Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 758
  • 740
  •   2
Отговори
# 435
Да, като намалите работата и имате почивни дни.

# 436
Няма такова нещо, което да замести съня и почивката.

# 437
Изписали са ми линефор, понеже болките в ставите били на нервна почва... пих снощи една таблетка, ставам и още ми се върти главата. Ако пия сега активен въглен, ще подейства ли? Вече пих две кафета... това лекарство отива в кофата

# 438
Сега го погледнах. Такова нещо не пия аз. 
Само витамини от група В. Милгама Н, или В комплекс на Допелхерц.

# 439
С какво да си подсиля имунитета и тялото при продължителен стрес и тежък физически труд?
Има ли нещо, което ще помогне да понасям 14часовите смени, без нито ден почивен?

Както са казали и преди мен, няма такова нещо...тялото има нужда от възстановяване, което се получава само чрез сън и почивка. Това, че ще пиете нещо, което ще ви даде малко повече енергия и примерно няма да се чувствате уморена на 100% , а на 80% не означава, че тялото е възстановено и отпочинало.

Няма да е излишно да приемате някакви мултивитамини, има примерно едни прахчета на Допълхерц Магнезий спорт, за хора с по усилена физическа дейност, но чудеса няма да станат както казах по горе.

# 440
Аз имам и сега, и миналата година периоди на по-изразена умора през деня, помня, че Астенор добре ми подейства, и съм си взела и сега. Другото е женшен с пчелно млечице. Но наистина и почивка и сън трябва.

# 441
Искам и препоръки за охлаждащ гел за крака. Понякога в края на деня краката са ми толкова изтръпнали, че и бодежи получавам. За съжаление трябва да си стисна д-то и да ги избачкам следващите 3м без почивка....
Да ви измрънкам искам, ако не живеех в България това нямаше да се случи. Защо е толкова трудно да живеем нормално? .......

# 442
tsh под норма и мат над норма за какво говорят?

# 443
Хиперфункция и Хашимото.
Но трябва да се пуснат и т3 и т4, както и ТАТ, за по-пълна диагностика.

# 444
Хиперфункция и Хашимото.
и двете или едно от двете? Laughing
т3 и т4 са в норма
аз съм се лекувала преди години но така и не научих кога за какво иде реч

# 445
Хиперфункция и Хашимото.
и двете или едно от двете? Laughing
т3 и т4 са в норма
аз съм се лекувала преди години но така и не научих кога за какво иде реч

Едното състояние показва проблем с функцията на жлезата, а другото е автоимунно заболяване което атакува жлезата, съвсем различни неща са. И може да има едното, може и двете.

# 446
mibobo, ясно, благодаря!
принципно мат може ли да е повишен от друг дразнител(различен от ЩЖ), пеимерно възпаление някъде в тялото, алергии...

# 447
Ами той е повишен точно заради това което изброяваш, не заради щитовидната, нея я атакуват антителата когато ги има. Затова ако се открие и премахне причината, антителата може да намалеят и дори влязат в норми и автоимунното заболяване да е в ремисия.

# 448
ясно, но доста трудно
почти постоянно съм с гъби...минават и пак...
за непоносимост и нетолерантност към много неща да не говорим...то реакция към слънце, козметика, боя(а съм бяла), плодове и зеленчуци...
пу..
за тсх, преди бяш в хипер но се кротна след лечение...

# 449
Обикновено така се започва и след хипер, се преминава в хипо.

Общи условия

Активация на акаунт