Отговори
# 210
Елиза, стискам палци всичко да бъде наред.

# 211
Елиза 123 кураж и гледай да си спокойна, доколкото е възможно.

За задуха и дразненето в гърлото, да не би да си отключила някаква алергия към цъфтящи дървета или полен (дамата, която сподели). Забеляза ли си кога се появява, ако си била повече време навън? За съжаление знам, че бременността провокира такива алергии.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 14:42 от ttd

# 212
Елиза, вярвам че всичко ще е наред, малко остана.💙

# 213
Елиза, пожелавам от сърце всичко да бъде наред! Предполагам те следят често. От 0 направо 2 степен ли е станала? Каквато и да е причината, стискам палци да се задържи така по-дълго време, поне да спре стареенето 🍀
Между другото чела съм из нета, че високите дози витамин Д в кръвта правят такива поразии по плацентата.
При теб изследвали ли са този витамин?

# 214
Благодаря на всички! Изследван е витамин Д, беше си в норма последно. Да, от нула директно на две е отишла. 😔

# 215
Момичета, а обременяването с глюкоза вече задължително ли се прави при бременност?

# 216
Идвам да се оплача. Днес ми е сухо кърлото и носът ме дразни… Уф.
Мисля, че не е задължително обременяването с глюкоза.

# 217
Здравейте момичета!В последно време като се събудя сутрин съм легнала по корем.Правя го несъзнателно докато спя. Вечер като лягам съм или по гръб или на една страна,но сутрин като стана съм по корем.Въпроса ми е мога ли да направя нещо на бебето? В 22г.с съм.

# 218
Не е задължително обременяването, но много вече АГ го правят дори и без индикации за проблем, което аз приветствам като добра практика. Аз съм си правила преди да забременея и не е много приятно 4ч висенето там и пиене на екс сладка вода, ама се преживява.
Нашето бебе върви седмица напред и бях чела,че понякига това е индикация на гестационен диабет, но АГ не ми е казала да вижда проблем, не знам по кое се разбира..

# 219
Здравейте. И мен ме пратиха да си направя обременяване с глюкоза заради увеличени околоплодни води (на горна граница) и по-голямо стомахче на бебчето. Като цяло то си върви с 5 дена напред още от първи триместър и досега не е било проблем това, но на втората ФМ преди седмица ми казаха това за водата и стомахчето и ми е гадничко. Зачетох се за увеличени води в нета и ми стана зле .. Силно се надявам просто да съм попрекалила с нездравословното хранене и да се поправят нещата. А дали имам гестационен диабет ще разбера във вторник.
И междувременно смятам да започна да се храня по Зоната, което трябваше да направя от самото начало на бременността, но ..

# 220
Аз съм правила обременяването 2019г. Тогава трима лекари казаха, че нямам ИР. Само едната изказа съмнение за инсулина на втория час. В крайна сметка и аз не знам. Не съм имала проблем с предишната бременност.
Сега чух от една жена, че било вече задължително, та затова се зачудих.
Ще видим какво ще ми кажат.
А в коя седмица се прави, или няма значение това?

# 221
На 02.05. и на мен ще ми правят обременяване с глюкоза. Тук в Германия винаги го правят.. Дори през тези седмици от бременността си в БГ (да речем) го изискват от там и се изпраща по имейл.

Аз съм в 24 г.с.

Инфо от нета:
“Около 24-28 гестационна седмица се провежда универсален скрининг за гестационен захарен диабет. Преди този срок на бременността скринингът се препоръчва при пациентки с фамилна обремененост, наднормено тегло, предишно раждане на плод, тежащ над 4 кг, или има данни за гестационен диабет при предходна бременност.

Тестването се извършва по следния начин: след 8-12 часа глад, пациентката дава кръвна проба за изследване на глюкоза. След това в чаша с вода (около 200 мл) се разтваря 75 г глюкоза на прах, изпива се и се остава в покой. На първия и на втория час след изпиването се взима по още една кръвна проба за отчитане и сравняване на резултатите. Ако лекарят прецени, може да изисква допълнителни проби на различни интервали от време. Неконтролираните високи стойности на кръвната захар крият риск от усложнения при раждането, преждевременно раждане и малформации на плода. Не предприемайте каквото и да е изследване преди да сте се консултирали с вашия лекар!”

# 222
Здравейте, момичета Heart

Да попитам имате ли подготвителни контракции? Коремът ми се втърдява по няколко пъти на ден, пия магнезий и но-шпа, нямам болки засега, но пак се шашкам Smile

# 223
Аз имах скоро, няколко поредни вечери, само втвърдяване, без болка. Нормално е да има, стига да няма болка.
Аз да се похваля, взехме количката на промоция. Рано е, но почти никъде я няма, а няма да зареждат вече този десен.

# 224
Елиза, стискам палци всичко да се нормализира и стареенето да се забави ❤

Малкият е много по-кротичък от батко си по това време. Доста по-малко рита и определено не ме буди с тупаници 😅 Може да имам късмет второто да е по-кротичко.

Общи условия

Активация на акаунт