Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 231
  • 615
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас/София
Вярно, че ти остават очите но се шие лесно. Предпочитам пейзажите, защото даже и да сгрешиш не се забелязва , а сега съм се захванала с този и там нямам право да греша.

Не знам дали се вижда но в "Кралското езеро" долу има една червена точка. 

Това е точката и се надявам, че ще го ушия някога и него. Grinning

# 466
За Ariadna вече разбрах, че са полски и са средно качество някакво,  DMC сякаш са най-добрите май, но при по-голямо количество /имам огромен фон/ май ще стане доста скъпо, за Anchor като качество нищо не знам, посочени са и  Madeira , който сефте ги чувам,даже не знам дали се продават у нас. Така че  какви да ги избера newsm78 Ако може някой да помогне
Ариадна са полски,имат плътност и лъскавина,но цветовата гама им е много бедна,ако шиеш голям гоблен не ти ги препоръчвам.Комплектовките на Милена стил с Ариадна също не ги харесвам,нищо общо няма с картинката ,която е на кутията.
Анхор са немси и са много хубави-лъскавина,плътност и цвят,супер качество,както и ДМС,те са френски и са хубави като анхора.Мадейра са италиански ,но с тях не съм шила.Ако гоблена е голям не си заслужава да го шиеш с друго освен ДМС и АНХОР,а фона само може да го замениш с нещо  стига да един цвят.

Честита Баба Марта на всички!

# 467
  • София и там където не се пуши
За Ariadna вече разбрах, че са полски и са средно качество някакво,  DMC сякаш са най-добрите май, но при по-голямо количество /имам огромен фон/ май ще стане доста скъпо, за Anchor като качество нищо не знам, посочени са и  Madeira , който сефте ги чувам,даже не знам дали се продават у нас. Така че  какви да ги избера newsm78 Ако може някой да помогне
Ариадна са полски,имат плътност и лъскавина,но цветовата гама им е много бедна,ако шиеш голям гоблен не ти ги препоръчвам.Комплектовките на Милена стил с Ариадна също не ги харесвам,нищо общо няма с картинката ,която е на кутията.
Анхор са немси и са много хубави-лъскавина,плътност и цвят,супер качество,както и ДМС,те са френски и са хубави като анхора.Мадейра са италиански ,но с тях не съм шила.Ако гоблена е голям не си заслужава да го шиеш с друго освен ДМС и АНХОР,а фона само може да го замениш с нещо  стига да един цвят.

Честита Баба Марта на всички!

И да допълня, че Вилеровите гоблени /оригинални/ са комплектовани с ДМС и Анхор

# 468
  • Плевен
Съгласна съм, че не си заслужава толкова труд да хвърлиш и да шиеш с евтини конци (за големите гоблени пук и всички останали). Peace

# 469
  • ПАЗАРДЖИК
Съгласна съм, че не си заслужава толкова труд да хвърлиш и да шиеш с евтини конци (за големите гоблени пук и всички останали). Peace

И аз съм на същото мнение. Трудът е един и същ, с каквито и конци да шиеш, а разликата в сумата за конците зависи от големината на гоблена де, но ще е към 20-40лв максимум. За толова пари не си струва според мен да се шие с евтини конци.

# 470
Чета на няколко пъти за този бод 1:2, но не зная  Embarassed как се чете легендата и как се шие. Ако ми разясните малко ще съм благодарна.
Мерси.

1:2 се шият вилеровите гоблени, не на всеки му харесва понеже изглежда като тъкано шие се с 3 или 4 нишки

Добре, ама това значи ли, че на един знак от схемата отговарят 2 бода един до друг?
И ако се шие с 3 или с 4 нишки не изглежда ли много дебело? Дали някой, който има такъв гоблен ще може да го снима и да го покаже? Благодаря  Simple Smile

# 471
  • ПАЗАРДЖИК
Чета на няколко пъти за този бод 1:2, но не зная  Embarassed как се чете легендата и как се шие. Ако ми разясните малко ще съм благодарна.
Мерси.

1:2 се шият вилеровите гоблени, не на всеки му харесва понеже изглежда като тъкано шие се с 3 или 4 нишки

Добре, ама това значи ли, че на един знак от схемата отговарят 2 бода един до друг?
И ако се шие с 3 или с 4 нишки не изглежда ли много дебело? Дали някой, който има такъв гоблен ще може да го снима и да го покаже? Благодаря  Simple Smile

Зависи от панамата. Аз съм шила с този бод една възглавничка с 3 нишки, но не е точно на панама. Ето я. Дано добиеш представа

# 472
  • край Дунав
Обяснявам подробно за оригиналния вилеров бод-2 бода са 1 знак и обхващат всяка вертикална нишка през 2 хоризонтални реда.Шие се с 3 конеца и не е плътно, защото хубавите конци са финни и не се натрупват.Там, където има изрично упоменаване, че има бод1:1 /лице, ръце и др./ се шие от 2 нишки.Така става по-релефно.Препоръчвам го на всички, макър, че най-трудните си гоблени съм ушила с нашия си бод. Дори проявявах известен инат , но като започнах да шия с оригиналния бод нещата изглеждат различно. Това е и проблем за тези, които като мен шият по- стегнатичко. В "българския" бод гоблените излизат със сантиметри по-малки , защото се натрупват конци.  Относно поканата ми към Вас за Великденския базар- адреса ми е Видин 3700 ул. "Тополовец"8 Диана Димитрова, но ние ще дойдем в София, така че с удоволствие ще Ви очакваме и там.Дори на място ще видите какво са измайсторили момичетата от страната за бг майките и ще имаме удоволствието да се запознаем лично.

# 473
Обяснявам подробно за оригиналния вилеров бод-2 бода са 1 знак и обхващат всяка вертикална нишка през 2 хоризонтални реда.Шие се с 3 конеца и не е плътно, защото хубавите конци са финни и не се натрупват.Там, където има изрично упоменаване, че има бод1:1 /лице, ръце и др./ се шие от 2 нишки.Така става по-релефно. .   . 

Съгласна съм, но също има гоблени, които съм купувала от Вилер /от Германия/ и там към самия гоблени за тези които се шият 1:1 има инстукция да се шият с три нишки и наистина по-трудно се шият ама стават много хубави

# 474
Някой случайно да разполага със схема и ключ за "Вълшебната гора" на Вилер/7 цвята в сива гама/ ...и да попитам има ли значение как се крои панамата,защото при кроене на дрехи нали има значение посоката на нишката. Има ли значение при гоблените дали ще го режа на ширина или дължина?

# 475
Големи красоти сте измайсторили.  Simple Smile

# 476
  • Разпиляна във въображението
Заминавам към Бургас за една седмица и се надявам като се върна да кача снимка към завършен вече гоблен на Powell

# 477
и да попитам има ли значение как се крои панамата,защото при кроене на дрехи нали има значение посоката на нишката. Има ли значение при гоблените дали ще го режа на ширина или дължина?

Аз си ги режа как ми дойде

# 478
Много благодаря за обяснението. Никога не съм  шила с Вилеров бод и ще ми е интересно да го пробвам.

# 479
И аз благодаря. Добих някаква представа от снимката. Правилно ли съм разбрала обаче - един знак е 2 бода един над друг вертикално?

Общи условия

Активация на акаунт