Страсти - ясли и градини в София, кампания 2023/2024 - Тема 1

• 33 277
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Тази медицинска бележка, която е последна в списъка с документи се дава при записване на детето или с изследванията, когато ще бъде пуснато на ясла?

# 541
Когато ще бъде пуснато на ясла. Тази бележка е т.нар. "контактна" и има валидност 3 дни, т.е. 3 дни преди пускането трябва да я извадите.

# 542
Много се радвам на ентусиазма на всички , които чакат второ класиране Simple Smile При над 50% шанс не ни изтеглиха на първи тур, та сега с по 1,2,3 места за район не знам какво да мисля...  направо съм отчаяна Simple Smile

А знаете ли дали има някакъв последващ контрол върху децата,  които са записани в яслите/ градините? Т.е. дали някой проверява , че записаните деца са действително приетите според системата и те отговарят на декларираните условия?

# 543
  • СОФИЯ
Последващо при сигнал. За някакви други периодични проверки аз лично не знам.

# 544
Много се радвам на ентусиазма на всички , които чакат второ класиране Simple Smile При над 50% шанс не ни изтеглиха на първи тур, та сега с по 1,2,3 места за район не знам какво да мисля...  направо съм отчаяна Simple Smile

А знаете ли дали има някакъв последващ контрол върху децата,  които са записани в яслите/ градините? Т.е. дали някой проверява , че записаните деца са действително приетите според системата и те отговарят на декларираните условия?

Разбирам ви напълно! Не може да им се хванат спатиите, освен при сигнал. То и тогава не е ясно, какво отговарят🤔

# 545
Дали отговарят на условията проверява директорката, това е последващия контрол. Принципно не знам как си представяте, че е прието дете с родители Х и У и се явява друго дете с родител Пенка с лична карта на Х и чужд акт на раждане. Разбирам разочарованието, но вече малко конспирациите излизат извън рационалното.

# 546
  • Sofia
Директорките винаги проверяват дали документите съответстват.
Веднъж като ходих да записвам едното, ми споделиха, че им правят проверки и не могат да си позволят да не са изрядни. Но не разбрах коя точно институция ги прави тези проверки.
Не е само по сигнал, но и не е редовно.

# 547
Не губете кураж. Миналата година имахме 90% шанс и не ни избраха. Късметът ни излезе, когато се обяви една или две, не помня, от бройките на ХЗ. Сега ни приеха в ДГ на първо класиране. Отказахме се от другата ясла с градина, защото е много далеч от нас.

# 548
  • sofia
А кога обявават свободните места от ХЗ?

# 549
В края на август миналата година. Вероятно и тази някъде там.

# 550
  • СОФИЯ
Параграф 7 от  ПЗР на наредбата за прием.
Май повече от 3 пъти конкретно за тази тема.

# 551
  • Sofia
А кога обявават свободните места от ХЗ?
На първото текущо класиране. Тази година е на 25-ти август.

# 552
Момичета, здравейте Simple Smile
Сигурно ужасно глупав въпрос, но автоматично ли участваме за второ класиране?
Не е приета, разбира се Кая ..

# 553
  • Sofia
Като при първото класиране - трябва да си наредите кандидатури, за да участвате.

# 554
Дали отговарят на условията проверява директорката, това е последващия контрол. Принципно не знам как си представяте, че е прието дете с родители Х и У и се явява друго дете с родител Пенка с лична карта на Х и чужд акт на раждане. Разбирам разочарованието, но вече малко конспирациите излизат извън рационалното.

Чак пък теория на конспирациите не мисля, че е въпросът ми. Зачудих се просто как текущо е уреден последващия контрол. При все , че при кандидатстване за ясла предишни години с другото ми дете съм пряк свидетел как на некласирано дете на приятелско семейство се обадиха от една ДГ с въпрос дали иска да заеме място на класирано, но отказало да се запише друго дете.
Иначе съм съгласна, че работещ процес 
е в интерес на всички.

Общи условия

Активация на акаунт