Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 071
  • 816
  •   1
Отговори
# 255
В понеделник имам 101 с шефа, утре всички ще са по уъркшопи, а този петък почиваме. Няма как да не съм разбрала, 1000%. Ще говоря пак утре със синдиката.

# 256
А толкова ли ти е важно това пътуване?
В смисъл губиш ли нещо с това, ако не отидеш? Освен чувството за пренебрегване.

# 257
На всеки човек с достойнство и не-притиснат в ъгъла, ако действително съзнателно я изключват от нещо тип тийм билдинг, това би му било достатъчно. Това е върха на наглостта и аз не съм чувала за такова отношение към служител досега!

# 258
Еми почнаха да спамят за караокета в уатсап и писах на шефа да го питам.

# 259
Има ли тук някой, който е работил или е чувал мнения за BUNQ - compliance отдела? Разбрах, че се работи на смени + уикенди. Четох в Glassdoor предимно негативни отзиви, но то обикновено недоволни хора пишат. Всякакво инфо ще ми е полезно, благодаря.
Отделно ме отрязаха от 2 позиции, за които се искаше само средно образование, вярно в сфера, в която нямам опит, но искам да пробвам и затовa се пуснах в най-ниските позиции, които са тип секретарски, data entry най-вече. Без да съм посочвала никаква заплата. Тъпичко ми стана, явно търсят млади студенти.

# 260
  • София
Много е вероятно да им се струваш overqualified, което ясен индикатор, че много скоро ще напуснеш след назначаване. Няма смисъл от инвестиране в обучения в такива ситуации обикновено.

# 261
Не бих напуснала, по-скоро искам да си проправя път в тази нова за мен сфера и да раста, защо не и в същата фирма. Става въпрос за големи международни фирми - PPD и IQVIA. Но да, надявам се да съм overqualified, а не стара Sweat Smile

# 262
Ако е удобно, сподели на колко си. Защото възрастта е фактор, колкото и да не ни се иска.

# 263
След една определена възраст по-добре да не сменяш изцяло сферата, само фирмата. Иначе тръгваш наравно с 20-годишни, които работят и за малко пари понякога.

# 264
  • София
Соул, четейки те, имам усещане, че надеждата ти за оценяване не е изчезнала.
Но това си е sunk cost fallacy.

При мен поне взимат по- малко пари, ама не е голяма разликата. Но ръководството ме изнудва да влизам по колове, които са за целия тийм.

# 265
Ясно ми е, че тиквен медал дори няма да получа, ама лека полека ще си търся друга възможност. Не бързам, както казах работата ми допада, колективът също в по-голямата му част, но развитие няма, няма и да има..... (освен на повече работа, ама то от нея само се гърбавее)

Нали знаеш кога те оценяват - като те загубят, ама връщане няма да има. Не казвам, че съм незаменима, а, че друг на моето място ще им струва поне двойно.

# 266
Пожелавам на Спринг, Соул и Кечър да си намерят по-хубава работа и скоро да се похвалят тук 🙂

# 267
Пожелай ми и моята шефка да си намери работа, за да не я чакаме до края на септември, колкото ѝ е предизвестието, и да си замине по-рано. Аз със сигурност ще се похваля, ако някой се излъже да я наеме.

# 268
Благодарим, дано. Шефа ми отговори, че само той и асистентката му отивали да се срещнат с друг екип в Букурещ, и използвали повода да се видят с колегите румънци. Другите и те не знаели. И че съм била права, че не трябва да забравят за мен. Обаче другите три колежки са големи любопотки и гък не издадоха, изобщо не изглеждаха изненадани, даже дават идеи за коктейли... Много ми е любопитно дали в понеделник ще ме пита нещо шефа, като види 6 кандидатури...

# 269
Поздравления, че си говорила директно, Blossom.
По-добре информация от извора, отколкото да се поддаваш на клюки.
Ние имахме много клюкари в предишната ми работа и постоянно за нещо се носеха слухове, в повечето случаи неверни или силно преувеличени.

Общи условия

Активация на акаунт