Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 32 884
  • 816
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Чудно ми е как се зараждат тези легенди, че в чужбина парите ги берат по дърветата, на всички парите им стигат за всичко, децата не просто не струват пари, ами при размера на детските едва ли не добавят към доходите, майчинството е много и щедро, и човек може да си стои вкъщи, защото един доход винаги стига.

Може би от факта, че преселениено е в посока към тези държави, а не обратно. С изключение на някои единични и много специфични случаи аз лично не съм чувала масово англичани, германци, скандинавци, канадци и др да припкат на орди и да се натискат да живеят в БГ.
Никой не е казал, че парите ги берат от дърветата, а че за същата извършена работа имат по-висока покупателна способност.

# 61
Не съм нарекла мрънкач някой в депресия. Самата аз казах, че не бих седяла вкъщи, ако ще и милиони да имам и че видях как зле се отрази на майка ми това седене вкъщи. Нормално е да е в депресия, дано потърси специалист и се оправи.
Мрънкачи са тези, които смятат, че всеки им е длъжен и които коментираме в темата.

В случая говоря за България, защото аз съм тук. За чужбина уточнихме, че там може да се работи и на намалено работно време след майчинството.

Проблеми винаги има във всичко. Въпросът е кой как си ги решава.

# 62
  • Somewhere far away
И още нещо,  скъпа Sherilyn -  едно е да учиш магистратура и да ходиш на спорт, съвсем друго е да гледаш деца  и трето е да гледаш деца с проблеми.
Та... както казах не съди, и не ми излизай с репликиране от сорта на "ако има желание , ще намери време" -  може да се окаже че един ден и ти ще си в същата позиция, като тази на моята близка.  Wink

# 63
Това с да викнеш майка си е много сладко, но не всеки има майка на разположение- освен очевидното, да не съм мрачна, в много случаи се случва така че детето  което има деца е в чужбина и майката, в случая бабата няма как да помага с децата.
Всеки знае да плюе и да обвинява другите, докато не е на тяхното място.

А да наричате "мрънкач", някой, който е с депресия и в лошо психологично здраве, е меко казано ГРОЗНО!

Ако знаеш как си мечтаем с половинката да ни викнат да гледаме внуче... Веднага зарязваме всичко и литваме към чужбината, ама нъцки.

# 64
Как се казваше "преди да имам деца, имах много теории за отглеждането им, сега имам деца и нямам нито една теория".

# 65
И още нещо,  скъпа Sherilyn -  едно е да учиш магистратура и да ходиш на спорт, съвсем друго е да гледаш деца  и трето е да гледаш деца с проблеми.
Та... както казах не съди, и не ми излизай с репликиране от сорта на "ако има желание , ще намери време" -  може да се окаже че един ден и ти ще си в същата позиция, като тази на моята близка.  Wink

Ти май съвсем не прочете, че аз се сравнявам с човек, който също като мен деца няма. За това се сравнявам с него. Аз явно се справям с нещо, чудно за него. Не съм сравнила магистратурата ми с дете. Не разбирам последните ти два коментара защо са толкова злобни. Наистина. Човек, който е свикнал да се справя с трудностите, просто не философства, а се справя.   

Чс, маминка е попитана и е съгласна, да не мислите, че си правя сметката без кръчмаря. А и се пенсионира след няколко месеца.

# 66
  • София
Чудно ми е как се зараждат тези легенди, че в чужбина парите ги берат по дърветата, на всички парите им стигат за всичко, децата не просто не струват пари, ами при размера на детските едва ли не добавят към доходите, майчинството е много и щедро, и човек може да си стои вкъщи, защото един доход винаги стига.
От хора, които не са живели там и имат стринка, дето еди- какво си... Важи не само за децата, за всичко.

Най- малкото ще получавате по- малко пари, защото сте чужденци. И няма да "влизате в положение", щото "кво толкова", "ти пък сега за 30 минути ли си", а ще опищите и чужбината, дето ги берат парите по земята.

Трябва да ви кажа, че и циганите, дето заминават, си бачкат. Може да е на черно, може да е алъш- вериш, ама не седят само на помощи, които, както вече уточнихме, са средно 200 евро през последните години и 250 - от тази. И 5 деца да са "снесли" (да, и за себе си бих го употребила, ако искам да неглижирам причината за претенции, но вие се взехте насериозно, че вашите са златни, а не снесени), 1000 евро е под минималната заплата. Само наемите вече са 600-700 за най- големите катакомби.

Навън всичко е по- хубаво, това е национална черта на българина.

# 67
Нещо се обърках, тая тема за обсъждане на работа ли е или за оплакване на кой колко му е крив света и му пречи да си отглежда най-най-гениалното потомство на света? Като гледам и модераторите и те са се объркали...

Ами как - ето моите мнения се трият, а обясненията колко недъгави са ИТтата, колко велик българския селянин и колко е зелена тревата в Англия си стоят, че даже се мултиплицират. Систематично се прокарва във форума една линия на дезинформация. Точната дума е пропаганда.
След малко и това мнение ще изчезне и ще остане само жалването на онеправданите. Също както по-назад в темите се оставяха само инструкциите как да се измами системата и да се взимат по-високи обезщетения

# 68
Тази тема не разбрах за работа/CV/HR/Съвети ли е или за социални политики по света и у нас/деца/нападки между потребителки във форума?!?

Кажете сега едно мнение за финансово-счетоводния отдел в пейсейф и за човек с опит около 2.5 год би ли могъл да си вземе 3к заплата нетна.

# 69
В крайна сметка си има тема за майчинството.
Имам познати в този отдел в PaySafe. Не знам какви пари взимат, но са от доста време там и са доволни.

# 70
Да сменя темата и да се запиша с въпрос: минаха ли ви таз годишните индексации и с какъв процент са, ако има такива?

# 71
Във фирмата, в която работя няма индексации за инфлация. Всъщност, и при предишните ми работодатели е било така. Заплатата, ако се вдига изобщо, е на база индивидуално представяне.

# 72
Хм, значи българинът трябва да приеме, че на запад продуктивността е по-висока --- българинът все си въобразява, че на запад надниците имат по-висока покупателна способност... интересно.
Не следите колко все повече в развитите страни нараства дялът на "гиг" икономиката спрямо корпоративните длъжности на пълен стандартен работен ден. Хората изкарват доста приличен доход и без да намерят работа, срещу най-разнообразни услуги. Тук просто няма пазар за такива неща все още.

При нас индексациите бяха декември, но не бяха по-различни като размер от предишни години. Но върви надбавка инфлация, за която не се знае, дали ще продължи - тя инфлацията падала...

# 73
  • в сърцата на децата <3
Да сменя темата и да се запиша с въпрос: минаха ли ви таз годишните индексации и с какъв процент са, ако има такива?
При мен няма, при мъжа е +20%

# 74
  • София
Тази тема не разбрах за работа/CV/HR/Съвети ли е или за социални политики по света и у нас/деца/нападки между потребителки във форума?!?

Кажете сега едно мнение за финансово-счетоводния отдел в пейсейф и за човек с опит около 2.5 год би ли могъл да си вземе 3к заплата нетна.
Да.

Общи условия

Активация на акаунт