Отговори
# 675
Може ли линк към темата за количките?

# 676
  • Варна
За помпа много хвалят на Medela електрическата (мои приятелки също са ми я препоръчали), но за сега аз няма да купувам. За по-нататък ако се наложи ще купя.
За шишета също съм чувала добри отзиви за на Avent, но и аз се чудя стъклени или пластмасови да са и дали да са Anti-colic 🤔🤷🏻♀ .. Мисля първоначално да купя 2бр. да се намират. 
Тук в др. тема бях чела, че има и доволни мами от шишетата на Dr. Brown's.

И на мен ми похвалиха тези на Dr Brown's.
За сега съм се ориентирала към тях

# 677
Аз имам 2 помпи - ръчна на Филипс и електрическа на Медела (двойна). Ползвала съм ги броени пъти (не повече от 10 общо). Кърмих на поискване и не ми се налагаше да се изцеждам. Бих ти препоръчала ръчната с оглед на това, че са по-евтини и ако не ти хареса кърменето няма да те е яд за парите. Отделно ако все пак си решила да кърмиш - няма да ти се наложи да я използваш. Аз имам и двете, защото с голямото дете бях голяма паника и исках да имам и от двата вида.  И бяха намалени, когато ги купувах.

За стерилизатор също на Филипс - побират се всякакви размери и марки шишета. Ползван отново броени пъти, защото не използвах шишета, биби и всякакви неща за стерилизиране. Но тогава нямах опит.

За нагреватели за шишета - не съм използвала и не съм се интересувала.

# 678
И аз загледах чиполино количка.
Преди с тийнката имах помпа на авент, но ръчна.
Шишета пак такива.
Може би ще взема отново, но този път електрическа помпа.

# 679
Аз в родилното миналия път си носех помпа и добре че имах...
Ползвах я 4 месеца, но я счупих. Сега нова поръчах, отново ръчна. Ето тази. Намалена със 60-70% в озон.

Нагревател не сме купували. Размразявахме кърмата като я слагахме от фризера в хладилника вечерно време. На сутринта беше размразена. Затоплях я като слагах шишето с кърма в съд с топла вода за около 10 минути.
Стерилизаторът ни е втора ръка. Подобен, който стерилизира за 8 минути.

Слагала съм шишета, биберони, помпа, играчки вътре. Там си съхнеха.
Шишетата са ни Филипс Авент natural. Има си отбеляза на бибероните как да се завъртят, за да не става вакуум. Ползвахме тях и миналия път. После и друг вид съм купувала, че бяха изчезнали от пазара по едно време.

Може ли линк към темата за количките?

На първа страница е.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1557103;_gl=1%2A1m74hqh%2A_ga%2AMj … yNzU2NzkuMTIuMC4w

# 680
Благодаря за мненията! Simple Smile

А каква възглавница е по-добре да взема за бебето - по-тънка или по-дебела?

# 681
Аз кърмих 8 месеца и нито веднъж не ми се наложи да ползвам от този тип помпи. Единствено ползвах Хаака помпа, много съм доволна и е доста бюджетна.

Стерилизатор ползвах на Авент, доволна съм.

# 682
За възглавница за новородено четох тук в др тема, че “.. децата до 3 год. възраст нямали нужда от възглавница, били те и най-тънки. Това може да доведе до нежелани проблеми, вкл. гръбначно изкривяване..”
Повечето майки слагали тензухена пелена под главата, за да не се цапа чаршафа, когато върне малко мляко или калъфката на възглавницата.

“До 3 годишна възраст съотношението главичка - раменца - гръден кош е такова, че няма нужда от възглавница. Тя само ненужно ще повдига главичката и ще криви гръбначния стълб.”

Това са няколко споделени мнения от майки:
https://m.bg-mamma.com/?topic=73165

Благодаря за мненията! Simple Smile

А каква възглавница е по-добре да взема за бебето - по-тънка или по-дебела?

# 683
Аз имам електрическа помпа на Авент. Доволна съм. Нагревател за шишета също Авент. Съответно ибтехни шишета. Без забележки. Сега отново на тях ще заложа.
Подкрепям мнението за без възглавница за бебета.

# 684
Шишетата стъклени ли са или пластмасови?
Аз имам електрическа помпа на Авент. Доволна съм. Нагревател за шишета също Авент. Съответно ибтехни шишета. Без забележки. Сега отново на тях ще заложа.

# 685
И аз подкрепям мненията за възглавницата. Не е необходима, дори може да е вредна за малки бебета и деца. Ние започнахме да му слагаме чак след 2-годишна възраст. Ползвахме антирефлуксна известно време, защото имаше силен рефлукс, но тя е на друг принцип и повдига целия матрак.
За количка не мога да изкажа мнение. Нашата също има малък багажник, но никога не ми е трябвал голям и този ми е бил достатъчен.
Помпа за кърма аз бих взела електрическа (Медела). Ако имате бюджет препоръчвам двойна, защото спестява време.
Шишета отново съм ползвала на Медела, заедно със системата за хранене Калма.
Нагревател не ми е бил нужен. Стерилизатор на Cangaroo.

# 686
Вашите стерилизатори за микровълнова ли са или електрически? Нашата микровълнова е вградена и за съжаление този, който бях харесала на Авент, няма да се побере в нея, защото е по-малка. Чудя се дали да взема електрически на Авент или някакъв друг. По принцип колко месеца се ползва този уред?

Електрическите помпи за кърма на Авент и Медела са ми доста скъпи. Има ли някаква по-евтина, от която сте доволни? Вероятно няма да се оправя с ръчните и затова съм се насочила към електрическа дори и да не е двойна.

# 687
Аз си взех електрическа помпа на avent, хванах я на много добро намаление. За възглавничката и аз съм чувала същото. Шишета мисля да взема за начало 1 или 2 стъклени на авент. Нагревател и стерилизатор ще взимам по-нататък ако има нужда.

# 688
Шишетата стъклени ли са или пластмасови?

Пластмасови.
Биберони също взех на Авент

# 689
Стерилизаторът и нагревателят са отделни уреди с кабел за включване в контакт, ние не използваме микровълнова от години и сметнах, че ще е голяма играчка да включвам котлона да преварявам и стерилизирам. Може би за нагревателя е по-лесно с кана гореща вода и да се сложи шишето/ а в последствие и бърканчето с храната за затопляне, но не ми се занимаваше и реших да си го спестя 😅
Шишетата, които взех са на Avent natural response 3.0 мисля, че беше версията - това е последният им модел, комплект бях взела от намаленията в хиполенд и са пластмасови. Стъклени се продават само по единични бройки.
А за възглавницата имаше някаква в айко за 10лв, която е някаква много плоска и с дупчица по средата, водеше се подходяща от 0+ м, мисля, че пишеше, че е за антирефлукс. Не знам дали ще я ползвам, но предвид цената реших все пак да взема. 🙈
В търсене съм на сгъваема ваничка за банята, понеже нямаме много място за стандартна, но нищо не мога да си харесам, всички ми се струват много тромави и грозни. 😔

Общи условия

Активация на акаунт