Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 124 871
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 2 160
Аз тъй като сега гледам целия епизод, вчера го гледах отгоре-отгоре. В кой свят точно Ивелина е дебела?

# 2 161
  • София
Смисъл ще се радваш ако приятелка ти или жена, която ти е симпатична, дойде да целува мъжа ти/ гаджето. Океййй… далеч съм от такава доброта аз.

# 2 162
Къде ги виждате тия сексове не знам… Канонът на предаването предполага, че ако ще се показва тази сюжетна линия ще е с преспиване във вилата на Ергена. И последващи коментари в невулгарен вид и от двете страни.
Другото са трактовки на погледи и предположения. То така можем да предположим, че специално Айлин не е била нахапана от Евгени, а той някой оператор.

# 2 163
Скрит текст:
Не съм ви изчела още и нямам време да гледам днешния епизод сега, но набързо да дам моите две стотинки за вчерашния. Беше забавен и динамичен, много ми хареса.

Елена тотално преекспонира едно нищо в огромна драма. За 10+ години с партньора ми (който обичам, ценя и не искам да изгубя милиони пъти повече отколкото Елена - непознатия Евгени) сме си си подарявали много подаръци, някои по-сполучливи от други. Нормално е понякога полу на шега, полу на истина да подпиташ “Ей какво стана, защо не носиш/ползваш еди-кое си?” Давала съм всякакви отговори - защото не ми отива на тоалета, не нося в ежедневието такива неща, много добре знаеш, че злато не ми отива на кожата и мога да го нося само върху дреха отдолу и т.н. Оценявам много жеста, но ползвам и нося подаръци, само ако наистина ми харесват и влизат в употреба, не за да четкам нечие его. Очаквам същото от другите, макар и да ми става леко криво като не нацеля вкуса на човека. Няма драми, обидени, разревани. За хора със здрави граници такива въпроси са като камъчета запратени от вятъра към крепостните им стени. За хора-кули от карти е голяма драма.

И Евгени не е насилник, а скача според тоягата. Ако беше задал същия въпрос на Айлин, реакцията щеше да е съвсем друга:

- Нещо май ти липсва?
- Така лииии? Липсва ли ми?
- Да, липсва ти.
- Хихи, Евгениии, не съм ли ти достатъчна така? (премята крак връз крак и го гледа сластно)
- Е, достатъчна си ми, но ми се искаше да сложиш колието. Не знам какво значи това.
- Какво значиии? Значи ли нещо? Не знааам, ти ми кажи какво искаш да значи. Хихи. Или си много наблюдателен, или специално ме следиш дали го нося, което ме ласкае. Много си ми сладъъък.

И после мляс мляс и приключва всичко. На следващия колтейл от нея да мине може да сложи герданчето.

Тя му даде отговор (подобен на твоите обяснения) с усмивка и не мисля, че първоначално, на дивана, си мислеше, че това е кой знае какъв казус - напротив. Той показа с невербалната си комуникация, че реално не го е приел (все едно нищо не му беше казала/не е съгласен) и вместо мляс-мляс я върна. От това идва манипулативността - по твоята логика, той трябваше да приеме отговора й и да й каже, че разбира или самият той да се пошегува или по някакъв друг начин да скъси дистанцията. Не само думите са важни/съдържанието на един разговор, а и тонът, изражението, действията - цялата невербална комуникация. Беше чиста игра на обиден - от нищо нещо. Няма как да знаем дали Евгени е насилник или не, дали е по сценарий или не, но така както премина тази ситуация - манипулативно държане от негова страна, емоционален изблик от нейна, и накрая - той бог, тя не беше утешена от него реално (ако на него действително му пука за нея, щеше да я прегръща, целува и каже съвсем различни неща - държа се като пън без съчувствие). Може и да не му пука за нея. Тогава е или мега лош актьор, който цитира сценария си, или е самовлюбен до небето и обратно, с чувство, че другите са му длъжни (а не реално огорчение от това, че не носи колието - то нямаше такова, беше фалш). Въобще от страна на Елена ако имаше драматизиране, то беше предизвикано. Всички имат слабости, а показването на уязвимост не е равно на манипулация.
Според мен Евгени има голям опит с жените (или мъжете, или и едните, и другите). Тази игра на топло и студено... Все едно си дресира кученце.

Скрит текст:
Аз не съм фен на Елена, но комплексираността е далеч по-характерна за Айлин и Валерия, отколкото за нея, например. Няма човек без несигурност и слабости - ако демонстрира другояче, и колко е над емоциите и да се чувства като жертва - толкова по-несигурен всъщност е, с фалшиво завишено Его. Онзи разговор на Айлин с Пам - въпросът на Пам беше скандален, факт, но отношението на групичката Габи, Елисавета, Айлин и Валерия към Пам беше меко казано лошо, а това, че самата Айлин не сипе обиди, а седи да ги слуша от приятелката си, означава, че е пасивен наблюдател и приема агресията на реалния агресор - също толкова не окей. Основното в случая е, че Айлин се вижда като нещо повече от Пам - веднъж нея я жегнали, и тя не може да го приеме, намира го за не-окей, фръцкаше се и вдигаше децибелите. Така извъртя нещата, че едва ли не Пам трябва да бъде разпната за един некоректен въпрос, при положение, че некоректното държане от Г и Е, поддържано от А и В, си беше нормализирано. И даже й дрънкаше как нямало да се разплаче, как това било разликата между нея и Пам. Това беше мега токсично - гледат го юношите и си мислят, че най-женственото и "правилно" поведение е да се покажеш колко си велик чрез липсата на показване на емоции (тъга в случая, нали са я жегнали). Голямото излизане от ситуация, няма що, показа се колко е обидчива и фалшива само. А на Пам й стана по-гадно, разбира се, тъй като и на нея, като на Елена, капацитетът й за емоционална емпатия и себе-рефлексия е далеч по-висок от този на Айлин и Валерия.
Капацитетът и на Елена по отношение на емпатията също не е много голям. Видяхме как безчувствено гледаше Валерия, когато последната плачеше.

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 13:24 от Alucard

# 2 164
Според мен Евгени се опита са накаже Елена с нейната отрова. Едни недоизказани обвинения, едни леки внушения за вина и недостатъчност. Важен детайл е, че нейните “номерца” не са към него, а към Валерия. Не му беше приятно Елена ехидно да я напада по време на тройната среща.
От друга страна искаше да ѝ покаже, че няма за какво толкова да беснее, защото и тя е специална - само тя има подарък. И е глупаво да забравя този жест на внимание и да се озлобява към други.
Евгени категорично е против Валерия да става обект на нападки заради неговата симпатия. Показа го вече един път, Елена се извини и после пак си покажа скорпионското жило. Безсмислено беше духовното ѝ израстване чрез извинението.

# 2 165
  • Вестерос
Елена разбра че е имало секс с Айлин затова беше крива.
Ясно е че не господарките са искали мелба, а продуктовото позициониране.
Абсолютно мисля и аз така. То беше очеизваждащо.

На коя страница е видеото от снощи?>

# 2 166
Елена през цялото време , се опитва да внуши на публиката , на момичетат , на Евгени, колко е тъпа Валерия ..и не, не колко самата тя е умна , а колко е тъпа другата.
Имам един важен въпрос, към хората с по-добри телевизори . Как ли не спирах на стоп кадър , как ли не се врях в екрана..НО  СЪЛЗИ ОТ ЕЛЕНА НЕ ВИДЯХ.
Много проницателен коментар, макар че не го цитирах целия, подкрепям всяка дума ! Аз също не видях никакви сълзи и ми направи силно впечатление,.че Елена не плаче, а само се напъва да ревне.

Искам някои хубави неща да коментирам. В срещата на Айлин с Евгени нямаше нищо неочаквано, но въпреки това ми хареса. Спокойно, приятно, лежерно. Без напъни да се впечатляват един друг. Нищо не ме подразни, дори мяукането на Айлин, може би й свикнах. Забележете Евгени какво каза няколко пъти - че може и с погледи да си говорят двама души. Може би и той като мен на този етап от живота си предпочита обикновени, простички отношения, без усложнения, без безкрайни обяснения, изяснявания и борби.

Хареса ми много когато Айлин се прибра и отидоха с Джия при Валерия. Видях искрени чувства на радост между тях. Може да не са с 15 висши образования и интелектуалки, но имат нормални, леки, момичешки взаимоотношения, забавляват се заедно, хапят се една друга, смеят се, хубаво им е заедно. Бяха и много забавни докато дзяпаха през прозореца и коментираха Евгени и Виктория. Айлин беше толкова чистосърдечна когато каза оф не искам да го гледам какво прави с Виктория, преди малко мен целуваше, а сега виж го ти него. Стана й гадно, но не таи злоба и после не ходи да търси сметка на никого.

Играта беше много забавна, Валерия обра точките. За първи път и аз забелязах хапливото й чувство за хумор и ми хареса. Прислужничките бяха много красиви и сладки докато припкаха напред - назад. Щеше да е интересно да има и смяна на ролите и да видим дали и Елена и Пам щяха с такава готовност да тичат по полянката.

Джия не ме дразни изобщо, все ми е сладка, но наистина го изигра хитруша, че се измъкна от играта. Отчитам обаче, че тя против волята си трябваше да е прислужница. Ясно се възпротиви пред всички, когато решаваха ролите на всяка група. Дори им каза, че не може да повярва, че доброволно си избраха да слугуват и така й отнеха правото на глас. Снощи със зализаната коса ми приличаше малко на Ким Кардашиян.

И аз симпатизирам на Ирина, не приемам на сериозно змийските й подмятания, защото влага много ирония. Мисля, че тя е много повече от ролята, в която са я вкарали. Спокойна, разумна, овладяна, зряла жена, наясно със себе си. Не се влияе от никого, няма нужда от лагери. Говори глупости на Евгени, но действията  й са коренно различни. Провокира го, но не му се предлага като някои други, не ляга върху него, не се гушка и т.н.

# 2 167
Ако трябва да избирам снаха от тези, в духа на турския сериал за султаните, определено бих избрала Ирина.
Бих удушила първо Валерия, Елена ще я оставя в някоя крайна стая, а Айлин и Джия ще оставя взаимно да се сдавят. Останалите са без проблем. Пам ще направя отговорничка на харема, Наум ще ми е главният евнух, а падишахът е ясен. Боряна ще създаде доста проблеми, докато я елиминират. И моят сценарий е готов.
С какво да се забавлявам, когато трябва да работя на компа? Следващите две седмици ще са ми ..., а Ергенът е най-тъпото нещо, което може да ме отвлече от напрежението. Преди ХК ми беше ок, но сега заради една участничка, ме отблъсква. Тук, тук е купонът.

# 2 168
  • Вестерос
Друго страшно странно за мен е разговорът между Джия и Евгени, че Айлин била влюбена в Евгени....това подейства ли му, повлия ли му на Евгени по какъвто и да е било начин? Направо потрес. Друг е въпросът, доколко е наистина влюбена Айлин. но той ако имаше поне минимално емоционално привличане към нея, нямаше ли да я викне да си поговорят след "неочакваното признание"?

Да не говорим да налита да се целува с други. Просто май няма нищо емоционално към Айлин, според мен.
А пък Айлин много влюбено насърчаваше целувките на Виктория и Ергена Simple Smile)) мани, цирк.
Това, че отиде да вземе Валерия, беше ясен знак за емоция към нея. Не мисля, че би отишъл да вземе друга, евт Елена, но не съм убедена.
Викнал я е! Има го в промото, но ни е отново изрязано, както второто мляскане с Боряна.

# 2 169
  • somewhere over the rainbow
На мен и двете игри от тази седмица ми бяха забавни. Наслаждавах им се. Злобни коментарчета имаше и от двата лагера, но е ясно, че бяха в роля и не се впечатлих много нито от немитите ръце на Валерия, нито от тъпите изцепки на господарките.

Аз пък Ирина не я харесвам как изглежда - от тези, които останаха, ми е на дъното, заедно с Пам и Боряна. Държанието ѝ, маниерите, акцентът също са ми неприятни.
А какво стана с нейната среща с Генчо снощи - изрязаха ли я?

# 2 170
Не мисля, че Валерия е изисквала от Евгени да прави жестове само за нея. Това вече много се преекспонира и за това пиша. Пожела да не прави еднакви жестове , с което да ги обезсмисля напълно. Ето за нея има писма, за Другата колие- в което няма драма . И аз мисля, че е редно когато човек се обръща и иска да се запознае и опознае друг , да се постарае да подбере думи и действия свързани с личността която опознаваш, а не да се ползват клишета(Как сииии , по Джоуи:)))- тъпо е и за зрителя, ако им напраска на всички по колие, писмо, масаж и т.н

Пак питам видя ли някой сълзи при Елена,(когато се прегръщаше и откровеничеше с Евгени след срещата с Валерка) сериозно е, търся повод за нов телевизор Joy

# 2 171
  • софия
Генчо според мен няма да си държи гащите вързани, независимо с коя се вземат. Това, разбира се е чиста спекулация от моя страна, може и да се кротне момчето.  Но, като го гледам е решил да наваксва и да граби с пълни шепи от живота, който е пропуснал, докато се осъвършенства в професията си.
 Знам, знам и моята обсесия по него вече е почти, кат на колежката Vermillion по Елена, ама това е положението. Много ме вбеси тоз чиляк. 😀

Ако Елена го е изиграла това ще и стисна ръката.  Много ще се радвам да сте познали.  Толкова дълбоко ми бръкна в сърцето онази вечер, че бях убедена, че е лапнала въдицата. Ако е само игра, няма да я мисля.

# 2 172
На мен пък хич не ми изглежда да има опит с жените. Буквално се държи като невидял жена, няма дори базови умения за комуникация, а емоционалната му интелигентност се появява по-рядко и от Наум в последните епизоди.

# 2 173
Дълбокото, дълбоко задълбочаване в разговора с Айлин беше тя да отвори темата за децата. Ще спестя какво мисля за този ѝ подход. От срещата запомних и само лъжичката, и пак  за лъжичката, но по принцип някак малко изключвам по време на срещите на Айлин и Джия.

# 2 174
  • Вестерос
Не мисля, че Валерия е изисквала от Евгени да прави жестове само за нея. Това вече много се преекспонира и за това пиша. Пожела да не прави еднакви жестове , с което да ги обезсмисля напълно. Ето за нея има писма, за Другата колие- в което няма драма . И аз мисля, че е редно когато човек се обръща и иска да се запознае и опознае друг , да се постарае да подбере думи и действия свързани с личността която опознаваш, а не да се ползват клишета(Как сииии , по Джоуи:)))- тъпо е и за зрителя, ако им напраска на всички по колие, писмо, масаж и т.н

Пак питам видя ли някой сълзи при Елена,(когато се прегръщаше и откровеничеше с Евгени след срещата с Валерка) сериозно е, търся повод за нов телевизор Joy
Аз лично НЕ видях сълзи, само слушах как ревала, как била с насълзени очи, как тъкмо да ревне Grinning

Никъде не ми бръкна на мен, беше да в индийски/турски сериал

Общи условия

Активация на акаунт