Отговори
# 180
И аз имам течение. Имах и с предишната бременност. Всичко е чисто. АГ казва, че е нормално.

# 181
Здравейте! Напоследък все по-често имам киселини, въпреки че се опитвам да се храня сравнително здравословно. Вие имате ли и какви мерки взимате, за да избегнете този дискомфорт?

# 182
И аз имам,аг ми предписа гавискон.

# 183
В този срок на бременността киселините не са свързани чак толкова с това дали се храните здравословно или не. По-скоро са механичен рефлукс, породен от това, че матката избутва стомаха нагоре, а също и от това, че мускулатурата е по-отпусната. Каквито и мерки да вземаме, ще са временни. Ако можете да минете без лекарства, би било супер. На мен ми помага ябълка, но за малко. Също и пиенето на повече вода.

# 184
Ясни са основните причини за киселини по време на бременност. И разбира се, че здравословното хранене има значение, доколкото все пак не интензифицирате негативните процеси допълнително, тъпчейки се с боклуци. Въпросът ми основно беше насочен към безопасните мерки за облекчаване, които са изпробвани и работят.

В този срок на бременността киселините не са свързани чак толкова с това дали се храните здравословно или не. По-скоро са механичен рефлукс, породен от това, че матката избутва стомаха нагоре, а също и от това, че мускулатурата е по-отпусната. Каквито и мерки да вземаме, ще са временни. Ако можете да минете без лекарства, би било супер. На мен ми помага ябълка, но за малко. Също и пиенето на повече вода.

# 185
Прясно мляко облекчава при мен,но временно.

# 186
При мен започнаха много отрано. Още 4 месец. Не винаги, макар че се храня почти с едно също. Вечерям най-късно в 6, за да спя спокойно. Когато все пак се случат, се спасявам с газирана вода. Знам, че газираното не е полезно и аз не пия въобще газирано, но сега правя изключение.

# 187
И на мен газирана вода с лимон ми помага.

# 188
Аз пия прясно мляко, много ми помага тъй като има вечери, в които положението е тежко ..будя се и не мога да заспя от киселините

Здравейте! Напоследък все по-често имам киселини, въпреки че се опитвам да се храня сравнително здравословно. Вие имате ли и какви мерки взимате, за да избегнете този дискомфорт?

# 189
Момичета, за тези от вас, които работят все още и са от вкъщи - усещате ли вече дискомфорт? От няколко дни ми става неприятно и имам болежки в кръста.. Работя на масичка за лаптоп и от дивана, но вече и това не ми е съвсем комфортно, чудя се какво друго да експериментирам.. 😵💫

# 190
Здравейте.. запазих си час вече за АГ и в събота съм при него. Но исках все пак да ви питам.. имам някакви бодежи.. сякаш във влагалището.. много е странно и ми е трудно да го обясня. По скоро точно там където би трябвало да е края на влагалището и началото на матката. Та, притеснявам се разбира се.. защото е ново усещане - не се повлиява от приема на но шпа и магнезий. Контракции не са, защото не ми е ставал твърд корема.. пу, пу.. Та, мислих мислих и има три варианта - шийката се скъсява, бебето ме рита точно там или костта се разширява ( четох тук из форума този вариант).

Някоя друга мама има ли такива бодежи ( не са дълги, не са силни - траят секунда - две).

# 191
svetlozara при мен имаше нещо подобно преди 2 дни - периодична болка за секунди ниско долу до срамната кост. Сигурно няколко часа ме приболяваше така, не мина от но шпа. За мен това беше по-скоро болка от нерв. Мина от самосебе си.

За киселините - зелени ябълки, газирана вода, прясно мляко, да се вдигне главата на високо и най-вече вижте от какво се появяват, защото може да ви се отразява така и някоя здравословна храна. Аз като е много зле положението вземам бианацид и като цяло избягвам тесто, защото при мен лично се получават от него.

# 192
Момичета, някоя от вас има ли/имала ли е при предишна бременност увеличени околоплодни води на горна граница и това опасно ли е? Не ми обясниха много много какво означава това и от какво се причинява и сега съм се притеснила.. Явно заради това понякога имам и стягане и втвърдяване на корема. Пия Алеракт и Но-Шпа.
На втората фетална морфология и на феталната ехокардиография всичко беше наред. Казаха ми само, че бебето е малко по-голямо. Трябва ли да ми правят някакви други изследвания заради тези води? Дали ще се нормализират по-натам?

# 193
По принцип увеличените околоплодни води и това бебето да върви доста напред може да са симптом на гестационен диабет. Прави се обременяване с глюкоза. С първата бременност ми бяха леко увеличени водите, правих обременяване, което се оказа гранично. Започнах диета и водите се нормализираха.

# 194
Момичета, за тези от вас, които работят все още и са от вкъщи - усещате ли вече дискомфорт? От няколко дни ми става неприятно и имам болежки в кръста.. Работя на масичка за лаптоп и от дивана, но вече и това не ми е съвсем комфортно, чудя се какво друго да експериментирам.. 😵💫

аз ходя в офиса все още. Работата ми е пред компютър, като теб. Спасява ме засега по-чести ставания и раздвижвания, иначе мен много почва да ме стяга опашната кост. Така ще е явно, не остана Wink

Общи условия

Активация на акаунт