Клуб " Ръкоделие - гоблени " 2 част

• 112 143
  • 615
  •   1
Отговори
# 495
и аз се записвам в темата.много обичам да шия  но за съжаление времето ми е малко.аз сам от тези на които лакомията им е в очите .в момента шия 2 на веднъж-мостар и света екатерина.а още 4 са закупени и чакат ред.а сега като гледам с вашите ми се иска още... Sad bash

# 496
  • Пловдив
Мога да се похваля, че имам Есен в Рамазу, но за съжаление не е мое творение, а ми е подарък

Бях  споменавала преди за качественото шиене на бабата на мъжа ми, което едва ли някога ще постигна.... ето тук  може да се види

# 497
  • София /Абсурдистан
Вече имам схемата и легендата,благодаря и на Katia_s и на Стела,че ми я дадоха.
Гоблена го има на Милена Стил,но в никакъв случай не си го купувайте с конци Ариадна.Може да се поръча с конци Анхор,струва 59лв.

И аз благодаря за схемата. Само да попитам - ако се поръча окомплектован, по-скъпо ли излиза отколкото аз да си направя комплекта?

# 498
  • Плевен
[Само да попитам - ако се поръча окомплектован, по-скъпо ли излиза отколкото аз да си направя комплекта?
Зависи. Някои гоблени излизат по-евтино, други по-скъпо. Когато сама го окомплектоваш трябва да купуваш цели чилета с конци, а на теб в гоблена например от този цвят ти трябва не повече от 1метър, но няма как да си купиш толкова малко. Но ако имаш останали конци от други гоблени има сметка да окомплектоваш сама. Съществува и риск от несъответствие в цветовете. В повечето схеми съм виждала заместители на някой конец (пише номер ... или номер....), което променя малко или много гоблена.
Лесно можеш да си направиш сметка - броя на чилетата х цената  = ? лв. Ако знаеш цената на гоблена в магазина ще прецениш кое ти е по-изгодно.

# 499
  • София
Завърших и последната миниатюрка:

А сега съм започнала този:

но понеже съм ушила само 2-3 бода показвам какво трябва да се получи. А и нямаше ключ и съм си избирала конците на око, да видим какво ще стане накрая...
На картинката е шит имаенно с така обсъждания бод 1:2, но аз си го шия 1:4.

# 500
  • ПАЗАРДЖИК
[Само да попитам - ако се поръча окомплектован, по-скъпо ли излиза отколкото аз да си направя комплекта?
Зависи. Някои гоблени излизат по-евтино, други по-скъпо. Когато сама го окомплектоваш трябва да купуваш цели чилета с конци, а на теб в гоблена например от този цвят ти трябва не повече от 1метър, но няма как да си купиш толкова малко. Но ако имаш останали конци от други гоблени има сметка да окомплектоваш сама. Съществува и риск от несъответствие в цветовете. В повечето схеми съм виждала заместители на някой конец (пише номер ... или номер....), което променя малко или много гоблена.
Лесно можеш да си направиш сметка - броя на чилетата х цената  = ? лв. Ако знаеш цената на гоблена в магазина ще прецениш кое ти е по-изгодно.

Не е вярно, че не можеш да си купуваш конците на метър. Аз си ги взимам на метър от едно магазинче, а от интернет магазините, също продават на метър. Аз поне знам 2 такива интернет магазини.

# 501
Ivanichka, браво и последната миниатюрка е станала страхотна,много ми харесва! newsm10  newsm51
Още предният път ми направи впечатление,че си разграфяваш панамата с молив по края,удобно ли се шие така?Мен една стара гобленарка ме посъветва да си направя отбелязки с тропосване с конец,но това с молива ще е по-лесно май Thinking
Моля те сподели!
Аз нали се подгогвям да започвам "Мечоците" и това ще ми е от полза.
Поздрави и приятно шиене на всички!
Heart Eyes

# 502
  • София /Абсурдистан
Съществува и риск от несъответствие в цветовете. В повечето схеми съм виждала заместители на някой конец (пише номер ... или номер....), което променя малко или много гоблена.
Точно от несъответствието на цветовете се притеснявам. Все не ги нацелвам правилно Simple Smile

# 503
  • София
Ivanichka, браво и последната миниатюрка е станала страхотна,много ми харесва! newsm10  newsm51
Още предният път ми направи впечатление,че си разграфяваш панамата с молив по края,удобно ли се шие така?Мен една стара гобленарка ме посъветва да си направя отбелязки с тропосване с конец,но това с молива ще е по-лесно май Thinking
Моля те сподели!
Аз нали се подгогвям да започвам "Мечоците" и това ще ми е от полза.
Поздрави и приятно шиене на всички!
Heart Eyes

Bella_, на мен ми е удобно, а и със сигурност става по-бързо, отколкото да се тропосва с конец. Но има един недостатък, не винаги молива се изпира, аз съм прала гобленчетата, преди да ги снимам и да ги покажа, а ето че молива си се вижда. Но ако се отбелязва съвсем леко, може би ще се изпере. А и при мен молива се пада извън гобленчето и мисля, че ще се скрие при рамкиране.
Ако не се бъркам Мечоците нямаха фон, а панамата служеше за фон, ако е така просто трябва да се отбележи по-накрая  Hug
А по въпроса за готовите комплектовки или купуването на конци, друго предимство за мен е, че мога да си взема само по няколко конеца наведнъж, т.е. вземам малко по малко конците и разходите са ми разпределени във времето, а не да извадя наведнъж 20-30 или дори 50-60 лева    Peace

# 504
Цитат
Публикувана от: Ivanichka 

А по въпроса за готовите комплектовки или купуването на конци, друго предимство за мен е, че мога да си взема само по няколко конеца наведнъж, т.е. вземам малко по малко конците и разходите са ми разпределени във времето, а не да извадя наведнъж 20-30 или дори 50-60 лева     
и аз така Peace

# 505
  • Бургас/София
И аз предпочитам сама да ги компклектовам. Ето например този гоблен е  готова комплктовка, смених всички цветове в лицето защото като го уших се оказа че Мадоната е прекалила със солариума  Grinning. И на всичко отгоре конците се късаха.

# 506
браво на вас, аз така и не съм довършила втория си гоблен... Embarassed
Чудех се, имате ли модели с размер на картичка? Може би трябва да прегледам форума назад, преди да питам? Wink

# 507
здравейте момичета
аз съм съвсем нова тук но много ми харесва вашия форум
имам един въпрос и се извинявам ако вече сте давали такава информация
как мога да разбера дали гоблена е оригинал на ланарте или някаква фалшива комплектовка на незнайни псевдо-дизайнери
предварително благодаря

# 508
Старата тема не е заключена и аз там си намърдах поста Thinking
Снимките не са много качествени понеже са с камерата на компа. Rolling Eyes
Това е моето  дело Flutter
Първия ми гоблен.Ще трябва да го сложа в рамка.
"Високата есен"

# 509
  • ПАЗАРДЖИК
И аз предпочитам сама да ги компклектовам. Ето например този гоблен е  готова комплктовка, смених всички цветове в лицето защото като го уших се оказа че Мадоната е прекалила със солариума  Grinning. И на всичко отгоре конците се късаха.

Аз преди месец някъде реших да шия едно ангелче, май бях писала тук, ето това

В последствие се оказа, че схемата е правена на една от онези програмки, които от снимка правят гоблен. Получи се това:

незнам дали ви прилича на ангелчето от снимката, ама аз много се разочаровах, а толкова много си го харесах това сладко ангелче...........

Общи условия

Активация на акаунт