Естетични процедури за лице и тяло – 50 тема

• 75 080
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Ако е със зъболекарска упойка не се усеща,но ако е с крем-лидокаин се усеща убождането  ,мен винаги ме боли  ама и имам нисък праг на болка . Не съм посинявала никога и топчета не съм имала .

# 136
Аз съм слагала 0.5. Боля ме доста, но нямаше синини или неестествено подуване, веднага се върнах на работа. След 2 дни и подуването отшумя. Иначе мажат мястото с лидокаин и на теория не усещаш толкова, но на мен си ми потекоха сълзи, въпреки че търпя на болка. Но все пак не е страшно, пак бих го направила.

Мен много ме изкушават крио процедурите, бо един въпрос не ми дава мира. Ако мастните клетки могат да се увеличат до 400 пъти, а след 3 процедури се махат 70% от тях (от конкретната зона) след една година не се ли връщаме на изходна позиция? При хранителен режим и движение, разбира се. Ще съм благодарна, ако някой е правил процедурата преди повече от година и сподели опит.

# 137
Благодаря момичета!Дано всичко е наред!

# 138
  • в 1001-та нощ
Аз съм слагала 0.5. Боля ме доста, но нямаше синини или неестествено подуване, веднага се върнах на работа. След 2 дни и подуването отшумя. Иначе мажат мястото с лидокаин и на теория не усещаш толкова, но на мен си ми потекоха сълзи, въпреки че търпя на болка. Но все пак не е страшно, пак бих го направила.

Мен много ме изкушават крио процедурите, бо един въпрос не ми дава мира. Ако мастните клетки могат да се увеличат до 400 пъти, а след 3 процедури се махат 70% от тях (от конкретната зона) след една година не се ли връщаме на изходна позиция? При хранителен режим и движение, разбира се. Ще съм благодарна, ако някой е правил процедурата преди повече от година и сподели опит.

Ако има промяна в начина на живот (спорт, хранене...) - не се връщаш. Но ако се трупат мастни запаси, то наличните депа се пълнят.

# 139
Здравейте, момичета! Blush

За първи път пиша във форума, надявам се, че съм добре дошла във вашата тема, въпреки че всъщност не съм "bg-mamma" (не живея в България и нямам деца). Innocent

Няма да ви лъжа и ще си призная, че не съм особено добре запозната със спецификите на отделните процедури. Разгледах някои от предишните теми и научих доста нови неща, но тъй като не мога да изчета всичко толкова бързо, ще си позволя да ви помоля за съвет.

Ще започна с това, че имам афинитет към естествената красота — "за" пластичната хирургия и всякакви други повече или по-малко инванзивни козметични интервенции съм, но не харесвам, когато нещо има изкуствен вид и си личи от километри. Предполагам, че разбирате какво имам предвид.

Сега по същество... Едва на 28 съм, но имам доста видимо изразени назолабиални гънки, които са ми голям комплекс. Скоро се прибирам в България за малко и съм твърдо решена да ги залича по някакъв начин. Посъветвайте ме по какъв обаче, защото колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Мислех си за филъри, но попаднах на мнение на a.l.e.n.a, в което тя ясно обяснява защо това не е добра идея и препоръчва точков лифтинг, но той пък е подходящ за по-възрастни дами... Аз засега нямам други дълбоки бръчки, съответно не съм сигурна дали това би била "правилната" за мен процедура? Thinking Помогнете ми и с избора на специалист — от много години не живея в София и нямам представа на кого да се доверя. Цената не е от съществено значение — професионализмът, опитът, прецизността, качеството и най-вече крайният резултат са най-важни.

Ако имате някакви въпроси, питайте.

Благодаря ви предварително! Hug

(Самоцитирам се, за да ви припомня моя случай.)

Та... Момичета, престраших се и ходих днес на консултация (тук консултациите са безплатни и се реших, защото осъзнах, че няма какво да губя. Smiley).

Накратко, докторът потвърди написаното от a.l.e.n.a — и неговото мнение е, че поставянето на филъри директно в назолабиалните гънки по принцип е опция, но недобра и съответно не би ми я препоръчал. С малко изключение — понеже забеляза, че бръчката от лявата ми страна е една идея по-дълбока и изразена от тази от дясната (или с други думи, има лека асиметрия), каза, че би ми инжектирал 0,1 - 0,2 грама в долния край. Останалото — в скулите (1 грам отляво и 1 отдясно). По този начин щяла да се запази и V-образната форма на лицето ми (докато ако поставел филъри директно в назолабиалните гънки, щяло да стане по-квадратно). И не на последно място, с този вариант минимизираме риска от евентуална миграция и най-опасните странични ефекти като слепота, инсулти и другите страхотии, които коментирахме вчера тук — показа ми анатомичните характеристики на различните части на лицето на един огромен плакат и ми обясни защо някои са високорискови докато при други шансът от усложнения е значително по-нисък. Беше доста убедителен като цяло, но аз никога не се доверявам лесно, та веднага след консултацията тръгнах да търся информация в интернет. Joy Оказа се, че не ме е излъгал, де — ето каква статистика открих:

Може да направи повдигането и с конци, но ме предупреди, че ефектът вероятно няма да е същият — по-слаб ще е.

Дайте отзиви за конците, защото попаднах на противоречиви мнения — уж тази процедура е по-безопасна, но в същото време е по-инвазивна и болезнена?! Разкажете повече и за филърите — с игли или канюли са ви ги инжектирали, от кои марки сте най-доволни и колко ви издържат? И какви са цените на тези две процедури в България?

P. S. Звънях и на Ванеска сутринта, между другото — казаха ми, че няма свободни часове през седмицата, в която ще съм си в България и че щели да ми се обадят, ако някой се откажел.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 13:48 от The_Little_Mermaid

# 140
момичета, може ли след хиалуронидаза на другия ден, да се ползва сауна и парна баня? Ще направя резервация и тъй като предишния ден ще разглаждам хиалурон, се чудя, дали ще мога да ползвам СПА-то.

# 141
Според мен е противопоказно и не е препоръчително.
И по-добре да се избягват тези дейности поне 7 дни.
Поискайте да направите първо тест за алергия.
Моя приятелка не направи и като ѝ го поставиха, така се поду като житенста питка пасти да яде.
Седмици  не можеше да излезе от вкъщи и беше на антибиотици и кортикостероиди.
Искрено съжаляваше, че не си е направила тест за алергия.

Аз искам да попитам какво мислите за тези мантри напоследък, как само с масаж може да се избегне поставянето на ботокс.
Една дама при нас проповядва тази теория, но пък е  50 лв на процедура, при минимум две-три на седмица, поне 2 месеца……..
Не знам как стоят цените в тази област и заслужава ли си?
Скрит текст:

# 142
Няма как само с масаж да стане изглаждане на лицето или само с кремове. Аз от 6 месеца правя масаж на лицето (сама с масла) и йога за лице, тейп лепя на гневна бръчка, постоянна съм....Резултат - кожата ми е в много добро състояние, няма задържане на течности в лицето и подпухналост, шията изглежда добре и определено има смисъл.. НО изглаждане на бръчки няма и отпуснатият контур не се повлиява...

# 143
Аз съм на 50+ и уверено мога да твърдя, че със самостоятелен лимфодренаж съм изгладила някои бръчки от 40-те си години.

# 144
Аз съм на 50+ и уверено мога да твърдя, че със самостоятелен лимфодренаж съм изгладила някои бръчки от 40-те си години.
Бихте ли споделили как точно?

# 145
Бихте ли споделили как точно?

Вижте мои предишни постове.
Ако сте си правили лицеви интервенции направете консултация с лекаря си дали можете да правите лимфодренаж.

# 146
Няма как само с масаж да стане изглаждане на лицето или само с кремове. Аз от 6 месеца правя масаж на лицето (сама с масла) и йога за лице, тейп лепя на гневна бръчка, постоянна съм....Резултат - кожата ми е в много добро състояние, няма задържане на течности в лицето и подпухналост, шията изглежда добре и определено има смисъл.. НО изглаждане на бръчки няма и отпуснатият контур не се повлиява...
При мен култура се повлия, аз съм със слабо лице и няма тежест, но има кожа тип пуешка под брадичката и като цяло контура.
При ежедневен масаж, редувам ръце и гуа-ша чувствително всичко  се вдигна и оформи. Дори скули Simple Smile Постоянна съм именно защото виждам резултати!

# 147
При мен култура се повлия, аз съм със слабо лице и няма тежест, но има кожа тип пуешка под брадичката и като цяло контура.
При ежедневен масаж, редувам ръце и гуа-ша чувствително всичко  се вдигна и оформи. Дори скули Simple Smile Постоянна съм именно защото виждам резултати!

Много внимавайте с ъгъла, под който правите гуа-ша. Колкото по-малък толкова по-добре. Ако е голям рискувате да си създадете дори несъществуваща бръчка.
Който е овладял изкуството на собствените си ръце, за него всичко друго е второстепенно!

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 21:42 от GeryGG

# 148
Здравейте, мили дами. Четох много из темите, но така и не можах да подбера нещо. Може ли да ми помогнете? Аз съм на 37 години, с бебче на седем месеца и според мен лично лицето ми вече на нищо не прилича. Уточнявам, че имам голяма вина, защото изобщо не го поддържам. Имам петна, пори, може би и бузите леко са ми виснали вече, но най ме дразнят торбичките под очите. Вече не знам торбички ли са, хлътнало ли е. Прилагам моя снимка, срам ме е, но няма как. Моля ви, насочете ме какво мага да направя или поне с кого да се консултирам? Нямам приятелки, които ходят по процедури, нищо не разбирам, а са хиляди, бюти центровете също. От София съм. Поздрави.

# 149
Отидете лекар да ви консултира в някоя голяма клиника.

Общи условия

Активация на акаунт