Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 070
  • 816
  •   1
Отговори
# 270
Честно казано, уж е добър шеф. Няма тези интриги, които се случват в българските екипи. Отношението му е много цивилизовано. Това чисто от човешка гледна точка. Интересува се от психология, има рефлексия. Сега, организацията на мен много ми се струва хаотична. Може би той има идея в главата си, че нещо може да стане, но не знае как да го комуникира. За детайлите и техническите неща разчита на асистентката.
Обаче, аз много горчивина насъбрах от две години работа с оня летящия холандец. И много ми се струва, че яко ме е топил. Промени си отношението към мен шефа в един момент, в началото започна добре. Летящия холандец явно много е мътил.
Объркана съм много на фона на всичко това и си пазя гърба. Само миналия месец ме предаде в присъствието на холандеца. Тогава, когато беше писал черно на бяло в имейл, че сме се били уговорили да не се местя. После подви опашка, като му писах и аз черно на бяло кое и защо досега не е вървяло. И се разболях цял месец още се лекувам, та съм кротнала. Също, още не съм забравила миналата година как се държа с мен. Ще има пак да си говорим.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 21:12 от Анонимен

# 271
  • София
Мерси Fire Simple Smile
Спринг, много се лашкаш насам- натам емоционално - от пълно оплюване до рационализиране. Не е полезно за психическото ти състояние.
Не че аз съм цъфнала, просто пиша. И аз по едно време така правех, вече съм на следващ етап - всичко ми е черно и най- малкото нещо ме вбесява. И нищо не може да ме мотивира. Намери си нещо, преди да стигнеш до там. Че не е готино.

Аз днес се "скарах" с шефа пред всички и той го извъртя. Накрая казах да си впряга хората, дето им плаща заплати да свършат нещо, не да ме гледат как работя.
По- безполезни и безмълвни хора рядко съм срещала. Поне тегли майните и кажи, че няма да го направиш, а то седиш и просто да мълчиш като пор чак не ми се вярва. Но явно работи. И той сам беше си направил едни неща, вместо да ги помоли да ме заместят, докато аз съм в отпуска. Joy Joy

# 272
  • Fairbanks, Alaska
В понеделник имам 101 с шефа, утре всички ще са по уъркшопи, а този петък почиваме. Няма как да не съм разбрала, 1000%. Ще говоря пак утре със синдиката.
Какво беше код 101?

# 273
Месечна среща само между мен и шефа, извинявам се за "кодовете".
Ами имам и аз там работа по себе си, а и той май е хитър. Гледам и да съм обективна. Някак досега ме устройваше за магистратурата. Може би страх да не ми извърти номер, като види, че пак съм кандидатствала. Също страх от новото, с моя опит съм скептична и за следващи шефове и работи.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 07:16 от Анонимен

# 274
някой може ли да ме насочи към hr агенция за професионално написване на cv!?

# 275
  • София
някой може ли да ме насочи към hr агенция за професионално написване на cv!?
Търсих и аз преди доста време, но не намерих, нито агенция, нито човек. Пък иначе HRs да искаш…. Можете да опитате с chatGPT, доста е добър за такъв тип неща.

# 276
Има толкова хубави CV темплейти в нета, защо просто не ги ползвате?

# 277
  • Somewhere far away
Има даже цели сайтове посветени на СВтата. някои от тях са платени, но има и безплатни. На мен пък никога не би ми хрумнало дори да търся някой, да ми пише "професионално" CV.

# 278
Дали е някаква мода да се отварят позиции и наемат хора на временни договори? Пояснявам, че в обявата си не го отбелязват. Да, ясно ми е, че ако случайно работя на срочен договор и не ми го продължат, се полага борса. И не ме устройва, разбира се 🙂 Търся си дългосрочно решение на казуса. Отказах на няколко места. И днес пак " вижте, бюджетът ни се прави за календарна година". 
Добре, че работя и имам избор. Пита се, защо са тагнали позицията като постоянна, като предлагат срочен договор? Сигурно защото този срочен договор при нужда се преподписва с друг срочен...
За големи и утвърдени компании става дума. И не е maternity cover.

# 279
Обикновено, когато работят по проекти е така.
Иначе винаги досега съм била на 6 м изпитателен срок, след което се е удължавал автоматично на безсрочен. За една позиция, на която имаше голямо текучество бяха накарали една колежка да подпише втори договор за 6 м след изтичането на периода и тогава много се чудехме доколко е редно това.

# 280
От сайтовете за св аз харесвам novo resume, бях си правила преди там св и много ми харесва как беше станало. Сега не ми се плаща абонамент и си направих на canva, но е повече играчка. И пак стана хубаво, де.

# 281
Във фейсбук има групи на фрийлансъри (Freelancer,Фрийлансъри и подобни ключови думи може да пробвате") - срещала съм предложения за изготвяне на СВ.  Определено ще е в помощ някой грамотен да погледне представянето.

# 282
  • Somewhere far away
  Определено ще е в помощ някой грамотен да погледне представянето.
Ъм... това трябва да значи, че ние и изобщо всички останали сме неграмотни, така да разбирам?
Хайде всички "неграмотни" да вдигнат ръчичка, колко от вас сами сте си правили св то и колко от вас сте искали помощ?  Grinning

# 283
Хайде стига с тази буквалистика.

# 284
Има достатъчно много безплатни шаблони в интернет, които са хубави и професионални, човек просто трябва да си избере. Това да плащаш на някого да ти оправя CVто аз не го разбирам. Този човек ще го направи според своите субективни критерии, които не е гарантирано да са добри, а и не те познава за да може да представи силните ти страни. Освен ако не става дума за кандидатстване в конкретна фирма, където въпросният човек е бил на висока позиция преди.
А и в днешно време за много професии профил в LinkedIn върши много по-добра работа от CV. Там си има и автоматични подсказки как да си подобриш представянето.

Общи условия

Активация на акаунт