Отговори
# 540
  • София
Момичета, в 26+5дни съм, предните дни имаше силни ритничета и побутвания, но вчера и днес доста слабо. Усещам ги много лекички и се чудя дали е нормално. При вас има ли дни на затишие и дни, в които има по-голяма активност? Пробвах с шоколадов бонбон, но не виждам някаква разлика и взех да се притеснявам. Мислех, че в тези седмици вече ще е доста по-отчетливо.. с висока задна плацента съм. 😕
Да, има такива дни. Все още и бебчето не е толкава силно и в зависимост от позицията която е заел, може да не се усеща толкова. За ваше спокойствие един ехограф може да се направи в спешен кабинет, но ако си помръдва за целия ден и просто не е толкова колкото предните дни в тези седмици не е толкова необичайно.

# 541
И при мен е така
Да, при мен има дни, в които е доста активен и дни, в които не е толкова. Мисля че е нормално

# 542
Аз не следя движения или ритници през деня, за да не откачам. Единствено вечерно време преди да заспя се “заслушвам” и щом го усетя 2-3 пъти приключвам и заспивам 😄

# 543
При мен също има дни в които е доста активна и такива като днес в които съвсем лекичко си помръдва, колкото да ме успокои Grinning През ноща пък изобщо не я усещам, чак като се събудя и пия вода, тогава и тя почва да рита.

# 544
Аз също не следя и не бих записвала бройка движения, че ще се филмирам. Миналата седмица няколко дни я усещах значително по-слабо от предишните, но пък после пак се разшава доста. Предполагам зависи от позицията, колко сме активни ние през деня, колко място има вътре. По време на движение не я усещам, само докато си почивам. Сутрин в 5 обаче е първа писта и предполагам, че след 3-4 месеца ще си гукаме по това време Grinning

# 545
И при мен е така, има дни, в който я усещам постоянно и много силно и такива в които е по-ленива. Аз също съм в висока задна плацента Simple Smile

# 546
Marsala, и аз много ги страхувам тия гъбички да не се появят. Едно на ръка, че не излизам никъде, бельото си сменям когато имам течение дори и няколко пъти на ден, кърпи сменям през ден. Мисля и че диетата помага (преди съм чела че сладко и въглехидрати "хранят" гъбичките). Стискам палци да се изчистиш. Не ти трябва и това на главата.

# 547
Моля да споделите за ефективни капки за отпушване на носа.
Не се търпи вече.

# 548
Не знам в коя г.с. си и дали си болна, но четох че това е симптом за 26 г.с. :

- Запушен нос. Или т.нар. "ринит на бременността" е често срещан симптом - 30 до 40 % от бременните жени се сблъскват с това неприятно усещане на запушен нос. Дължи се на високите хормонални нива, причиняващи отичане на лигавицата на носа.

ПП: За капки не знам. Аз и преди да забременея когато съм била болна със запушен нос нито едни капки не са ми помагали..
Моля да споделите за ефективни капки за отпушване на носа.
Не се търпи вече.

# 549
Разболях се 2 дни бях с болки в гърлото и температура,от снощи зверска кашлица и запушеният нос е оттогава.
Обаче не мога хич да спя.

# 550
Здравейте, връщам се от фетална... водите са на горна граница, а обременяването с глюкоза е в норми... Казус..
Лекарката от феталната ми каза, че много рано съм правила обременяването. Правих го в 22 седмица. Правело се след 24 та... Вие какво мислите?

# 551
Аз не бих го повтаряла, доста е натоварващо за организма. За води на горна граница е добре да се прегледа хранителния режим и да се понамалят въглехидратите.

Последна редакция: чт, 18 май 2023, 16:26 от Rayy

# 552
Като всички, които са писали, и аз усещам бебето в някои дни по-спокойно, в други - много шавливо. Мисля, че е нормално.

Лисичке, бързо да се оправяш!

Светлозара, не знам какво да те посъветвам - знам, че не е хубаво да се прави често това обременяване. Може би е добре да намалиш въглехидратите. И да следите тези води. (Сега виждам, че и Рей това те е посъветвала) 🙂

Елиза, ти как си? Задържате ли положението с плацентата?

# 553
Момичета, днес бях на преглед. 25+5 съм и АГ то ми каза, че бебето тежи около 850 г. И отговаря на 28 седмица. Но като порових малко видях, че в 28 ма седмица трябва да тежи повече. Не знам дали успях да обясня въпроса си правилно, но нещо не ми стана много ясно.

# 554
Моите води също са на горна граница, но аз съм с ГД. На последния преглед ми го казаха, преди това всичко беше Ок. Гледам да държа захарта в норма уж, но си позволявам сладко като ми се дояде много 🙈 Не бих го правила втори път обременяването. Намали въглехидратите, ако можеш.

Общи условия

Активация на акаунт