Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 112
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Според мен имат общо, да. Случвало ми се е при херпес на устата да ми се подуе лимфен възел.
Да, по принцип не чета много в интеренет на такива теми, но четох, че уж можело да e при по-сериозна инфекция. А пък аз по принцип хич не съм болнава пу-пу, супер рядко настивам и то леко, а пък това да ми се подуе лимфен възел сигурно не се е случвало от години, още повече при липса на други симптоми. Допитах се до вас, тъй като имам дете на 1г. и се притеснявам да не взема нещо да го заразя без да знам.. Не знам какво да правя.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 14:09 от ForestFairy13

# 661
Може ли малко дете от посещение на плаж (фо 12ч) да прегрее, че да вдигне температура?

# 662
По-скоро не. Ако беше до 14-15, да, но до 12 не е толкова горещо.

# 663
Допитах се до вас, тъй като имам дете на 1г. и се притеснявам да не взема нещо да го заразя без да знам.. Не знам какво да правя.
Пази го от контакт с теб, за да не му предадеш вируса на херпеса. Без целувки, отделна кърпа и т.н.

# 664
Може ли малко дете от посещение на плаж (фо 12ч) да прегрее, че да вдигне температура?

Може, особено ако не приема достатъчно течности.
Ние винаги ходим на плаж най-късно до 13ч, синът ми два пъти ми е прегрявал така и не е бил много малък а 8-10 годишен. Отмалява изведнъж и вдига температура еднократно, без други симптоми. При престой на хладно, повече течности и сън се оправяше, на следващия ден пропускахме плажа за всеки случай да не е вирус или друго, но не беше си добре.

# 665
Здравейте, каква може да е причината сутрин под окото да има кръвоизлив /червено-жълто-лилаво петно като при натъртване/, като кърваво-червеното е най-много? Няма травма, нито нов продукт за грим, който да е предизвикал алергична реакция, ей така от нищо...

# 666
Здравейте, имам гъбички на 4 пръста на краката, двете кутрета и двата безименни. Голяма мъка ми е сега лятото, като всички са със сандали...😞 Цяла зима се мазах с Екзодерил, някакви други там, но никакъв ефект. И нали всички предупреждават, че ефекта ще е след 6 месеца, отлагах да ида на доктор и продължавах да се мажа и да чакам да минат. Накрая отидох на доктор на 28.03, отидох при личната ми, която по принцип е кожен, и тя ми даде да пия Итраконазол фунгизол, без да ми пусне изследвания за гъбите и вика "От това ще ти мине, уверявам те, ако искаш ела след месец да пуснем едни изследвания, ако много държиш, но тези ще ти помогнат!" Вече точно 3 месеца ги пия и никаква промяна, да ходя ли на изследвания, да сменям ли лекарствата ...нали се изисквало много време, за да почне да расте здрав нокът. Може би си трябва 6 месеца да минат, за да е сигурно, че не са за мен, какво ще кажете?

# 667
Замъглено зрение и чувство за нереалност...
Какви могат да са причините и как да се справя?

# 668
Пуснете си кръвни изследвания. Може и паник атака да е.

# 669
  • Mediterraneo
С какво да третирам дълбока охлузна рана? На много неприятно място е, от вървенето постоянно се опъва и там където е хванало коричка, наново се обелва и не може да заздравее. Вярно, едва 4 дни са минали, ама на коляното вече завехна и хвана здрава коричка, другите продължават да сълзят( може би и защото по цял ден със затворена обувка и чорап ходя).

# 670
Йодасепт унгвент/маз, но да се сложи превръзка, че цапа.

# 671
  • Mediterraneo
Имам йодасепт, ще му сложа утре. А дали е добре да стои 4 часа под превръзката и чорапа? Две смени по 4 часа имам, между тях съм боса.

# 672
Ако може да се сложи лепенка, има такива със сребърни йони.
https://aptekamedea.bg/atrauman-srebro-5sm-5sm-kh-3-499570-khartman-v1
Или нещо мазно, не изсушаващо.
За подобни рани ползвам маз Вишневски на тънък слой.

# 673
  • Mediterraneo
Пробвах с лепенки( не такива), много опъва кожата около раната и започва да ме боли и там. Последните два дни превръзка с бинт се преживяваше по- лесно. въпросът е да намажа с йодасепт и да сложа превръзката, да си стои 4-5 часа така. Така се скопосах от глупост, три дни на обезболяващи заради едното охлузване.

# 674
Не пречи да стои под превръзка, на мен дълбока рана от операция ми се затвори с йодасепт, под превръзка, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт