Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 32 565
  • 816
  •   1
Отговори
# 765
Не говоря за вашия случай, но и на работодателите не им се дават пари, може би затова няма хора.
На едно интервю - голяма известна фирма с много голяма дейност и капитали, като казах колко искам (вярно малко над средното са позицията), почнаха да се пазарят. Ама с ваучерите за храна ли, ама с картата за мултиспорт ли, ама много им било. Да ме извиняват, ама много добре знам в какъв порядък са им заплатите точно при тях, за да се пазарят като на Илиенци....

# 766
  • Somewhere far away
Ами значи проблема е, че вие все не харесвате тези които идват, а не че кандидати няма.

# 767
Влязох в темата да почета за това как възприемате обяви за работа, защото търсим човек, а нямаме много кандидати и се чудя къде бъркаме.

Какъв човек търсите и каква е обявата?
Не ми се иска да влизам в подробности през този ми профил, по-скоро се захванах да чета генерално какво коментирате по обяви, но става въпрос за по около 9 ч на ден във физически обект без хоум офис, не е за моя отдел. Simple Smile
Веднага се сещам за две причини:
1) има достатъчно позиции за маркетинг специалисти, които позволяват хоум офис;
2) 9 часа е повече от стандартните  8 часа работни

# 768
Влязох в темата да почета за това как възприемате обяви за работа, защото търсим човек, а нямаме много кандидати и се чудя къде бъркаме.

Какъв човек търсите и каква е обявата?
Не ми се иска да влизам в подробности през този ми профил, по-скоро се захванах да чета генерално какво коментирате по обяви, но става въпрос за по около 9 ч на ден във физически обект без хоум офис, не е за моя отдел. Simple Smile
Веднага се сещам за две причини:
1) има достатъчно позиции за маркетинг специалисти, които позволяват хоум офис;
2) 9 часа е повече от стандартните  8 часа работни
Това е с обедната почивка. Simple Smile

# 769
Според мен за маркетинг специалист е много странно да няма хоум офис. Поне хибриден модел би бил ок. Обаче плътно пет дни в седмицата е много демотивиращо, особено в този сектор.

# 770
Според мен за маркетинг специалист е много странно да няма хоум офис. Поне хибриден модел би бил ок. Обаче плътно пет дни в седмицата е много демотивиращо, особено в този сектор.
Тази позиция не е в маркетинговия отдел, затова. Simple Smile

# 771
Тази позиция не е в маркетинговия отдел, затова. Simple Smile

А за кой отдел е? От написаното не се разбира.

# 772

Като видя обява с наредени хиляди изисквания, спирам да чета и си излизам от обявата. Другото, което ме отблъсква, е твърде ниска заплата, с която няма как да се живее. Доколкото разбирам локацията ви е на лошо място (поправи ме, ако греша), това също ми е важен фактор, преди да реша дали да кандидатствам.
Какъв е проблемът при вас - малко хора подават кандидатури или малко хора харесвате?
Също помислете по какви ключови думи и в кои раздели излиза обявата ви - тоест колко души я виждат.

# 773
Като сложите накрая на обявата един ред с едно красиво число внезапно ще ви се увеличи популярността... Grinning
Моите бивши работодатели бяха пуснали обява само с изискванията и нито дума какво предлагат. Три месеца нямаше човек, сега не знам..

# 774
С чувство за хумор да кажа, че винаги ме изумяват обяви, в които пише нещо такова:

"Какво предлагаме:
*атрактивно /мотивиращо/ заплащане (отстрани на обявата пише 1500 лв БРУТО)
* трудов договор и осигуровки (сякаш това е по желание, а не задължително)
* карта за спорт на преференциална цена (което е също много забавно, превдид, че реално ти дават 5-10 лв отстъпка от цената на картата)
* бонусна система, според постигнатите резултати"

И други в същия дух..

# 775
# 776
Като почнат с тия плодове да ме съблазняват, умирам от смях Grinning
Както и с бонуси, които си ги стискат като "my precious".

# 777
Моля ти се !
Аз може и да искам безплатна ябълка в офиса Sweat Smile И безплатно кафе, че в момента си го плащам... Stuck Out Tongue

# 778
В старата ми работа имахме само и единствено вода от машина. И бившата ми шефка почти всеки ден повтаряше какъв велик жест е това към нас, работниците.

Една позната работи малко в някаква фирма, уж голяма и "велика". Нямали дори помещение за почивка, тип кухничка или някакъв ъгъл. Чашите си ги миели в тоалетната, където и говорели по телефона, когато се наложи.

# 779
С чувство за хумор да кажа, че винаги ме изумяват обяви, в които пише нещо такова:

"Какво предлагаме:
*атрактивно /мотивиращо/ заплащане (отстрани на обявата пише 1500 лв БРУТО)
* трудов договор и осигуровки (сякаш това е по желание, а не задължително)
* карта за спорт на преференциална цена (което е също много забавно, превдид, че реално ти дават 5-10 лв отстъпка от цената на картата)
* бонусна система, според постигнатите резултати"

И други в същия дух..

Вдигам офертата с:
*20дни платен отпуск (това за пълно раб.време) - сякаш не ти се полага по закон
*приятна работна атмасфера

Общи условия

Активация на акаунт