Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 179
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 515
  • софия
Тя е спяла с колието.  Но за него е по важно да седи, като дамга, да се вижда от всички. Не би ми хрумнало да изисквам от любимия да носи нещо постоянно, само защото аз съм му го подарила. Нали за това е дар. Даряваш и забравяш. Не е аз на теб, ти на мен. Не знам, много ми е трудно да разбера подобно държание. Ако е натиск от продукцията можеше да се изиграе по съвсем друг начин. И съм съгласна, че ако го носеше през цялото време щеше да бъде обвинявана, че парадира.  Особено на снощната рокля. На свинче-звънче.

# 1 516
Тя е спяла с колието.  Но за него е по важно да седи, като дамга, да се вижда от всички. Не би ми хрумнало да изисквам от любимия да носи нещо постоянно, само защото аз съм му го подарила. Нали за това е дар. Даряваш и забравяш. Не е аз на теб, ти на мен. Не знам, много ми е трудно да разбера подобно държание. Ако е натиск от продукцията можеше да се изиграе по съвсем друг начин. И съм съгласна, че ако го носеше през цялото време щеше да бъде обвинявана, че парадира.  Особено на снощната рокля. На свинче-звънче.

Дами, виждам, че всеки ден получавате подаръци диамантени колиета за по 1000 лв.
Нямам какво да кажа повече.

# 1 517
Скрит текст:
Как да не се чувства специална Елена, като Евгени периодично ѝ дава такива сигнали, редувани с наказания? Колие - до момента най-специалният жест към някого, "моето Ети"...
И аз да подчертая особената обстановка, в която са участничките. Не можем да си правим паралели с това какво бихме направили самите ние, ако се срещаме с някой мъж и той еди-какво си. Атмосферата там е доста по-натегната и всичко се изкривява, реакциите не са съвсем адекватни.
Ако "навън" при едно такова фръцкане на Евгени за дреболия Елена може да каже "Ами добре" и да го остави да си помисли как да се държи занапред, то там не може. Би означавало да изхвърчи скоропостижно. А тя, за зла беда, го е харесала...

Не съм сигурна, че го е харесала. Ако го беше харесала, нямаше да сваля колието, което да й напомня за него, колкото и да е грозно това колие. А пък още по-зле, ако не харесва вкусът на Ергени. Все пак, биха живели заедно...

Ако оставях мъжът ми да ми избира подаръците, както беше в началото на връзката ни, щях да имам един гардероб с неща, които не харесвам (не може да ми уцели вкуса дори след 15 години, горкият). Сигурно не важи за всички, но между нас не е никакъв проблем, никога не ми се е сърдил за това. Виж, обратното не важи за мен, ама и аз съм рак, познавам му вкуса и може и да се разсърдя, ако пренебрегне подаръка ми Joy

# 1 518
Не може да се сведе ‘снощната драма’ до най-проста ситуация, просто защото не е и няма и как да бъде.

Няма алтернатива на това в реалния живот - пълна изолация, пълно ограничение на съхраняващи личността занимания, преекспонирано пряко съперничество с другИ женИ.

Ергени не е длъжен да харесва, защитава или отговаря на чувствата на никого. Нещо повече - това, че единствено на нея й е подарил диамантите от спонсора, не е гаранция за постоянството на романтичните му чувства.

Но. Като уж кавалер, за какъвто се представя и какъвто би трябвало да бъде и образът му според продукцията, той показва нула уважение към човека. И това не е първият случай, в който той поставя собственото си моментно удоволствие над достойнството и уважението на личността на другия.

С по-прости думи, защото нали към това се стремим - ергени не е длъжен да отговори на чувствата й, но елементарното възпитание изисква най-малкото да не игнорира по такъв егоцентричен начин молбата й за разговор.

Изчетох всички мнения след снощи най - внимателно. Интересно е по колко различен начин всеки от нас вижда и оценява събитията. Не изпитвам злоба нито към Елена, нито към която и да е друга. Опитах се да сведа снощната драма до най - проста ситуация, за да си проверя собствената гледна точка. Ако между мен и някой мъж има някаква зараждаща се връзка, 2 -  3 срещи и после изведнъж той дойде да ми хленчи и да ми изнася драматични постановки как иска да го искам целия, как цял живот другите жени не са го оценявали, как давал 100 % от себе си за мен и очаква и изисква аз да оценявам това, да ми е напълно достатъчен такъв какъвто е, иначе в противен случай няма да е честно спрямо него и т.н. и т.н......Ако проси любовта и вниманието ми, признанието ми, е със сигурност няма да го приема никак добре, ще си помисля, че не искам да имам нищо общо с такъв изнудвач и народен артист и ще го отсвиря. Има много връзки, започнали по този начин и оцелели във времето, но не всеки човек го устройват. Това което ми направи най - силно впечатление е многократното повтаряне в синхроните на Елена, че тя е дала 100 % от себе си, че прави всичко възможно, че вече не знае какво да направи, за да го спечели. Същинска Милица. Аз правя всичко за теб и очаквам същото. Може и да е "автентично" това поведение и очаквания, но е много токсично по моя преценка и колкото и да е крив Евгени, вината не е негова. Елена е избрала да се бори за него с всички средства. Евгени не е виновен за изборите й. Не е длъжен да я харесва, да я утешава, да я уверява, че е най - специалната на света, особено ако не го чувства и мисли. От тази гледна точка виждам опит за манипулация в изискванията на Елена към него и в показването на уязвимост и това никак не ми харесва. В интерес на истината, много момичета постъпиха като Елена - показаха уязвимост и предходни травми, за да го впечатлят и заинтригуват, но при тях драмата не беше на такава "висота".

# 1 519
  • София
То пък едни диаманти... Grin
Честно казано, в моите очи колието има по-голяма стойност като подарък от важен човек, отколкото като красива вещ. (Защото не ми е особено красиво).

# 1 520
Бижутата от любим човек са интимна вещ. Всеки сам решава как да приеме нещо.

# 1 521
  • софия
Тя е спяла с колието.  Но за него е по важно да седи, като дамга, да се вижда от всички. Не би ми хрумнало да изисквам от любимия да носи нещо постоянно, само защото аз съм му го подарила. Нали за това е дар. Даряваш и забравяш. Не е аз на теб, ти на мен. Не знам, много ми е трудно да разбера подобно държание. Ако е натиск от продукцията можеше да се изиграе по съвсем друг начин. И съм съгласна, че ако го носеше през цялото време щеше да бъде обвинявана, че парадира.  Особено на снощната рокля. На свинче-звънче.

Дами, виждам, че всеки ден получавате подаръци диамантени колиета за по 1000 лв.
Нямам какво да кажа повече.
А по-лесно ще е да приемем, че имаме различно отношение към подаръците.  Едни ги оценяват в карати,  други в емоция. И в двата случая няма нищо лошо. Лошото е, когато се сблъскат два различни свята и не могат да погледнат отвъд носа си. Снощи го видяхме в детайл.

П. П. Снощи толкова се същисах от нелепия довод за фръцня,  че забравих да коментирам един комичен момент. Как той, видите ли се мъчил да избира, да мисли коя огърлица да вземе. Звучеше така, сякаш с голи ръце, зъби и нокти е копал диамантите. После с прехапан език ги е шлифовал,  слагал в гнездата с пинсета.  Въобще тежък, каторжнически труд. Жесток беше! Да, оцени я и и го подари. И снощи тотално заличи със замах този мил жест.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 19:02 от СлаБе

# 1 522

Така, така. Що направо не изтича до най-близката заложна къща...
Щом такъв подарък не й направи впечатление (между другото наблюдавах реакцията й, когато го получи, очевадно е, че не й хареса), то какво ли трябва да направи един мъж, за да я впечатли? Да целува земята под краката й ли? И после пак кажете, че Елена не е властна жена...

# 1 523
Добре че Генчо не реши да подарява бельо.
Няма сваляне. Пере, съхне, облича...
Проверката щателно ще се извършва от Наум, преди историята за розата.
Stuck Out Tongue Winking EyeGrinning

# 1 524
  • София
Каква заложна къща, нали това казваме, че тя си го пази като скъп подарък (скъп емоционално, нали), при все, че може би не ѝ харесва естетически.

# 1 525
Властна, защото две вечери не сложила гердана? Истински властната жена щеше да го разхожда като най-важния трофей в имението.

# 1 526
Каква заложна къща, нали това казваме, че тя си го пази като скъп подарък (скъп емоционално, нали), при все, че може би не ѝ харесва естетически.

Ами нека си го пази. С пазенето ще си остане, защото не така човек задържа любовта.
Ако на една жена отвътре не й идва да показва, че цени един мъж, то и на 100 уроци да отиде, пак няма да се научи. Направо да си намира един дървар, да се взимат с него и той ще й дяла дудуци да й подарява, като преди това ще й посвири на тях.

# 1 527
  • софия

Ами нека си го пази. С пазенето ще си остане, защото не така човек задържа любовта.
Ако на една жена отвътре не й идва да показва, че цени един мъж, то и на 100 уроци да отиде, пак няма да се научи. Направо да си намира един дървар, да се взимат с него и той ще й дяла дудуци да й подарява, като преди това ще й посвири на тях.
А, ей с това сме абсолютно на едно мнение.  Елена ще я разтопи, ако мъжът, когото е избрала собственоръчно издяла дудук и и изсвири песен.  Такъв мъж и трябва.

# 1 528
Айлин например светна очичките, като чу диаманти.
Жалко, че от Блатечки няма да получи.

# 1 529
Ако една жена измерва любовта в материални вещи… всъщност на всички е ясно какви хора слагат ценови етикет на интимни взаимоотношения.

Така, така. Що направо не изтича до най-близката заложна къща...
Щом такъв подарък не й направи впечатление (между другото наблюдавах реакцията й, когато го получи, очевадно е, че не й хареса), то какво ли трябва да направи един мъж, за да я впечатли? Да целува земята под краката й ли? И после пак кажете, че Елена не е властна жена...

Общи условия

Активация на акаунт