Отговори
# 195
По принцип увеличените околоплодни води и това бебето да върви доста напред може да са симптом на гестационен диабет. Прави се обременяване с глюкоза. С първата бременност ми бяха леко увеличени водите, правих обременяване, което се оказа гранично. Започнах диета и водите се нормализираха.
Каква диета си спазвала? Какви храни е добре да се избягват? За колко време се нормализираха водите?
Сигурно и на мен ще трябва да ми направят обременяване с глюкоза.

# 196
По принцип увеличените околоплодни води и това бебето да върви доста напред може да са симптом на гестационен диабет. Прави се обременяване с глюкоза. С първата бременност ми бяха леко увеличени водите, правих обременяване, което се оказа гранично. Започнах диета и водите се нормализираха.
Каква диета си спазвала? Какви храни е добре да се избягват? За колко време се нормализираха водите?

И при мен беше така предишната бременост. Увеличени води, по-голямо бебе, кръвната ми захар на градно си беше в норма. След обременяване с глюкоза се оказа гестационен диабет. Имах и още един симптом - често ми прилошаваше след хранене, но не правех връзката. Диетата ми беше с изключване на всякакви въглехидрати след което нещата се оправиха и се чувствах много по-добре Simple Smile

# 197
И моите околоплодни води бяха на горна граница с първата бременност,  но не са ки казвали нищо.
Аз все още работя, нямам проблем през деня, но съм учител, мога да си се разхождам.  Тежко ми става вечер, когато легна. Хем не съм качила много, хем имам чувството, че ще се пукна. Едва се въртя и трудно ставам от легнало положение.

# 198

И при мен беше така предишната бременост. Увеличени води, по-голямо бебе, кръвната ми захар на градно си беше в норма. След обременяване с глюкоза се оказа гестационен диабет. Имах и още един симптом - често ми прилошаваше след хранене, но не правех връзката. Диетата ми беше с изключване на всякакви въглехидрати след което нещата се оправиха и се чувствах много по-добре Simple Smile
Приемаше ли някакви лекарства или трябваше само да спазваш диета? Трябва ли да лежиш и да почиваш повече или нямаше забрани относно движението?

# 199

Приемаше ли някакви лекарства или трябваше само да спазваш диета? Трябва ли да лежиш и да почиваш повече или нямаше забрани относно движението?

Даже напротив - движението помага за регулирането на кръвната захар. Лекарства - при мен не, но зависи от състоянието. По-скоро, ако не се увладее може бебето да стане много голямо и да се наложи секцио преди термин. На мен така ми бяха казали... отделно че човек не се чувства добре

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 20:18 от dariya.000

# 200
Много зависи дали ще има гестационен диабет или не. При мен нямаше и за това просто ограничих въглехидрати, сладко, газирано и подобни.

# 201
И аз трудно спя нощем. Поръчах си възглавница за бременни.
Гърдите ме болят все още, въпреки крема  Lansinoh.

# 202
Здравейте. Влизам с лоши новини: плацентата ми е започната да старее и вече е във втора степен на зрялост. Много рано е за такава степен. Трета е последната и при тея вече не постъпват достатъчно хранителни вещества и кислород към бебето. Лошото е, че не може нищо да се направи, освен да се надяваме. Та така при мен.

# 203
Елиза, стискам палци всичко да бъде наред Flowers Four Leaf Clover

# 204
Елиза, стискам палци да се забави стареенето с колкото е възможно повече.. може ли да се разбере причината да се случва това?

Днес имах страшен задух, едва си поемах въздух цял следобед. Нещо и гърлото ме дразни, чувството е нещо между пресипналост и сухота в гърлото, което ме кара и да се закашлям. Някой лек да знаете? Пробвах гаргара с топла вода и сол, то от един път няма как да има ефект предполагам.

# 205
Елиза, а казаха ли колко е възможно да се забави? Има ли начини да се подпомогне забавянето?
Стискам палци всичко да се развие добре!

# 206
Момичета, как лекувате задуха , от няколко дни дишам тежко все едно не ми достига въздуха. Една приятелка ми каза да пробвам б12 спрей и билкова кръв, някоя пробвала ли ги е ?

# 207
Елиза, стискам палци да удържи максимално дълго. В някои случаи само надежда ни остава. HeartHeartHeart

Допълвам как процедирам при моя гестрационен диабет. Махнала съм тестено, сладко, картофи, ориз. Плодовете са само ябълка, горски плодове, като една ябълка или 100 гр горски плодове се ядат самостоятелно като отделно ядене. Даже ми казаха да се старая да са преди 2 часа. Чисто месо, яйца, зеленчуци и бобови. Млечни също не ме ограничиха. Порциите също редуцирах. За момента, за 2 седмици съм свалила 3 кг. Тоест все едно съм качила 5 общо за 23 г.с. Имайте предвид че не се движа грам. Моя диабет се оказа след обременяването. Не съм имала повишени околоплодния води и бебето е все още само 5 дена напред.
Ще ходя на допълнителни прегледи 30 и 34 г.с., за да се следи неговото тегло. И то разбира се ако серклажа при мен издържи. Знам че ако не се успее да се регулира с диета се бие инсулин.

# 208
Благодаря на всички! С нищо не може да се забави, за съжаление, а само да се следи. Причината не е ясна, може би възрастта ми.

За сухо или раздразнено гърло пробвайте инхалации. Ако имате инхалатор - с физиологичен разтвор или сребърна вода. Ако нямате, може да попарите десетина пакетчета лайка и 2-3 супени лъжици сода с вряла вода и да дишате парите. Аз така си лекувам децата и помага.

# 209
За задуха и усещането за липса на кислород ми помага техника с дълбоки вдишвания и издишвания. Този проблем при мен е от началото на бременността и особено през първите месеци граничеше с паник атаки. Сега се случва по-рядко, за щастие.

Елиза, надявам се, че всичко ще бъде наред. Стискам палци за успешен и щастлив финал.

Общи условия

Активация на акаунт