Отговори
# 240
Момичета, от вчера съм със зверско главоболие, не ми се беше случвало от 3-ти месец насам. Кръвното го мерих на няколко пъти, нормално е. В границите 120 на 75-80 се движи. Някоя имала ли е такива оплаквания скоро. В момента съм в 24 седмица. Иначе коремът е спокоен. Беборанка си рита обичайно, но главата ще ме пръсне.

Онзи ден бях така.. имах мигрена мисля. Пробвай да лежиш на тъмно и тихо, ако можеш поспи. Друга възможна причина са очите..
Пий много вода, глава боли и от обезводняване. Ако всичко това не помогне пробвай с разйодка на тихо място, задължително на чист въздух. Водата не я пий наведнъж, а на малки глътки. Правех го и преди бременността - помага ми при главоболие.

# 241
2-3 пъти ми се случи. Пия един парацетамол и лягам в тъмна стая без телефони и телевизори

# 242
И аз два дни бях така, на втория реших, че няма смисъл да се мъча и изпих един парацетамол.
Може би е от променливото време.

# 243
И аз пия магнезий от 16г.с някъде насам без спиране. Пия или магнерот, или диаспорал. Последна кутия утрогестан ще слагам и го спирам. Има ли момичета на утрогестан?

# 244
И аз пия магнезий от 16г.с някъде насам без спиране. Пия или магнерот, или диаспорал. Последна кутия утрогестан ще слагам и го спирам. Има ли момичета на утрогестан?
Аз вече го спрях.
Ти пиеш ли все още Алеракт или си го спряла и в момента пиеш Магнерот/Диаспорал?

# 245
  • София
Момичета, от вчера съм със зверско главоболие, не ми се беше случвало от 3-ти месец насам. Кръвното го мерих на няколко пъти, нормално е. В границите 120 на 75-80 се движи. Някоя имала ли е такива оплаквания скоро. В момента съм в 24 седмица. Иначе коремът е спокоен. Беборанка си рита обичайно, но главата ще ме пръсне.

Съчувствам ти напълно! Вече съм 23 г.с и общо взето всеки месец от както съм бременна си правя по една мигрена. От години имам, но сега с бременността ми се отключват по-лесно. За съжаление в момента нямаме много избор за облекчение, тук се включвам към предишните мнения - тъмно, тихо, много сън и почивка, вода и умерено количество лека храна. Аз си мажа и съвсем малко количество етерично масло от мента на челото (в/у най-болезнените точки), не лежа, а съм в полу-седнало положение, главата е изправена, редувам охлаждане - затопляне на челото. Пияни домашна камбуча, защото има малко количество кофеин от черен чай и това понякога помага (кафето не).

С нашия късмет, превенцията е най-доброто решение. Аз лично избягвам да пия парацетамол (защото реално помага да се отпуснеш и по-лесно заспиш, не толкова да атакува причината за болката. Иначе и моят гинеколог ми го препоръча.)

Забелязваш ли от какво се отключватмигрените? При мен са следните фактори:
- Работя на лаптоп, home office. Като прекаля с работата, не се движа или излизам за кратки разходки и общо взето се преработя и емоционално и психически изморя. Затова - давай го по-спокойно с работата и всякакъв вид натоварване. Наистина ни се отразява по-осезаемо и силно.
- Ако прекаля с какаото или кафето. Пия и от двете в дооооста по-малки количества от преди, но имаме приятели, които правят чудесни печени какаови десерти и нали се сещаш - като ти се яде, иди и се спри. Затова тук слагам всякакви стимуланти.

И това е при мен. Надявам се да ти помогне! 🤗

# 246
На мен диаспорала ми действа много по- добре от магнерот. И аз го пия от пети месец, а вече съм седми.

# 247
Аз сега започвам с магнезия. По колко mg е дневната доза, колко приемате вие? На мен не ми казаха точно кой да купя. Само ми казаха да пия по един път на ден.

До кога се пие фолиевата киселина?
А магнезият?

# 248
Към дамите с нисък хемоглобин , колко всъщност ви е стойността и какво приемате като медикаменти?

# 249
Моят хемоглобин преди да забременея беше 100, пих феро-фелогамма и се вдигна до 121. После АГ каза да го спра. Това беше около февруари месец. Сега на последните изследвания пак е 101, но другата седмица съм на преглед и ще видя какво  ще ми каже АГто.

# 250
И аз съм си със системно главоболие , прилича на мигренозно,заради един нерв.
Засега нищо не ме спасява ,когато дойде изневиделица.

ПП - Има ли някоя мама насочила се за раждане в Селена?

# 251
Някоя да приема протеин за бременни? Каква марка и какви са резултатите от кръвните изследвания, за да се назначи?

Аз магнезий пия от месец някъде, всяка вечер преди сън. Ще го пия до първата седмица на 9ти месец, ако всичко е наред.  400мг е дневната доза.

Хемоглобинът ми е 123 (норми: 120-160), желязото 13 (норми: 10,7 до 23,4). Другата седмица съм на преглед и ще коментирам с АГ. Ако тя не ми предпише нещо за желязото и ниските белтък и албумин, ще започна да си приемам на своя глава протеин и желязо. Не искам после да се чудя как да го вдигам на бебето.

Вчера бях на ендокринолог - глюкозата и тсх засега са в нормите при бременност. Каза ми да ги следя всеки месец и ако няма промени, след като родя да отида на профилактичен.

# 252
Здравейте, има ли някой с висок пулс? Трябва ли да се притеснявам? Не го усещам и не ми пречи, а случайно го установих.

# 253
Здравейте, има ли някой с висок пулс? Трябва ли да се притеснявам? Не го усещам и не ми пречи, а случайно го установих.

Според мен го следи още 1-2 дни като го мериш често (сутрин, обед и вечер) на двете ръце и ако отново се наблюдава висок пулс се консултирай с АГ. Моят е 94-96, което май също се води по-висок.

# 254
Аз съм с висок пулс. При първата бременност го установиха на феталната морфология в 20 седмица. Сега пак така. И тогава, и сега направих консултация с кардиолог. И тогава, и сега ми казаха, че не е добре да ми дават лекарства и само следим. Спокойствие, разходки и лека храна. Аз също не го усещам. Обаче ми направиха подробно изследване, за да отхвърлят проблем със сърцето. Освен ЕКГ и за съжаление не помня името (гледат подробно сърцето на ехограф). Аз избрах случайно доктор в Александровска, ако си от София, мога да ти дам име. Прегледът беше обстоен, макар и по здравна каса. Докторът ми каза, че пулсът се покачва и от лекарствата за щитовидна жлеза (в случай, че приемаш такива), както и се повлиява добре от прием на магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт