Отговори
# 660
На мен докторът ми каза запис на тонове ит 35 седмица.

# 661
Писах, писах и всичко се изтри при презареждане на страницата без да искам 😀

При мен миналия път тонове записваха след 36г.с. Сега предполагам пак около тази седмица ще започнат. Не знам...

Крампи имах сутрин, докато пиех магнерот. Беше ужасно. С диаспорал нямам такъв проблем.

Понякога усещам и аз как мехурът ми е уж пълен и като се размести бебето, това усещане изчезва. Иначе гледам да не пия вода след 8 вечерта, за да не ставам до тоалетна. Че като стана, после няма заспиване поне два часа. И място не мога да си намеря. Трудно ми е обръщането, трудно ми е ставането. Като тенекиен човек съм с движенията. 😀
Иначе всеки ден излизам с малкия по площадките и на разходка.

Ето едно коремче от сутринта

# 662
Ехаа супер коремче! Коя седмица?

Иначе нещо друго все си мисля да ви питам - изследвате ли всеки месец албумин и общ белтък? На мен са ми в границата, но в долната. И пия конопени/грахови протеини на прах всеки ден, надявам се да се е вдигнал, че било важно.

# 663
Аз влизам в 30 седмица утре. Казаха ми тонове от следващия ми преглед, който ще бъде в 33-та седмица.

От седмица-две ми е много тегаво със спането. Като лежа на ляво или на дясно започва зверски да ме боли тазът. По гръб като легна е добре, но бързо след това започва да ме задушава…
Изобщо сънят е мираж още отсега 😬

# 664
Пускам албумин и общ белтък всеки месец. Засега албуминът е в норма, на долна граница. Общият белтък е около 60-62 и ми е под норма.

В 29г.с. съм.

# 665
И на мен АГ ми каза мисля след 34-35 г.с за тонове. Аз май нямам такива усещания, които описвате, но от няколко дни през час ми се пишка.

Иначе не съм изследвала никога общ белтък и албумин.

# 666
И аз нямам излседван албумин. А белтък ми се изследва само в урината.

# 667
Аз на 16.06 ще бъда на тонове - 33гс+3.
Напоследък много бързо се уморявам. След всяка дейност ми трябва почивка.

# 668
Минавам да се оплача от това каква овца съм 😅 Запазихме билети за кино. Не сме ходили от 3-4 години…викам си сега е момента, че няма да ходя в следващите 3 😅 Ще оплакна окото с Джейсън Момоа… 🥵Уговарям аз бабата да гледа баткото, офертираме и компания, освен мъжа. Пристигаме в киното, редим се половин час на опашка за билети, изпускаме часа, който е определен да си вземеш запазените билети. Тюхкам се аз, че един билет струва 25 лв. и явно отдавна не съм била на кино наистина.
Сядаме, почват реклами и бам “филмът не е подходящ за бременни жени”. Хммм, казвам си, че тези преувеличават и ще седя. То се оказа, че филмът е 4дх, което значело, че седалките се мятат насам натам, вибрират и т.н. Мъжът ми вика “еми ти не видя ли като запазва…” Еми на мен 4дх не ми говори нищо. Ако беше за бебешки истории нещо вероятно веднага щях да включа, ама… Като за капак и начосът гаден…
Та, така. Изкарах два трейлъра и излязох да чакам компанията да си изгледа филма 😓 Овчица…

# 669
Здравейте, има ли някоя мама която да усеща все едно има нещо в гърлото и. От няколко дена го усещам, хич не е приятно . Ям, пия няма проблем. Но все едно нещо ме е хванало за гърлото .

# 670
  • Варна
Здравейте, има ли някоя мама която да усеща все едно има нещо в гърлото и. От няколко дена го усещам, хич не е приятно . Ям, пия няма проблем. Но все едно нещо ме е хванало за гърлото .

Като задух ли имаш предвид?

# 671
Ариел 😃😃😃 на 4d е така и наистина не е подходящо за бременни това блъскане Grinning добре че си излязла, пък тъкмо ще имате повод пак да отидете на кино Grinning

# 672
Момичета, харесах си тази количка на Chipolino Electra 3 в 1: https://m.youtube.com/watch?v=pjXjl3cJcQI

https://visvitalisbg.com/product/chipolino-detska-kolichka-3-v-1 … rebro-kkel0213bsl

Някоя от вас случайно да има впечатления от нея или като цяло от тази марка колички? Чудя се дали да я взема сега докато има намаление от 20%. В магазина ми се стори много маневрена и се буташе лесно. Само мястото за багаж е по-малко, но в сравнение с другите колички, които пробвах, тази ми хареса най-много.

Бихте ли ми казали и дали сте ползвали помпа за кърма и каква е по-добре да си купя - ръчна или електрическа?

Търся мнения и за стерилизатор и нагревател, ако можете да ми препоръчате уреди, от които сте доволни. Харесала съм шишета на Avent и Nuk - не знам кои са по-хубави. Тези уреди трябва ли да са на същата марка, за да са съвместими с шишетата? Видях, че има и комбинирани уреди, но не знам дали не е по-добре да са отделни.

# 673
Момичета, харесах си тази количка на Chipolino Electra 3 в 1: https://m.youtube.com/watch?v=pjXjl3cJcQI

https://visvitalisbg.com/product/chipolino-detska-kolichka-3-v-1 … rebro-kkel0213bsl

Някоя от вас случайно да има впечатления от нея или като цяло от тази марка колички? Чудя се дали да я взема сега докато има намаление от 20%. В магазина ми се стори много маневрена и се буташе лесно. Само мястото за багаж е по-малко, но в сравнение с другите колички, които пробвах, тази ми хареса най-много.

Бихте ли ми казали и дали сте ползвали помпа за кърма и каква е по-добре да си купя - ръчна или електрическа?

Търся мнения и за стерилизатор и нагревател, ако можете да ми препоръчате уреди, от които сте доволни. Харесала съм шишета на Avent и Nuk - не знам кои са по-хубави. Тези уреди трябва ли да са на същата марка, за да са съвместими с шишетата? Видях, че има и комбинирани уреди, но не знам дали не е по-добре да са отделни.

За количката не мога да кажа мнение, има тема за колички, предполагам, че там ще ти дадат по-подробно мнение и най-вече от някой, който я е използвал. 😊

Относно помпата - аз ще взема може би пробно от една позната за болницата и ако имам кърма, ще инвестирам в закупуване. Чисто нова не виждам смисъл - всички сменяеми части се купуват и реално самият уред е втора ръка. Има много смесени мнения относно дали ръчна или електрическа. Моята позната в началото е била с електрическа, но след това е сменила с ръчна и е по-доволна. Други пък точно обратното.

Аз си взех стерилизатор (без сушене, четох мнения, че няма огромен смисъл, а струваше с около 70лв повече) и нагревател на филипс, защото реших всичко да ми е на една марка (шишетата също са ми такива), но ясно пишеше и на двете, че са съвместими с повечето известни марки на пазара, не са описали имена на конкуренти. Можеш да сравниш шишетата на филипс с тези, които си избрала и ако като големина са сходни, то със сигурност ще паснат.

# 674
За помпа много хвалят на Medela електрическата (мои приятелки също са ми я препоръчали), но за сега аз няма да купувам. За по-нататък ако се наложи ще купя.
За шишета също съм чувала добри отзиви за на Avent, но и аз се чудя стъклени или пластмасови да са и дали да са Anti-colic 🤔🤷🏻♀ .. Мисля първоначално да купя 2бр. да се намират. 
Тук в др. тема бях чела, че има и доволни мами от шишетата на Dr. Brown's.

Общи условия

Активация на акаунт