Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 076
  • 816
  •   1
Отговори
# 240
Имаме днес някаква корпоративна инициатива team member appreciation day. Всеки написал признания за колега от екипа на случаен принцип. Всичко чудесно, но няколко пъти споменават, че щели да се срещат наживо в Букурещ, където имаме 5 колеги. А аз нищо не знам. Спомних си, че преди няколко седмици шефа писа нещо за участие в доброволчески събития, каквито има по държавите ни местно, с коментар, че все още не се намирали доброволци за гидове в Букурещ. Пиша на колегата, който ми е другарче, ще се срещате ли наживо? Вика да. Питам всички ли? И няма отговор. За какво ме разубеждавА шефа да се местя, никак не ми е понятно. Това достатъчно основание ли е шефа да види в пощата си известие, че съм кандидатствала вътрешно за друг отдел?

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 17:13 от Анонимен

# 241
Срещата с колеги в Букурещ какво общо има с кандидатстването за друга позиция в същата компания? И ако във вашата фирма някой реши да пусне СВ вътрешно за друг екип, сегашният мениджър не се ли уведомява така или иначе (било то от системата или самият кандидатстващ да трябва да му каже)?

# 242
Има това, че всички знаят за ходене в Букурещ, а аз не... не съм ли част от екипа все пак. Шефа със сигурност ще получи известие, ако пусна сиви. Затова си сверявам часовника, дали според вас това, че случайно разбрах за такова пътуване, според вас е достатъчен повод за смяна на екипа.

# 243
Защо не говориш с него?
Хем ще имаш възможност да научиш, защо не си планирана за пътуването,хем официално да му заявиш, че ще кандидатстваш в друг отдел.
Ти щом си търсиш повод, значи причината е на лице.

# 244
Възможно ли е да са го обявили на някоя среща тип на фирмата или екипа, на която не си била? Ако е за вашия екип и не са те планирали, независимо от причината, е адски грубо и абсолютно непростимо според мен. Аз предполагам все пак, че не си разбрала просто.

Аз примерно научих за последното си повишение точно от една такава среща, тип town hall meeting за фирмата, където мениджмънт борда обясняват как сме най-великите и успешните. Даже бях в отпуска и влязох и аз не знам защо в тоя кол. На годишния ми разговор шефа нищо не беше споменавал освен за заплатата (което не беше влязло в сила), а не ми бяха пратили още официалното писмо как ме повишават в чин. Добре, че влязох, иначе още щях да съм си в неведение 😂

# 245
Спринг, според мен имаш доста причини да смениш екипа. Аз дори бих те посъветвала да кандидатстваш навън, защото ми се струва, че има твърде много глупости при вас.

# 246
Има многи причини, да, но уж бяхме говорили, уж започнахме на чисто. Натисках кандидатствай. Няма как да не съм разбрала, тези неща се планират служебно с фирмени бюджети, даже писмено щеше да пише, кой ще идва и кой не, както за Хелзинки преди 2 години.

# 247
Това показва, че те изолират по някаква причина.  И е повод за анализ защо именно го правят.

# 248
Спринг, няма смисъл да се връзваш на празни приказки и обещания. Ако нещо не ти харесва в екипа, в мениджъра, в работата - сменяй. Не си заслужават нервите. Не знам на колко си години, но се съмнявам да си в положение да се тревожиш, че може да останеш без работа за дълго време.

# 249
Някой знае ли как стоят законово нещата със служителис ниска хигиена, които не разбират от намек?
Имаме една особа, която освен, че навсякъде и във всичко си вре носа, и пречи на останалите, вони ужасно и по всеобщи наблюдения не си е сменила дрехите от миналата есен насам. Даже чорапите са й същите. Гняс ужасна.
Шефовете не искат да я закачат, защото била много старателна.
Мда, толкова се старае да прогони с воня и поведение колегите си, че скоро май само тя ще им остане да краси офиса. Че и да проветряваме не дава, че настивала...Sunglasses

# 250
  • в сърцата на децата <3
Е то и от къпането се настива де! Лятос на реката... Евентуално. Нали знаеш, че българина най-много се страхува да не настине и да не се мине...

Законово няма как да накараш някого да се къпе. За съжаление. Не и ако доказано не е опасен за останалите. Те разни вещомани и психопати с по 50 котки не могат да принудят да си чистят и цели блокове им дишат смърдоляците, ти на работа искаш да има механизъм. Освен всички дружно да натиснете ръководството да я махне или поне да я пусне хоум офис (ако е приложимо)...

# 251
Тя сигурно психически не е в ред. Ами натискайте шефовете да говорят с нея.

# 252
И за мен е психо тази.
А как хоум-офис - тя искала да общува. Чуди се, защо не я харесват и оценяват.

# 253
Имахме един такъв колега преди 100 години, шефката разписа вътрешни правила за екипа, разпечата го, накара всеки от екипа да се разпише, раздуваше го по оперативки. Малко по малко с такова системно споменаване, момчето се усети. Вътрешни правила за екипа не е някакъв нормативен документ, така че може каквото реши шефа да си пише, стига да е в разумни граници разбира се.
Кандидатствах за 6 позиции вътрешно. Сега съм навън за лекар, но утре и навън ще пусна. Няма какво да говоря с шефа вече, той продължава да ми говори едни, и да правя друго. Да не говорим колко е обидно. Няма какво да му анализирам, това изолиране не идва от колегите, до болка съм писала за шефа и за летящия холандец, който ме топи с кадифени ръкавици.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 18:39 от Анонимен

# 254
Спринг, ребром ли му постави въпроса защо не са те планирали? Пак да питам, възможно ли е ти нещо да не си разбрала? Не мога да си представя, че някого така ще отлъчат, независимо от ситуацията. Ама съвсем за всички ли е, само ти единствена ли няма да ходиш? Да не е някаква командировка или обучение за някои?

Защото ако това наистина е така, аз бих питала директно, и после бих се оплакала и на мениджмънта нагоре. И грам няма да ми пука, защото ще ми е под достойнството да оставам там. Ще си поискам едно освобождаване по взаимно съгласие с хубав пакет и якето няма да де върна да си взема даже. А те ще ти го дадат, защото това е mobbing и западните фирми много ги е страх от такива заплахи да не станеш активен… със същия аргумент можеш да понатиснеш по-горните шефове да те наместят в друг екип, предполагам. Искаш ли да оставаш в тази фирма със сигурност или не държиш?

Общи условия

Активация на акаунт