Отговори
# 555
Аз бях 2 седмици с ужасна кашлица и денем и нощем, чак не мога да повярвам, че мина…
Капки не съм сигурна кои може по време на бременност.
Аз също не следя ритниците, покрай баткото много не ми остава време да се замислям. И аз вече като легна тогава се “заслушвам” и ако не мърда го побутвам малко и ми отговаря в повечето случаи😃
След горе долу 2 седмици ми е 2-рата фетална и ми е любопитно вече😊

# 556
Здравейте.
Аз също не следя ритничета, защото като знам, колко съм тревожна, ще изпадна в паника за най-малкото отклонение. Но и при мен има дни, в които по-малко шава, и други, в които е по-активно.

Svetlozara, аз също не бих си правила повторно обременяване. Доста тежко е това изследване за организма. Правих си го преди десетина дни и още не ми е добре.

За запушения нос: аз съм така от трети месец, тръгна ми и задна хрема, от която кашлям зверски вече два месеца. Не съм боледувала. Ходих и на пулмолог - дробовете ми са чисти, въпреки къртещата кашлица, идваща буквално от слънчевия сплит, секрета и пристъпите на задушаване. Аз съм със сенна хрема, та може и тя да влошава. Препоръчаха ми промивки с физиологичен разтвор, инхалации също с него. Капки казаха само в краен случай.

Jupiter sea, много мило, че си се сетила за мен! ❤
Наред е всичко - двама други лекари казаха, че плацентата ми е добре, а лекарят, който смята, че е с втора степен на зрялост каза, че кръвопотокът ми е идеален и да не се притеснявам. Ще избутаме близо до термин, въпреки всичко.

Ние вече накупихме всичко за бебчо, само бебефон още не сме, както и някои неща, които ще потрябват на по-късен етап (шезлонг, активна гимнастика и подобни). Помпа не мисля да си взимам, защото не съм ползвала такава с двете ми деца, а кърмих общо три години. Когато се е налагало, съм се изцеждала ръчно, но е било рядко. Винаги си сучеха, от шише не са пили кърма. Пробвах с помпа, която ми даде приятелка (беше някаква супер скъпа и специална), но много ме болеше и нищо не стана.

# 557
Момичета, тези от вас, които имаха завишени левкоцити в урината, пуснахте ли стерилна урина и какво ви излезе? Аз в понеделник пуснах обикновена - завишени левкоцити, днес пуснах стерилна - липса на микробен растеж. На кое да вярвам и дали да не пусна още веднъж стерилна урина или обикновена тези дни, как мислите? И още нещо, това желязо добре ли е? Ако някоя от вас има познания, ще бъда благодарна да сподели. Хемоглобинът ми е 101 ( винаги ми е бил малко под долна граница ), за това докторът искаше да пусна и желязо. Утре ще му пратя резултатите.

# 558
По принцип стерилната урина е по сигурното изследване.
Относно желязото и хемоглобина, нека вашият доктор ви предпише лечение, ако сметне за необходимо. Аз пия ампули Тотема от както хемоглобина ми падна на 106, тъй като след 20 дни Феро фолгама не помръдна въобще.

# 559
Здравейте, връщам се от фетална... водите са на горна граница, а обременяването с глюкоза е в норми... Казус..
Лекарката от феталната ми каза, че много рано съм правила обременяването. Правих го в 22 седмица. Правело се след 24 та... Вие какво мислите?

Здравей, Светлозара. И на мен ми се наложи да си направя обременяване с глюкоза по-рано, ок 22г.с, заради околоплодни води на горна граница и по-голяма обиколка на коремчето на бебето, които се видяха на втората ФМ.
Изследванията ми излязоха перфектни. Междувременно си поправих менюто, че бая се бях поотпуснала - постоянно картофи, банани, шоколади се ядяха.
Вчера бях на преглед (в 25гс) и вече нещата изглеждаха нормализирани според следящата ме АГ. Така че ако и ти си се отпуснала с храната, може да поправиш нещата. Няма да ти казвам в какви филми се бях вкарала с тези води и неща ..

# 560
Дами, появиха ли ви се кафяви петна по лицето?

На мен ми се появиха под очите и мисля, че е от бременността - до сега ме са ми се се появявали. Дано не останат след раждането..

# 561

На мен ми се появиха под очите и мисля, че е от бременността - до сега ме са ми се се появявали. Дано не останат след раждането..

Появиха ми се пъпки по лицето, сухота. Мисля, че сега съм в пубертета 😀, когато трябваше да ми е зле лицето не беше, но сега...  Разбира се, не се притеснявам, вярвам че всичко ще се стабилизира след бременоста.
Успокоявам се с изречението, че бебока ще бъде много красив, след като аз сега не искам да се гледам 😀 иии някак се чувствам по - добре ☺️

Вземи си крем за мазане с фактор, за да не се получи пигментация от слънцето.

# 562
Винаги ползвам крем с фактор преди да изляза от вкъщи, няма значение от сезона.. но все едно се образуваха кафяви полукръгове под очите и изглежда ужасно.. с коректор дори не мога да ги скрия 😃

Появиха ми се пъпки по лицето, сухота. Мисля, че сега съм в пубертета 😀, когато трябваше да ми е зле лицето не беше, но сега...  Разбира се, не се притеснявам, вярвам че всичко ще се стабилизира след бременоста.
Успокоявам се с изречението, че бебока ще бъде много красив, след като аз сега не искам да се гледам 😀 иии някак се чувствам по - добре ☺

Вземи си крем за мазане с фактор, за да не се получи пигментация от слънцето.

# 563
  • София
Здравейте,
И аз съм от тези с гадната настинка - запушен, или на моменти течащ нос, кихане и рядко кашлица. Пръскам Стеримар и слагам мед в носа, но засега няма ефект. Като ви чета и се успокоявам, защото се филмирам постоянно.
По препоръка и лекарско мнениe, че съм предразположена към прееклампсия, тази седмица си направих кръвен тест за риск от прееклампсия. Някоя от вас дали е правила такъв, или пък възнамерява да си прави? При него се гледа съотношението  sFit-1/PIGF, което при мен е в норма. Но единият от показателите, който участва в това съотношение, е над нормата за 27 гестационна седмица, в която съм в момента, затова се обърках. АГ-то ми каза, че няма повод за притеснение, но все пак не мога да спра да мисля дали това не е индикация за риск.

# 564
Аз правих обременяването в 21-22 седмица и беше в норма. Но ендокринологът ми каза да го повторя в 27-8 седмица. По същия начин беше и с първата ми бременност.
Уж в норма изследванията, но и на мен ми казаха да внимавам с въглехидратите, защото водите са леко увеличени. Започвам да мисля, че като цяло храната в днешно време така влияе.

# 565
Ами на мен вчера ми казаха, че не трябвало толкова рано да го правя, а нямало как даго повтарям... и ме пратиха на ендокринолог. То за какво да ходя на ендокринолог... Честно казано, направо ще мина на диета без бързи въглехидрати.

# 566
Елиза 123, мислех, че само на мен още не ми е напълно добре след глюкозата. Откакто правих теста във вторник не искам да погледна сладко.
Ох, пак да ви се оплача. Бебето много ми натиска стомаха. Нямам почти никакъв апетит. Това само на килограмите ми се отразява добре 😃

# 567
Как сте мами? Аз искам да се оплача от най-ужасните киселини в живота ми. Никога не съм имала досега, а тази нощ направо ме изгаряха. Не ми се яде нищо, трудно спя. Видях, че по рано в темата бяхте обсъдили разни лекарства, ще си купя някое, че само с газирана вода не става. Най-тъпото е, че съм чувала, че в последния триместър става по-зле, а аз още не съм влязла в него. 😳 Успех, мами!

# 568
Здравейте, имам два въпроса към вас. Simple Smile
Първият е за жените от София - търсите ли вече педиатър? Аз вече питах на 3 места и ми беше отказано категорично.
Вторият е за всички - ще запазвате ли стволови клетки? За момента с мъжа ми сме на мнение, че услугата е страхотна, но не и за нашата държава.

# 569
Как сте мами? Аз искам да се оплача от най-ужасните киселини в живота ми. Никога не съм имала досега, а тази нощ направо ме изгаряха. Не ми се яде нищо, трудно спя. Видях, че по рано в темата бяхте обсъдили разни лекарства, ще си купя някое, че само с газирана вода не става. Най-тъпото е, че съм чувала, че в последния триместър става по-зле, а аз още не съм влязла в него. 😳 Успех, мами!
И аз имам ужасни киселини от 1-2 месеца. След като гаденето и повръщането намаляха, ме почнаха киселините. Събуждам се през нощта, за да отида до тоалетната, и после няма заспиване поне 2 часа.. Направо ме изгарят тези киселини и при мен не са свързани с храната, защото не ям неща, които по принцип ги провокират. Това си е от бременността. Преди това много рядко съм получавала киселини. Не съм имала такива проблеми.
Лекарката ми беше предписала Гавискон, но на мен почти не ми действа. Има ли някакво друго лекарство за киселини, подходящо за бременни, което мога да пробвам?

Общи условия

Активация на акаунт