не виждам какво толкова ни бърка нас, та чак да се правим на обидени от нещо, което си е негово усещане и избор.

# 623
  • София
Голяма драма единият да е вегетарианец, а другият не.
Когато се запознахме с ММ, той си беше вегетарианец (по убеждение), а аз закусвах кюфтета и пушено пиле.  След време станах вегетарианка за десет години, сега пак не съм. И децата не са. Пък ей го нА, не драматизираме и никой не намира кусури в другия по тая линия. Изобщо не ни занимава тоя въпрос, освен чисто технически в коя чиния какво да се сервира.

Винаги питам гостите си какво не ядат, за да съм подготвена. Елементарно уважение и възпитание.

Тук изобщо не става дума, че това би било препъникамък за отношенията между Евгени и която и да е месоядка. Основният проблем е в двойните стандарти от негова страна, явното толериране на нахалството на Валерия и мълчаливото одобрение на жестове като удар с топка в гърба. А, да, и конското, Аз тук съм дошъл за емоции, кои сте вие да ми се обиждате, че зарязвам 10 момичета ей така, за да си изживея егоистично тръпката.

Много неприятни женски образи има(ше) в предаването, но по-жалко нещо от тоя... мъж с нездраво его, няма. Не намирам извинение за грубото и безпардонно отношение към жени, колкото и да са ти неприятни, особено пък когато се предполага, че всички са там заради теб и не само че не си личи да са ти неприятни, ами се възползваш да мляскаш половината.
Ми не ми е мъжко това поведение.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 10:29 от Илит

# 624
  • София
Трудно е да се живее с хора с различна философия от твоята, но от друга страна, храненето е индивидуален избор и в зависимост от мотивацията, която човека има да го прави, може да не е никаква пречка за една връзка с човек, който има други виждания по темата. Всички познаваме семейства, в които единият е вегетарианец, а другият не, семейства, в които единият пуши, пие, спортува, чете, интресува се от политика и т.н., а другия - не и са нормални семейства, в които различията не са пречка за съвместното им съжителство. Ако за Ергени храненето на партньорката е толкова важно, да си взима Валерия и да се свършва тая мъка, но и не мисля, че която и да е от другите участнички би тръгнала да го превъзпитава да яде луканка и пържоли.

# 625
За някои животът е прекрасен като ги цъкне. 🤣🤣🤣 Аристократизъм, интелект, пример за младото поколение в една снимка. ❤️ Не, че няма да я репортнете на втората минута, въпреки че не нарушавам правилата.

Еленке, насърчавай 11-годишните да пушат, няма проблем!!!.Rolling Eyes
За другото, какъв ловец е Евгени, та те му се "пускат в жертва" доброволно дори и без неговото желание всеки път, той само леко се протяга като котка и си взима "плячката".

# 626
Смятам, че Валерия печели. Започна силно, после я поскриха, за да има тръпка до края все пак, иначе нямаше да гледаме, сега пак я връщат. Малко съшито с бели конци, но хахал да ѝ е.

# 627
Между вегетарианец и веган има голяма разлика. Веганите не употребяват никакви животински продукти, млечни, мед и т.н. Валерия изтъква морални причини, че месоядните ядяли трупове и пр., кой би издържал партньорът му да гледа на него като престъпник , заради това какво яде? Нямам представа как ще храни децата си обаче.

# 628
  • София
Е когато се изпльоскаш пред цяла България с някаква неясна цел, ще те обсъждат. Аз, ако съм се държала налудно, докато съм се влюбвала, си е било пред мен и близкото ми обкръжение, не пред зрители. Сори, Валка, не ми е жал за теб, че се излагаш като кифладжийка.
За да съм справедлива - нуди изпълнението на Елена е подобно, според много хора се изложи. Ако си се беше пекла без горнище на някой пуст плаж без снимачен екип, нямаше да е драма. Ако ревеш довечера за Генчо, също.
Най-изложен ми е Генчо, ама там думи нямам да пиша. Смешко.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 13:03 от бъръльо-бъръльо

# 629
Има разлика между прекъсването на Валерия и Крисия. Крисия стоеше известно време и подслушваше какво си говорят Евгени и Ивелина, а Валерия без да слуша отиде и го грабна. Грешката ѝ беше, че го направи само след 2 мин., след като Ирина беше седнала. Иначе нали те им правиха забележка, че стояли нищо не правили и се цупили. Ето на
Отделно Евгени показва, че му е приятно някои като го прекъсват, други не.

Общи условия

Активация на акаунт