Бързи здравословни въпроси и отговори – 40

• 34 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Пробвах с лепенки( не такива), много опъва кожата около раната и започва да ме боли и там. Последните два дни превръзка с бинт се преживяваше по- лесно. въпросът е да намажа с йодасепт и да сложа превръзката, да си стои 4-5 часа така. Така се скопосах от глупост, три дни на обезболяващи заради едното охлузване.
Превързвай смело, даже по-добре да стои с превръзката с йодасепт отколкото без. И през нощта също даже, почистваш сутринта примерно с кислородна вода и мажеш пак йодасепт и превързваш пак. И така поне няколко дни. От него зараства по-бързо, освен че е и антисептичен.

# 676
Здравейте! Преди 2 седмици на места върху ръцете ми се появиха ситни пъпчици, които ужасно сърбят. Ходих при личния, каза алергия от слънцето и да мажа с Алергозан/Фенистил. Мажа по 3 пъти на ден с Алергозан, сърбежа намалява за час-два, после пак. Направо откачам, съвети🤔

# 677
  • София
И при мен се появяват периодично. Мия ръцете по-често с хладка вода, избягвам миене на чиниите с препарат за чинии, а когато се налага - слагам ръкавици. Облекчава ме накисване на ръцете за 4-5 минути в хладък чай от мента, а после намазване на ръцете с лимонов сок или с ябълков оцет. На моя приятелка минаваше с натъркване на ръцете със смес от равни части мед и зехтин. Важно е ръцете ти да са хидратирани непрекъснато. Минават така, както са се появили. Никога не съм мазала Алергозан или Фенистил.

# 678
Микомакс/Флукорик/Флуконазол, едно от тях.
3 таблетки - по 1 на всеки 4 ден.
Микомакса капсулата има действие 7 дни - тоест, няма нужда от толкова прием. Достатъчно е в началото на приема на антибиотика, после може след него пак.
Аз покрай антибиотични лечения или както сега лятото, басейни и морета, си правя курс с Микомакс, в началото и в края на менструацията, след това по 1 капсула седмично, за месец, но това, само ако е по-чувствително положението. Но задължително при антибиотик приемам по 1 капсула.

# 679
Сградата на ДКЦ Александровска вътре след арката на Александровска ли е, че по карта ми го дава извън и не мога да се ориентирам?

# 680
Вътре, след арката в ляво.

# 681
Не съм добре от петък. Имам силно гадене и страх от повръщане но не съм повръщала, пих два дни деган вече минах на антиметил. Нежелание за хранене но все пак хапвам насила по малко. Без вдъгане на температура но обилно потене( то си е типично за мен де), разстроен стомах със свиване в стомаха, за което вземам рекомфорт и единични на ден слузести изхождания в много малки количества. Леко главоболие. Психическа нестабилност. Вечер вземам мелатонин, за да съм сигурна, че ще заспя.
За какво да мисля?
Пусках вчера на 4 ден антигенен за ковид - отрицателен.
Какви кръвни мога да пусна утре?

# 682
Дете,болно от скарлатина, колко време е заразно и не бива да е контактно с други лица?

# 683
Здравейте.Мъжа ми от два дена го боли подмишницата според това което четем има подут лимфен възел..на лекар е чак в четвъртък.Ако знате някакъв лек поне малко да облекчи болката до тогава?

# 684
  • София
Дали изпотяването може да е симптом на заболяване? Не издържам от жега, особено вечер и през нощта е ад. Спя на широко отворен прозорец, само по бельо. Събуждам се от това, че ми е горещо, главата ми е все потна нощем.
С наднормено тегло съм. Допускам, че може и това да е причината.

# 685
Може и това да е или от дезодоранта който използва..проблема е че го боли и даже му е зачервено самото място..слагам му горещи компреси ама за сега няма полза 🙁

# 686
Как горещи компреси на възпаление? Rolling Eyes
Мажете го с нещо обезболяващо от рода на Лиотон, Фастум гел, може и със зеления гел на Кройтерхоф с конски кестен и арника.

# 687
При преглед /в оптика, не в кабинет, ако това има значение/ през м.октомври 2022 г. определиха диоптрите ми за близо +1,50 ляво око и +1,25 дясно око. Разстоянието /не знам точно наименованието/  63. Сега при преглед при същата лекарка пак в оптиката диоптрите за близо са +1,50 и на двете очи и разстояние 64.
Възможно ли е за 9 месеца различните диоптри да се изравнят?
И при определяне диоптрите за близо важи ли правилото да не се изписва точния диоптър, а малко по-малък, както е при диоптри за далече?

# 688
Здравейте, имам гъбички на 4 пръста на краката, двете кутрета и двата безименни. Голяма мъка ми е сега лятото, като всички са със сандали...😞 Цяла зима се мазах с Екзодерил, някакви други там, но никакъв ефект. И нали всички предупреждават, че ефекта ще е след 6 месеца, отлагах да ида на доктор и продължавах да се мажа и да чакам да минат. Накрая отидох на доктор на 28.03, отидох при личната ми, която по принцип е кожен, и тя ми даде да пия Итраконазол фунгизол, без да ми пусне изследвания за гъбите и вика "От това ще ти мине, уверявам те, ако искаш ела след месец да пуснем едни изследвания, ако много държиш, но тези ще ти помогнат!" Вече точно 3 месеца ги пия и никаква промяна, да ходя ли на изследвания, да сменям ли лекарствата ...нали се изисквало много време, за да почне да расте здрав нокът. Може би си трябва 6 месеца да минат, за да е сигурно, че не са за мен, какво ще кажете?
Върви на медицински педикюр, има такава услуга, периодично ти мажат ноктите с нещо  и лекуват плочката. Виж във вейсбук на някое студио, има и снимки на такива пациенти.

# 689
Скрит текст:
При преглед /в оптика, не в кабинет, ако това има значение/ през м.октомври 2022 г. определиха диоптрите ми за близо +1,50 ляво око и +1,25 дясно око. Разстоянието /не знам точно наименованието/  63. Сега при преглед при същата лекарка пак в оптиката диоптрите за близо са +1,50 и на двете очи и разстояние 64.
Възможно ли е за 9 месеца различните диоптри да се изравнят?
И при определяне диоптрите за близо важи ли правилото да не се изписва точния диоптър, а малко по-малък, както е при диоптри за далече?
Не е толкова голяма разликата.
Най-добре е да се носи точния диоптър, това с "по-малък" е някакъв странен мит.

Общи условия

Активация на акаунт