Отговори
# 645
Както си го описала, мисля, че е същото усещане като при мен. Много ниско долу е и е като преминаване на ток за секунда.  Според мен са движения на бебето. Знам ли.

# 646
Имах такива бодежи в седмица 16 - 17 още.. питала съм моя АГ, каза че е бебето - някакви нерви или неврони, които рита, пипа, блъска 😄.. така, че споко.

# 647
Точно както сте го описали е за секунди изведнъж идва и отминава.. Ех ами щом не е само при мен, да го приема за нормално - май наистина е бебето..
И снощи го имах като си легнах и преди малко също..

# 648
Малко е неприятно, но ..
Мен вече доста ме сритва отдясно Joy

# 649
И аз имам питанка.. вашите коремчета местят ли се изцяло в ляво или изцяло в дясно. Не ме стяга целият корем, там където в бебо изпъква и изтръпва. Имате ли такива акробатики в корема си?

# 650
И аз имам питанка.. вашите коремчета местят ли се изцяло в ляво или изцяло в дясно. Не ме стяга целият корем, там където в бебо изпъква и изтръпва. Имате ли такива акробатики в корема си?

Не бих казала, по-скоро усещам движенията предимно в дясната част и предполагам, че бебето е обърнато странично и ръчичките/крачетата се усещат предимно от едната страна.

Относно по-горният въпрос за сега сякаш нямам такива, но усещам как на моменти ми притиска разни части, но след минутка-две преминава. 😊

# 651
Аз също усещам движение и дискомфорт ниско долу. Понякога ме плаши, да не вземе да тръгне, но тя просто си живее в цялата тази област. Понякога ме рита в пъпа, понякога ниско долу. И на завалийчето не му е лесно на толкова тясно 😁 Иначе, имам друг подобен въпрос - като пишкате понякога дискомфортно ли ви е? Не на самия пикочен канал, по-скоро на мехура. Аз усещам някакво придърпване като се “изпразва” мехура, неприятно е. Втори въпрос - болят ли ви тазобедрените стави нощем? Аз се будя от болка и само сменям страните. 🥲

# 652
На мен ми се случва Grinning Heart

# 653
Дами, имам въпросс..
Получавам едно дискомфортно, гадно като набождане долу към интимната зона поне там го усещам в долната част на корема.. Не знам как да опиша точно чувството, но е мн неприятно. Това контракции ли са или бебето ме рита в тази област??
Абсолютно същото имам и аз от около две-три седмици, поне един път в деня се случва 😭 вярвам, че бебето просто шава, обаче е страшно неприятно наистина.

# 654
И придърпване усещам, и усещане за неизпразнен мехур, което ме побърква. Относно болката в тазобедрените стави - понякога след сън куцам едни 10-15 минути, докато се раздвижа и болката попремине. През нощта са ме болели няколко пъти, но при мен дискомфорта е главно при ставане от леглото сутрин.. имам чувството, че ще се разпадна и изсипя на пода.
Завъртането от ляво на дясно също е някакъв ад и често си попъшквам.

Аз също усещам движение и дискомфорт ниско долу. Понякога ме плаши, да не вземе да тръгне, но тя просто си живее в цялата тази област. Понякога ме рита в пъпа, понякога ниско долу. И на завалийчето не му е лесно на толкова тясно 😁 Иначе, имам друг подобен въпрос - като пишкате понякога дискомфортно ли ви е? Не на самия пикочен канал, по-скоро на мехура. Аз усещам някакво придърпване като се “изпразва” мехура, неприятно е. Втори въпрос - болят ли ви тазобедрените стави нощем? Аз се будя от болка и само сменям страните. 🥲

# 655
И мен от няколко седмици ме болят тазобедрените стави при събуждане, отива и към колената от външната страна болката. Минава, когато се раздвижа из къщи, но с отварянето на очите трябва да стана от леглото, иначе място не си намирам.
Ще започвате ли да ходите на тонове? Днес влизам в 28 гс, но никой нищо не ми е казал все още.

# 656
Аз по-скоро получавам изтръпване (схващане) на прасците при условие, че пия магнезий. Преди като не пиех вечер ми изтръпваха, а сега преди да се събудя сутринта за секунда, две.
За ходенето до тоалетна по малка нужда имам друг проблем 😃 да речем отивам сега и след 15-20 мин. такова чувство имам, че все едно не съм ходила, отивам пак - в малко количество е, но усещането еееее.. все едно съм се стискала цял ден 😳🤷🏻♀😃 ..
И аз днес влезнах в 28 г.с. - за тонов не знам тук кога ги правят 🙄 .. на 30 май съм на преглед да видим какво ще кажат..

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 10:52 от Xelly7

# 657
Това с усещането, че ще се разпадна също го имам, а аз не водя толкова заседнал начин на живот, всеки ден се разхождам, преди забременяването си тренирах. И въпреки това се чувствам адски схваната.
За тоновете още не са ми казали, май е рано или? И аз съм в 28-ма, прегледът ми е след 10на дни, ще го попитам тогава.

# 658
От нета:
..” След 28 гестационна седмица към редовните прегледи при проследяващия бременността лекар на всеки две седмици се проследява сърдечната дейност на плода – запис на сърдечните тонове. Изследването дава информация и за маточните контракции, тяхната сила, продължителност и честота.”

# 659

Във висвиталисбг също имат промо код -20% за бебешки артикули този уикенд Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 13:44 от ttd

Общи условия

Активация на акаунт