Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 35 704
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Мисля, че е време вече за гинеколог, 8 дни не са малко.
И как има ли смисъл, ами нали трябва да се открие причината за това закъснение - с преглед, видеозон, изследвания.

# 466
  • София
Току що ми съобщиха, че дете от групата на сина ми е със скарлатина (+обрива). Някой знае ли дали ако пуснем тест във вторник, ще покаже реални резултати за носителство? Другата неделя отиваме на море, като ще сме с бебе на 6 месеца и се притеснявам да не го заразим...

# 467
  • София
Здравейте, от няколко дни урината ми има странна миризма, досега не ми се е случвало да продължи толкова време. Какви изследвания трябва да пусна? Нещо по-специфично или стерилна урина е достатъчно? Личната ми не е на линия в момента. Има ли смисъл да я търся да ги разчете или директно към уролог да се насоча?

# 468
Обикновена и стерилна. Няма нужда от ЛЛ.

# 469
Приемам Еутирокс от 25 мик. табл. по схема. Появиха ми, се сърцебиене,тревожност и безсъние. Това странични реакции ли са? Преди го пих 40 дни и го спрях, защото не се чувствах добре. Сега пак го започнах с 1/2  и постепенно увеличиха дозата до 1таб.в продължение на 2 седмици по предписание на ендокринолог, но трябва още 1месец по 1таб. да вземам

Ако някой приема Еутирокс от 25мик. да сподели, дали има подобни неразположения?

# 470
Да, може да е от него. Какви са изследванията заради които сте го почнали да не идва в повече дозата? Иначе може да е непоносимост към препарата, има и други аналогични - Л-тироксин и Акутирокс, друга възможна причина е да има нисък кортизол.

# 471
С Хашимото хипофункция съм и високи антитела.

# 472
То е ясно, че щом сте почнали прием на хормон сте с хипофункция, въпроса ми беше какви са стойностите на хормоните/ изследванията.  Може да нямате нужда от такава доза а от по-малка.

# 473
  • София
Здравейте! За стафилококи в носа е назначен ципрофлоксацин по 1-12 часа, но освен умора и пулса пада на 52. Може ли да е свързано с антибиотика?

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 05:33 от мм

# 474
Здравейте на всички! На майка ми(на 53г) ѝ се наложи 3 месеца да пие 2 вида лекарства, едното от които съдържаше кортикостероиди. За тези 3 месеца тя качи близо 20кг. Личната ѝ назначи да си направи изследване на TSH, което даде резултат от 28.4. Забелязах, че от както започна да качва ѝ се появи нещо като гуша. Разбира се ще иде на ендокринолог, но до тогава ще го мисля само това. Четох, че е обвързано с Хашимото, но дали толкова високи стойности не сочат и за по-сериозен проблем?

# 475
  • София
Когато ми откриха хипофункцията тсх ми беше 56. Имах като нещо заседнало в гърлото - такова чувство. След преглед при ендокринолог се установи и хашимото. Ендокринолога ще види вашия проблем.

# 476
Здравейте на всички! На майка ми(на 53г) ѝ се наложи 3 месеца да пие 2 вида лекарства, едното от които съдържаше кортикостероиди. За тези 3 месеца тя качи близо 20кг. Личната ѝ назначи да си направи изследване на TSH, което даде резултат от 28.4. Забелязах, че от както започна да качва ѝ се появи нещо като гуша. Разбира се ще иде на ендокринолог, но до тогава ще го мисля само това. Четох, че е обвързано с Хашимото, но дали толкова високи стойности не сочат и за по-сериозен проблем?

Още тези дни накарай майка ти да пусне TSH, FT4, FT3, TAT и MAT - сутрин, на гладно.
Изследвайте, също така, инсулин + глюкоза, еднократно.
После, с резултатите - при доктора за коментар и лечение.

# 477
Много благодаря мм и Гърне без похлупак!

# 478
Синкванон с храна или на празен стомах е по-добре да се приема? Изписан ми е успоредно с АБ Азакс.

# 479
Пробиотик се пие 2-3 часа преди или след прием на АБ.

Общи условия

Активация на акаунт