Последният триместър се задава, до ЮЛИ мъничко остава - Юли 2023, тема 3

• 49 186
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Минавам да се отчета след прегледа, разминаха ми се шансовете за нормално, защото стената на матката след всички корекции и предното секцио е много тънка. И е опасно. Малкото е напреко, така че Диди и късно се върти като пумпал. Иначе е 1840станал в 30+3, отговаря на 31+3. Поне на каката бързият стреп тест беше отрицателен, че опасното е не толкова да се разболея, колкото стрептококът да не се озове във влагалището при серклажа. Та уж всичко е наред, ама ми потънаха всички надежди. Не стига, че не мога да забременявам спонтанно, не стига, че не успях да родя нормално, не стига, че не можах да го кърмя това и то беше най-откаченото буквално и трудно дете, ми и с втората бременност само простотии и проблеми. Отделно всички простотии последните години, вече просто нямам сили. Измрънках.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 21:00 от ^SunLight^

# 166
  • Варна
Можеш евентуално да направиш консулт с някой, който подкрепя и VBAC, ако твоят не е такъв. По принцип това с изтъняването и опасността от руптура е стандартно извинение на неподкрепящите VBAC. Вече, ако АГ - то ти има опит и е за VBAC и ти е казал така, няма мърдане.
То и при мен още преди да се види, че е седалищно, се почна с изтънял белег и ала бала. А пък 7г са минали от моето секцио. Ако беше само заради изтънял белег, веднага отивам при Цонев или Иванов да раждам. Ама с тва дупешниче шансовете ми съвсем намаляват,да не кажа, че нямам почти надежди. И все пак като си гушнеш човечето, всичко минава, така че това е най-важното.
Крачето още ли е зад главата 😂
Мен днес още повече ме боли пъпът и то от сутринта. Друг път ме заболява като се понаям и като поседя повече права, днес още със ставането :/

# 167
Диди, още предния път говорихме за спонтанно. Ама аз имам истмоцеле и две корекции, които са стъргане на стената там. И то по принцип точно това най-вероятно е и причината да се получи това слизане на бебето и притискане на шийката. По принцип лекарят има доста вбак. Да ти кажа просто ме е яд, не че не бях подготвена. Аз го очаквах. Не може да режеш до безкрай… но така поне има шанс да се зашие самата стена на матката и после да не ми прави проблеми. Не че някога пак ще се хвана на тая въртележката, просто ме е яд на тия мал шансове. Аз ще си говоря и с другия АГ при който ходя, ама е факт че този ме спаси, и мен и бебето. Та каквото. Просто ми писна да тегля къса клечка:(

# 168
  • Варна
А дали могат да ми оправят диастаза или пъпчето по време на секцио се чудя. Поне една кирия да има от цялото рязане. Предния път не ми беше голяма диастазата и не ме е болял пъп, ама сега...

# 169
Мисля, че за диастазата трябва коремен хирург, който не е част от екипа за секцио, но е най-добре да питаш.

# 170
  • Варна
Тъкмо се връщам от преглед и ново 20 сега - криво стъпало на лявото краче. Имало вариант да е от позата, която заела, ама можело наистина да е криво. Да съм й напомнела на раждането да го видим... То ако е криво, няма ли да се види и без напомняне?? Така или иначе нищо не можем да направим сега, само да се надяваме, че е от позата.

Споменавайки позата, слава Богу, главично е. Шийката и тя е добре, въпреки всички болежки - 41мм. Каза, че с тази шийка можело и да пренося даже... За шийката ми вика: "Ама каква е тази мода всички искате да ви меря шийките? Тя се мери при определени показания. Айде ще ти я измеря да се успокоиш." Smiley

Иначе девойката продължава да отговаря на 1 седмица назад. Този път по глава излезе точно в седмицата, а по корем и бедро назад с 1 седмица. Приблизително тегло 1050г.

Диди, на 31.05 ме викат направо да ми издадат болничен и пак разни изследвания. Май има шанс да се засечем вече. Relaxed

^SunLight^, напълно те разбирам. Постоянно някакви тревоги и главоболия, човек не може да си отдъхне. Значи вероятно човечето ще е юнско? Hug

# 171
  • Варна
kaSsisS, ох тя Атанасова все е една траурна. Сигурна съм, че нищо му няма на бебчето. Рени ми беше изчислила 45 дневният, че започва на 6-ти юни. То на същия ден ли се издава?
Относно шийката, тя май първо видя, че бебчето е ниско и тогава реши да гледа шийка. Обаче съм в потрес как на 23мм в 21ва седмица не ме прати директно на серклаж и дори не пожела да ме види след 2 седмици. Аз бях запомнила 27мм и пак бях шаш и паника, че 2мм ме делят от серклаж, а тя после видя в записките там, че е била 23. Май имало някви нови мерки за тез шийки (Стулпина спомена като ме гледа в спешното), ама не разбрах какви. На Стулпина като ѝ казах, че идвам щото сме измерили 27мм и ми е много притеснено и тя вика "е ко, да не е 1мм, че да ти е притеснено". Не знам вече. Мен сега друго ме мъчи - напъва ми пъпа и ме боли като седя права. Ще ходя днес до Рошко да си взема един колан, че си бях поръчала един преди време и той ми се оказа малък.

# 172
  • Варна
Да, на самия ден на издаването на болничния ме вика Рени. Ех, сигурно и теб ще те извика тогава значи.

Много смешно ми стана, че Атанасова все е траурна. Smiley Ами да, то буквално все ще изникне нещо ново, за което да се притесняваме.

Тя тази Ступина май има репутация, че е серт. Не се учудвам, че така ти е отговорила. Дано сега другата седмица Атанасова да ти види шийката. А за пъпа може би напрежението идва от диастазата. Дано коланът да облекчи. Мен пък чатала ме боли много. Unamused

# 173
  • Варна
Малко ми е неприятна Ступина, а пък все тя ми се пада.
За Атанасова, аз след първия си преглед при нея с предната бременност, направо не исках повече да ходя при нея.Каза ми, че вижда само сакче и жлъчно мехурче, но не и ембрион, а трябвало да се види вече и една такава винаги с равен, равнодушен тон. Хем ѝ казах, че съм с късна овулация и тя пак ми каза да не се надявам много. Е след 2 седмици всичко си беше там и сърце имаше, ама много ме срина. Но вече сякаш почнах да ѝ свиквам. В крайна сметка не сме там да сме приятеки.
Дргугата седмица ще гледа шийка не, ами пушек ще се вдига Grinning не стига, че като има такива притеснения би трябвало да ме вика на две седмици, ами и след месец пак да ми се направи, да ги нямаме такива.
За пъпа, да, той вече почти изпъкна навън. Едвам ям, имам чувството, че ще ми се скъса коремът Sad
Ноо да, явно няма да успеем да се засечем :/
Чаталът те боли защото се разширяваш Simple Smile

# 174
Може ли някоя мама, която е правила обременяване да обясни какво и как се случва.
Благодаря

# 175
Може ли някоя мама, която е правила обременяване да обясни какво и как се случва.
Благодаря
Отиваш рано гладна в лабораторията.
Вземат ти кръв.
Пиеш глюкозата. Аз си я купих от аптеката и в лабораторията ми я разствориха.
След един час пак вземат кръв.
И последно на 2рия час вземат кръв.
Седиш мирно през цялото време, никакви разходки.

# 176
Момичета , кажете читав лекар за втора фетална в Пловдив ?

# 177
Момичета, знаете ли какво е това зеленото? Мекичко е, стърчащия край беше вързан на възел.
Моя приятелка ми даде няколко торби с дрешки и неща за бебе, които не е ползвала. Та и тя не знае за какво се ползва.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 17:31 от Мinerva О.

# 178
Момичета , кажете читав лекар за втора фетална в Пловдив ?

В 20 г.с. бях при д-р Стоилов останах доста доволна , гледаше бебчето подробно , обясняваше какво гледа и как е . Нашия хубавец се беше обърнал с лице надолу, помоли ни да се разходим и след 30 минути се обърна видя му лицето и сърцито. Нямаме 4д снимки , но за нас не е толкова важно . На тази последната не мисля да ходя.

# 179
Здравейте,извинявам се ,че се включвам в темата ,но реших все пак да си го позволя ,дано не Ви подразни много.Реших да напиша тук ,тъй като продавам чисто нова кошарка next to me на Chico .Ако някой случайно проявява интерес ,може да ми пише ,ще изпратя и снимки.
Извинявайте,още веднъж ,знам ,че не е много Ок!

Общи условия

Активация на акаунт