Отговори
# 165
Момичета, привет! Имам въпрос, как се движите с килограмите? Аз за около 3 седмици съм качила по - малко от килограм, това нормално ли е?! Преди това за около две седмици качих 4 кг. и всъщност това са ми качените килограми до момента ( 24+ г.с. ). Гърдите ми не са помръднали, същите са си както преди да забременея. Коремът ми си расте, виждам че и бедрата ми са леко напълнели, но кантарът не помръдва. На 15ти бях на преглед, бебка си расте, което ме успокоява. Притесних се, като качих рязко 4 кг., но сега повече се притеснявам дали е нормално да не наддавам. Храня се, имам си апетит.
За кошарка, моята приятелка ще ми подари сгъваема. Много са удобни и не заемат място, също така не са и скъпи.

# 166
Ние още се чудим за кошарата, защото на баткото я изхвърлихме, но може би ще вземем дървена, а не Некст ту ми, тъй като ми се струват много пари за малко време ползване. Сгъваема имаме със сгъваем матрак, но сме я ползвали веднъж и не ми беше удобна. Сега я продавам.
Матрак ще вземем на Пиер Карден, такъв беше и на баткото. Обиколници съм ползвала по-скоро да спират течение, ако има някакво, не за да не се удря. Взех едни много тънички на лорели. Когато започна да се изправя в кошарата (към 8 месец), слагах големи възглавници, защото падаше като талпа назад и често се удряше. Докато спи не ми се е случвало да се удря.
Играчки за леглото (от тези висящите отгоре) бях чела, че не е добре да се слагат до не знам си кой месец, защото могат да изкривят погледа на бебето. Но дори когато сложихме нямаше никакъв интерес към нея и я свалихме.

# 167
И аз знам, че играчки над леглото и над количката не е хубаво да се слагат.

# 168
# 169
Здравейте, мами🌷

Някоя от Вас изследвала ли е ТОРЧ профилите?
Назначиха ми пълен пакет, но не са ми казали да имат съмнения за нещо и ми е доста чудно, понеже знам, че на много малко бременни ги назначават тези изследвания, много мои приятелки никога не са си правили такива и малко се притесних..
Дори в лабораторията ме попитаха дали има нещо особено в бременността ми, че ми ги изискват.

Ще ми е интересно да разбера повече от Вас, ако сте се сблъсквали с този вид изследвания.
🙏🏽

# 170
Алиса,дано няма нищо притеснително и да е само информативно изследването.

АГ ме изпраща на невролог заради изтръпванията.

# 171
Здравейте, мами🌷

Назначиха ми пълен пакет, но не са ми казали да имат съмнения за нещо и ми е доста чудно, понеже знам, че на много малко бременни ги назначават тези изследвания, много мои приятелки никога не са си правили такива и малко се притесних..
Дори в лабораторията ме попитаха дали има нещо особено в бременността ми, че ми ги изискват.

Ще ми е интересно да разбера повече от Вас, ако сте се сблъсквали с този вид изследвания.
🙏🏽
Какви са тези профили? За първи път чувам.

# 172
https://www.genica.bg/test/torch-profil

Здравейте, мами🌷

🙏🏽
Какви са тези профили? За първи път чувам.

# 173
Здравейте, мами🌷

🙏🏽

В този панел влизат изследвания за няколко заболявания. Всъщност дали някога си боледувала от тях или не. Ако имаш антитела, значи си ги преболедувала и всичко е наред. Предполагам, че просто се застраховат. За токсоплазмоза съм си пускала предната бременност, сега не си спомням резултата. При тези инфекции проблемът би могъл да бъде за бебето, тъй като преминават през плацентата и му вредят и се разбира чак като родиш. За теб не би било проблем.

В този панел влизат изследване за токсоплазмоза (ако имате котка - значи сте я карали отдавна, през бременността не е желателно да се пипат улични котки), HIV и сифилис (които се пускат и по ЗК, ако си записана), варицела, листериоза; рубеола; цитомегаловирус; херпес симплекс вирус. (Тези ги копирах от нета).

Като цяло мисля, че е просто с информационна цел изследването, освен ако нямаш някакви конкретни оплаквания, които си споделила с лекаря си.

Аз в петък съм на изследвания и ще си пускам антитела за токсоплазмоза, за мое спокойствие!

# 174
Здравейте, мами🌷

🙏🏽

В този панел влизат изследвания за няколко заболявания. Всъщност дали някога си боледувала от тях или не. Ако имаш антитела, значи си ги преболедувала и всичко е наред. Предполагам, че просто се застраховат. За токсоплазмоза съм си пускала предната бременност, сега не си спомням резултата. При тези инфекции проблемът би могъл да бъде за бебето, тъй като преминават през плацентата и му вредят и се разбира чак като родиш. За теб не би било проблем.

В този панел влизат изследване за токсоплазмоза (ако имате котка - значи сте я карали отдавна, през бременността не е желателно да се пипат улични котки), HIV и сифилис (които се пускат и по ЗК, ако си записана), варицела, листериоза; рубеола; цитомегаловирус; херпес симплекс вирус. (Тези ги копирах от нета).

Като цяло мисля, че е просто с информационна цел изследването, освен ако нямаш някакви конкретни оплаквания, които си споделила с лекаря си.

Аз в петък съм на изследвания и ще си пускам антитела за токсоплазмоза, за мое спокойствие!

За преболедуваните съм наясно, то всъщност се изследва и стойност Ig M (показва дали сега има активна инфекция), която в много лаборатории НЕ я включват в пакетите на Торч, обикновено изследват само преболедувани.
Просто ми стана любопитно защото от това което изчетох, не се пускат така произволно ако лекаря няма съмнения, но знам ли, може и да е профилактично.

# 175
Здравейте, предишната фетална, дадох урина за проба излезе че имам инфекция, вчера пусках пак и днес излезе, че нямам бактерия!
Имам бяло течение вече около три месеца, микробиологията е чиста, пих хапчета, свещички и промяна няма. Има ли някоя от вас, която се бори с бяло течение?

# 176
На мен разширения Торч пакет на Бодимед ми беше изписан още в 8 седмица, профилактично е.

# 177
k.belleza - аз имам течение от самото начало на бременността, като сменяше цвета си. Без дискомфорт от него. АГ каза, че е нормално, моята микробиология също е чиста. Напоследък и моето течение е бяло. Тук някои момичета също бяха коментирали по - напред в темата, че са имали течение и чиста микробиология.
Winter_soul - относно токсоплазмозата, аз имам две котки прибрани от улицата (редовно обезпаразитявани и с ваксини ) и не съм карала токсоплазмоза. Пускала съм 3 или 4 пъти изследвания, защото като съм казвала на докторите през годините, някои са доста негативно настроени, та и за мое спокойствие.
За да се избегне заразата по време на бременност е добре не само да се ограничи контакт с улични котки, но и да се консумира месо след добра термична обработка.

# 178
Love💗sea, със сгъваемия матрак само при пътуванията спи. От дунапрен е и не е удобен за дълго ползване. От този тип е:

# 179
Здравейте, предишната фетална, дадох урина за проба излезе че имам инфекция, вчера пусках пак и днес излезе, че нямам бактерия!
Имам бяло течение вече около три месеца, микробиологията е чиста, пих хапчета, свещички и промяна няма. Има ли някоя от вас, която се бори с бяло течение?

Аз също имам доста бяло течение и ще ми е странно, ако някой няма, тъй като това ми е трета бременност и при трите съм имала. Пусках влагалищен секрет: единия път излезе Candida която лекувах, другия път излезе Esherihiqcoli, а третия без да лекувам бактерията излезе чист. Незнам как става този фокус, но е факт. Не смятам да пия никакви антибиотици, защото не вярвам на лабораториите. И трите пъти съм давала в различна лаборатория и една с една не съвпадат. Дори стерилна урина на дъщеря ми давах в 3 лаборатории и на трите показа различно.

Общи условия

Активация на акаунт