Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 1

• 33 279
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Не, не са за лятото. Спомням си, че така ми обясни госпожата, че ги искали от общината и вътре имаше някакъв текст, че искаме детето да продължи там, но нямам ясен спомен.  Тогава бяхме болни и не ходеше на ясла, та специално ми се обадиха да ида да попълня, че било важно.

# 526
Нямам спомен да съм попълвала нещо подобно миналата година. Даже не са ни и питали устно.
Може би Вашата община (или директор) е пуснала допитването заради свои си подбуди. Нещо да провери.

# 527
  • Sofia
Щом е станало март, може би директорката е искала да знае каква бройка свободни места да обяви за новата година.

# 528
Здравейте, в момента кандидатурите ми седят подредени в профила, както ги бях наредила за първо класиране. Кога ще се обявят местата, които евентуално ще останат свободни, за да знам как да подредя желанията за второ? Пак ли трябва да нареждам всички възможни ясли, независимо, че са с 0 места, за да взема компенсация?
И да попитам според вас ще остане ли този критерии за допълнителна точка за деца, които посещават частни ясли? Ако искам да се възползвам догодина трябва да запиша детето най-късно на 01.11.

# 529
  • Sofia
Кога ще се обявят местата, които евентуално ще останат свободни, за да знам как да подредя желанията за второ?

Гледате графа "Текущо незаписани". Ако откажат записване за някое детенце, директорката прехвърля своевременно това място от графа "Текущо незаписани" към графа "Свободни места". После на 26-ти в 16ч всички незаписани (ако има такива останали) минават в графа "Свободни места".

Няма" дата за обявяване на свободни места" за второ класиране. Вие си следите на страничната на ДЗ как се развиват нещата.

# 530
Често даже до последния момент не отразяват записаните деца и стоят някакви бройки в "текущо незаписани", затова до последно следете как върви в желаните ДЗ.

# 531
Гледате къде и колко незаписани има в последния ден, най-добре преди 16:00 и редите, а преди да заключат системата проверявате отново и при необходимост пренареждате.

# 532
Кой набор е? Отивате от менюто в свободни места, избирате набора и се виждат свободните по райони към днешна дата. До последната дата ще се сменят нещата предполагам. Погледнах сега 2022-ра и чак се учудих, че вече има няколко района с по 1-2 свободни места и стандартно Кремиковци с повече. Но в другите райони не съм очаквала, че ще има за първа ясла, все пак има явно родители, които са се отказали.

# 533
И за 2021 има, но като гледам във фб колко постове има от типа на "ама аз не работя от еди кога си, пък забравих да го отбележа" и ти става ясно.

# 534
  • София
Или някои си плащат само здравните осигуровки и се пишат като самоосигуряващи се лица. Simple Smile

# 535
Здравейте,
Отлагането от два месеца за тръгване на ясла от институцята ли се предоставя или тези два месеца са натрупаната отпуска , когато сме били по майчинство?
И другия ми въпрос е: В документите пише, че трябва един от родителите да се тества за Васерман. Проблем ли е ако бащата се е тествал?

# 536
  • София
По-късното тръгване на детето няма общо с отпуската на родителите.
Може и бащата да се изследва, не е проблем.

# 537
По принцип може да си изберете кога да тръгне в рамките на тези 60 дни. На практика знам, че в някои градини директно ти определят дата.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 12:55 от Анонимен

# 538
Благодаря Ви !

По-късното тръгване на детето няма общо с отпуската на родителите.
Може и бащата да се изследва, не е проблем.

# 539
Не знам дали някого от тук го касае, но в Триадица е пусната новата група за 2020 г., 20 места в Проф. Г. Ангушев - сграда 2, кв. Гоце Делчев.

Общи условия

Активация на акаунт