Пролетта отново е дошла и орисва с безброй пухкави деца ! ~бебеправене 414~

• 32 255
  • 815
  •   1
Отговори
# 630
момичета, моля за мнение, за първи път ни е и ще откача докато иде на доктор, май не е добре.

и на моя мъж е толкова по Крюгер 5% и му казаха,че може да оплоди цял Китай. В Турция и България (Надежда и Афродита) проблем не виждат. Фрагмендация на ДНК не видях само. Знам,че е добре да е под 25%.

Караджова
5% по Крюгер не никакъв е проблем, още повече че общия брой на плувците е много голям.
Липсата на бързо подвижни е единственото дето може да е притеснително, но пък това май се коригира с добавки - лекарите ще кажат.

Шантал, правилно ти е казала лекарката, още толкова стъпки предстоят, какво си взела от сега да му трепериш.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 21:46 от Одри ♡

# 631
Момичета имам изписани витамини, но много съм зле с пиенето, след няколко време ги зарязвам....
Омега 3 , Б комплекс , Б12 , Бетър Ю с К2 ми изписаха да добавя ли и Селен?

# 632
  • София
ооо, Одри, съвсем ми е ясно....част от пътя съм го извървяла и знам, че винаги ще има за какво да се притеснявам Simple Smile

# 633
Привет момичета!
Шанталче , успокой се , знам ,че звучи банално ,но така вредиш сама на себе си .
Аз бях по-зле и от теб , но притесненията ми са били напразни . Стискам палци за хубава реколта яйчица !
Да се отчета и аз от вчерашния преглед на 3ти ден от мц при Шефкетова .
Ами отлагаме трансфера заради ниските нива на витамините ,които аз САМА си назначих , и заради тсх, което е 2.71 , трябвало да бъде под 2 , да отида на консултация с ендокринолог .
От 2021г съм при нея и до сега не ми бяха изследвали нито един витамин , при положение ,че са толкова важни за имплантацията и развитието на ембрионите ! Ако в момента имах финансовата възможност да се махна от там , бих избягала с 300 ! Това ми е последен път при нея , дай боже да бъде успешен , но и ако този път не стане със сигурност ще се ориентирам към други специалисти .
Утре съм на ендокринолог да видим там как стоят нещата . Взех си и спрейчетата на бетър ю д3+к2,  б12 и б9 . В понеделник ще пусна и б9 , защото съм почти сигурна ,че и там имам дефицит .
Още не ми излиза от главата ,как ако аз не си бях пуснала витамин д и б12 ,щяхме да направим трансфера и пак нищо нямаше да стане , и направо побеснявам .

# 634
Дриймър, аз затова не правих опит в БГ. Директно в Турция. А и заради това, че бях минала възраст, за да мога по фонд. Реших, че няма смисъл да си губя време и пари тук. Не че в Турция успях де... Но отношението и вниманието е различно. Чак след това открих доктор Сенкова, която от раз ме спечели. Единствения доктор, който ме разпита за всичко, а не обратното.
Стискам палци за успех!

# 635
  • Замък сред облаците
Нали отпадна това за възрастта миналата пролет?

# 636
Уж да, ама май не съвсем. Така и не разбрах окончателно какво стана.

# 637
andi_bb, тихичко честито и до финал!

lilly, дано не е изпарителна, а хубаво насищаща се чертичка!

karadzhova, и според мен не е толкова лоша спермограмата. Няма бързо подвижни, но пак има не малко подвижни, а и общата бройка е голяма. Все пак лекар ще каже най-добре.

dreamer, хубаво е че си си открила дефицитите и разбира се е важно да ги запълниш, но мен лично ме изненада това за ролята на витамините при имплантацията. Знам, че за от значение за развитието на ембриона, но също така знам, че телата ни са така "проектирани", че бебето ще си вземе необходимите вещества, дори това да е за сметка на огромен дефицит при майката. Аз пиех Вит Д преди успешния ми трансфер, но в много ниски дози (400 единици на ден) и съм сигурна, че имах дефицит след раждането, който още не мога да запълня, година и половина по-късно. Б12 пък никой не ми изследва преди и по време на бременността, а бях с близнаци. Мисълта ми е, че едва ли това е единствената причина да не се случва имплантация и може би има нужда от още изследвания.
Така или иначе ти стискам палци когато стигнете до следващ трансфер той да е успешен и да не се налага повече да мислиш "защо не се получава"!

# 638
2402 , естествено ,че витамините не са единсвеният фактор ,но са от голямо значение , и тя като репродуктивен специалист би трябвало да ги изследва още преди да започне инвитро процедурата. При първия ми трансфер не изследвахме абсолютно нищо , просто ми върнаха 2 ембриона с отлично качество . След неуспешния опит изследвахме кариотип и тромбофилия , и сега ще правим пид . А има още много други изследвания, които могат да се направят . Съгласна съм да чакам още месеци за трансфер ,но да знам ,че са направени необходимите изследвания.

# 639
  • София
мдам, и Гогова и Сенкова ме спечелиха с това, че искаха да проверим абсолютно всичко, което се сетиха преди да преминем към по-сериозни неща. Даже Сенкова каза, че правим инвитро само защото имаме финансиране и желание, иначе според нея и нормално ще стане, но по-бавничко.
Аз привидно съм спокойна, нали не си мислите, че няма как да не се притеснявам от цялата процедура? Все пак това е моментът, в който ще раберебем какво произвеждат мойте яйчници Simple Smile
И макар да си нахаках толкова инжекции вече тук от два дена на всяка, която слагам ми се завива свят... дали целя нещо дето не трябва по корема, или ми пада кръвното от факта, че се боцкам сама незнам, ама е ядски неприятно. Ще гледам колко се може повече инжекции да не си слагам сама. Надявам се малко да има още и да имаме положителен резултат - какъвто и да е!

# 640
Ролята на вит Д при имплантацията е открита точно покрай инвитрото (много по-лесно се прави статистика), успехът при жени без дефицит е 3 пъти по-вероятен. Което не значи, че няма да се успее и при дефицит, но 3 пъти е огромно нещо.
Дримър, много добре си решила.

Отпадна това за възрастта при фонда като дискриминация, но изикванията за ФСХ и АМХ остават. Аз към септември миналата година (на 46) отговарях като хормони на изискванията, ма все пак трябва и 4 неуспешни инсеминации или инвитро, а ние имахме 1 успешно Simple Smile и решихме да не се занимаваме.

Аз имах големи препоръки за д-р Сенкова, но не съм при нея понеже тя точно излизаше по майчинство, когато си търсех репро. Моята докторка пък точно се беше върнала от майчинство Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 14:01 от Одри ♡

# 641
  • София
Dreamer,

ти пускала ли си NK панел?

Освен Щитовидната жлеза, тромбофилия, витамини Б9, Б12, Д, е хубаво да си провериш и NK клетки и активност, при мен се установи висока NK активност.
NК клетките са онези "нинджи", които убиват всяко чуждо тяло, което влезе в организма (обичайно туморни и вирусно инфектирани клетки), но могат да атакуват и ембрион.

Ако случайно е завишено, има решение, може да се намали и да се получат нещата.

Успех и силно стиснати палци да се се получи всичко бързо и безпроблемно от тук нататък! Flowers Four Leaf Clover

2402 , естествено ,че витамините не са единсвеният фактор ,но са от голямо значение , и тя като репродуктивен специалист би трябвало да ги изследва още преди да започне инвитро процедурата. При първия ми трансфер не изследвахме абсолютно нищо , просто ми върнаха 2 ембриона с отлично качество . След неуспешния опит изследвахме кариотип и тромбофилия , и сега ще правим пид . А има още много други изследвания, които могат да се направят . Съгласна съм да чакам още месеци за трансфер ,но да знам ,че са направени необходимите изследвания.

# 642
Днес “опустоших” още два теста от скука Grinning и сякаш ми се струват по-наситени, макар и да знам, че това не е правилен метод за следене на ЧХГ, ноо все пак...

# 643
Привет и от мен! Пожелавам успех на всяка с положителен тест и стискам палци всяка от нас да се похвали и тя с положителен тест! 💖💖💖

Имам едно питане - не съм изследвала никакви витамини, не знам дали трябва, нито кои. Миналият месец бях на профилактичен при АГ и не ми каза, че трябва да изследвам витамини или каквото и да било (знае, че правим опити от известно време и досега не сме имали успешни, реално може и да е рано, правим опити от няколко месеца 🤷🏼♀)

Относно домашните любимци имаме куче, аз от малка винаги съм имала домашен любимец. Моят ММ беше инициатор на идеята за кучето и двамата го обожаваме, в началото беше трудно докато го научим, карали сме се дори, но и двамата полагахме много грижи и внимание. Не е ОК да се гледа куче ако единият не е съгласен, голяма отговорност и има много грижи.

# 644
Ние имахме кученце и то буквално ме спаси да не превъртя в годините с инвитро опитите. Много го гушках, много ми беше миличък и при всеки неуспех благодарях на Бог, че си имахме поне него. Когато най-после забременях и малко след като родих той почина. Имаше много здравословни проблеми, оперираха го четири пъти, но реално си изпълни мисията душичката и беше до нас, когато най-много имахме нужда. Винаги ще остане в сърцето ми!

Общи условия

Активация на акаунт