Отговори
# 255
Забравих да пиша за главоболието- следете си кръвното. Може и от него да е.

# 256
Аз съм с висок пулс. При първата бременност го установиха на феталната морфология в 20 седмица. Сега пак така. И тогава, и сега направих консултация с кардиолог. И тогава, и сега ми казаха, че не е добре да ми дават лекарства и само следим. Спокойствие, разходки и лека храна. Аз също не го усещам. Обаче ми направиха подробно изследване, за да отхвърлят проблем със сърцето. Освен ЕКГ и за съжаление не помня името (гледат подробно сърцето на ехограф). Аз избрах случайно доктор в Александровска, ако си от София, мога да ти дам име. Прегледът беше обстоен, макар и по здравна каса. Докторът ми каза, че пулсът се покачва и от лекарствата за щитовидна жлеза (в случай, че приемаш такива), както и се повлиява добре от прием на магнезий.

Благодаря ти. Аз преди около месец бях на профилактични прегледи от работата ми и там ми правиха ЕКГ, както и ехограф и всичко беше Ок. И аз си помислих, че може да е от Еутирокса, който взимам, но реших да се допитам.

# 257
Магнезий пия или магнерот 3*1 на ден, или диаспорал 400. Каквото намеря в аптеките. Но приемът на магнезий ми докарва диария. Така бях и с предишната бременност.
Като се сетя пия и Алеракт, но често забравяме за него. Фолиевата при мен си е за постоянно, та не я спирам.
Хемоглобинът ми от днес е 114. Изписан ми е само феротон. Общият белтък чакам да излезне все още.
И аз съм с ниско кръвно и висок пулс. И без бременност съм така, но знам, че при бременност се покачва още пулсът.

Малкото си релаксираше, кръвотоците са отлични вече. АГ каза, че са като за 40г.с.  Около 700грама е в 25+г.с. Малко в обиколката на коремчето изостава и заради това ми каза да наблягам на протеините. Да хапвам по 2 белтъка на ден поне.
Дано всичко да е наред докрая.

П.с. общият белтък ми е 60.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 15:29 от Jupiter sea

# 258
Момичета, имате ли апетит?
Преди се хранех нормално, но от няколко дни буквално насила. Нищо не ми се яде, не ме привлича нищо. Апетит 0. Даже ми става тежко като хапна малко.

# 259
Преди се хранех нормално, но от няколко дни буквално насила. Нищо не ми се яде, не ме привлича нищо. Апетит 0. Даже ми става тежко като хапна малко.

Иска ми се и аз да нямам, но все ми се яде. На месец качвам по 2-2.5кг, което значи, че до края ще завърша с 15кг от началния старт 🥹

Относно по-горния въпрос за магнезия - аз пия само Алеракт 2х1, за момента нямало нужда да се включва друго. А за фолиевата ще си пия до края по едно, понеже не усвоявам добре витамините от Б група и ми е изписан до последно по 1 метилирана форма на ден.

А един въпрос и от мен - кога ще започна да усещам бебето на всеки час? На някои места чета 28 гс, а на мен ми се струва малко вероятно. Сега го усещам и е по-често от преди, но не е определено на всеки час или специфичен интервал (24+4).

# 260
От една седмица такъв апетит имам, че чак аз самата се плаша от себе си. Едвам се сдържам .. Все нещо ми се хапваа, но гледам да внимавам-колкото мога 😃

И аз съм 24+4 и го усещам най-вече в късните часове през нощта.. и сутрин като се събудя. През деня мн рядко или той си шава, ама и аз хич не се спирам и не го забелязвам явно не знам 😃🤷🏻♀

# 261
[quote author=Sladkishi

А един въпрос и от мен - кога ще започна да усещам бебето на всеки час? На някои места чета 28 гс, а на мен ми се струва малко вероятно. Сега го усещам и е по-често от преди, но не е определено на всеки час или специфичен интервал (24+4).

Аз съм почти 24г.с, но го усещам най-вече, когато съм на работа, защото по цял ден съм седнала пред компютъра. С предната бременност нямам спомен да съм го усещала на всеки час също. Все пак и те по някое време спят. Сега през почивните дни обикаляхме доста и почти не го усещах, леко се бях притеснила, но в крайна сметка като се спирах на едно място за почивка го усещам веднага.

# 262
При мен апетита значително се увеличи в последния месец, постоянно ми се яде. Качила съм 6-7 кг и не знам как ще е до края.

Относно добавките пия си магнезий 3 x 2 и метилирани фолиева  и б12, заради мутацията ми, която пречи на усвояването.
След десетина дена ще правя месечните изследвания и ми е интересно дали хемоглобина ми е паднал още. Поне при мен забелязвам връзка между ниския хемоглобин и общата отпадналост и сънливост. Миналия месец бях закрепила положението със спрея на Бетър Ю, сега ще видим как е, ако се наложи пак ще пръскам.

В 23+4 с съм. Вече всеки ден чувствам бебчо, най-много вечер и когато съм легнала настрани

# 263
Срам, не срам, ама направо завиждам за диарията от магнезия. Все се надявах, че ще разхлаби положението и при мен, но продължавам да имам страхотен запек.
Моят общ белтък е 59 и ми казаха да започвам да ям извара всеки ден. Не знам как се е случило това, всеки ден ям яйца и месо, понякога и протеинов шейк, но явно ще трябва да взема нещата по-сериозно. Иначе в някои дни имам адския апетит, но в повечето ям насила. Потича ми слюнка само при мисълта за праскови с фъстъчено масло, ама то какви праскови по това време Grinning

# 264
За 24 г.с.
Аз си чета от тука инфо относно в седмицата която съм: https://ohnamama.bg/

# 265
Аз си имам апетит от самото начало. Само дето в началото ми се ядяха някакви определени неща, а сега не подбирам. Чакам черешките с нетърпение, също и прасковите..

За усещанията - усещам го като седя или лежа най-вече. Рядко, когато съм в движение.

# 266
Jupiter sea може ли да ме добавиш в първия пост. Термин 25.08, женски пол.

# 267
Jupiter sea може ли да ме добавиш в първия пост. Термин 25.08, женски пол.
Може ли и мен да добавиш☺ Термин 28.08 мъжки пол

# 268
Разбира се 🤗 С най-голямо удоволствие 🤰

# 269
Аз го усещам много дори и в момента. Може би не през един час, но доста често и през деня, и през нощта, но най-вече, когато ям нещо. Снощи реши да рита силно точно когато реших да си легна да спя. Grinning
От разходките и полюшването уж се приспивало и явно затова не го се усещаме толкова, когато сме прави и се движим.

Общи условия

Активация на акаунт