Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 865
  • 816
  •   1
Отговори
# 165
Лични интереси - нарушава му се зоната на комфорт, налага се да мисли как да запълни дупката, такива работи.

Има и по-екстремни хипотези - зная за случай, в който служителка не се справя особено добре и е набелязана за разкарване в изпитателния срок от шефката на отдела. Тя успява да си договори преместване в друг отдел на същата дирекция, но го прави зад гърба на шефката, която не го приема положително и прави необходимото за да я изхвърли от компанията.

# 166
Това пък колко често се случва в корпорациите, да не казвам. Някой не се справя, ама не го махат, а го местят. Особено ако да кажем е немец на работа в немска фирма в чужбина. Като се оклепа на едно място го местят на друго и толкоз.

# 167
Това пък колко често се случва в корпорациите, да не казвам. Някой не се справя, ама не го махат, а го местят. Особено ако да кажем е немец на работа в немска фирма в чужбина. Като се оклепа на едно място го местят на друго и толкоз.

Има го и това, но аз поне не съм забелязал такива хора да се слагат на критични позиции, където могат да сътворят сериозни поразии. Simple Smile

# 168

Има го и това, но аз поне не съм забелязал такива хора да се слагат на критични позиции, където могат да сътворят сериозни поразии. Simple Smile

Не, ама затова пък са още по-сладки, защото си кютат и никой не ги бута. Онези на критичните позиции са под стрес, а тези си живеят живота. И от време на време го ротират в друга държава.

# 169
А не е ли достатъчно това, че заемат позицията, но евентуално създават повече работа отколкото вършат чрез некадърността си? Трябва ли да сътворяват и поразии? И тази допълнителна работа се преразпределя в екипа, отново поради тяхната некадърност.

Затова има изпитателен срок, все пак. Човешки е трудно да освободиш някой, но е в интерес на фирмата и на екипа.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 19:15 от Анонимен

# 170
Даже е много, ама ей на - корпоративна му работа. Това си е язва, присъща на големите корпорации.

# 171
  • София
Моят шеф пак ме мята под влака. Знам, че трябва да се махна, но това за мен е постоянен тормоз, ще се представя ужасно на интервютата, днес пак ме разтрепери преди празниците. 
Говорих с него, както ме бяхте съветвали и пак е дал името ми и обещал нещо от мое име, за което не знам и което е гигантско и не мисля, че мога да направя от воле. Излиза отново от длъжностната ми характеристика. Има 4-ма мъже в екипа, които се внимава да имат график от 8 часа, не ги закача, като не знаят нещо, ги препраща на мен.
Казвам на клиента да се обръща към целия ни екип, те пишат към всички и той отива на колове и посочва Кечъра само и обещава. И ми пишат лични имейли. А на мен ми казва - че не знае за какво става дума.
Мисля да подам писмено оплакване, за мен това е тормоз. Той е с дебели връзки, работи там от 20 години и нищо няма да постигна, но искам да го има черно на бяло и да се кротне малко.

# 172
Кечър, бориш се с вятърни мелници.

# 173
  • Сф
И аз не знам защо продължаваш да си го причиняваш.
От месеци се оплакваш, ами бий им шута, почини си. Няма незаменими хора, няма незаменими компании.

# 174
  • София
Не се боря, някак не мога да се изключа и да си намеря спокойно работа. Мой си проблем, разбирам, че за различен натюрел е необяснимо. И преди споделих, че дори да съм приключила, не мога да игнорирам, ако постоянно някой ми звъни и ми прави срещи и ме кара да правя неща. Вкоренено възпитание и манталитет.

Мираж, рецесия е, искам да си намеря нещо и по възможност да не падам надолу, преди да "бия шута".

# 175
  • Сф
Ама ти в момента май дори не търсиш?
Не знам дали е рецесия, но цената, която плащаш- оправдана ли е?

# 176
Писмено оплакване в такава ситуация ще изглежда дребнаво заяждане от кисел служител и няма да помогне никак, а и не е изключено да се върне като бумеранг към теб, ако мениджърът успее да извърти нещата в своя полза.

Доколкото помня, ти работиш в аутсорс сектора, а там постоянно се търсят добри служители. Не разбирам защо продължаваш да копаеш дъното на това място.

# 177
Кечър, с немски можеш да си намериш работа за дни. И то добра, не говоря за някой пробит кол център. Имаш опит, езици. Защо се подценяваш? Не е нужно да падаш в нивото и да се съгласяваш на каквато работа има. В момента има много позиции и работа в сектора се намира лесно. Всичко друго при теб ми се струва борба с вятърни мелници. Тормозят те, защото го позволяваш. Или се махай, или работи на санитарния минимум. Но второто за теб ще бъде в пъти по-трудно от първото.

# 178
Съжалявам, че се намесвам, без да съм чела за случая ви, но не се тормозете. Имала съм такива шефове, плащаш за всички нерви със здравето си. Точно в аутсорс, не си заслужава. Ако можете да сте непукист и да игнорирате, да види че не може да разчита на вас. Едва ли ще ви изгони, а и така да е ще ви направи услуга. Накрая си тръгваш и никой не помни колко работа сте свършили, идва следващия.

# 179
Като иска да пуска жалба, щом ще напуска няма значение как ще я възприемат.

Общи условия

Активация на акаунт