Отговори
# 420
Здравейте, мами. Моят термин е края на август. Исках да ви попитам какви дискомфорти усещате в момента? Надува ли ви се коремчето? Аз имам някакви странни болки в мускулите на гърба и около ребрата отзад, и придърпвания в корема. Някой друг усеща ли същото?

# 421
Имам кокоши трън на пръста на крака. На такова място е, че боли ужасно много при ходене. Ходих на дерматолог и тя каза, че с течен азот може да го махне. НО....изрично ми каза да изчакам след бременността, защото от болката може да се предизвикат контракции. Каза, че това зависи от прага ми на поносимост на болката. Аз реших, че няма да рискувам, макар че уж търпя на болка. Не е ли по-добре да потърсиш и друго мнение?

Преди много години имах проблем с кокоши тръни на двата големи пръста на краката, от външната страна. Гориха ги с течен азот, търпя на болка, но това беше нещо ужасно, надуха се едни мехури. Беше лято и ходих с открити обувки. Тази напаст не се махна дори след горенето. Не си спомням вече дали го прочетох някъде или някой ми го каза, но успях да ги премахна със салицилова киселина на прах и картоф. Повече не се появиха. Взима се салицилова киселина и се поставя само върху кокошия трън ( понеже може да изгори кожата отстрани ), реже се съвсем малко парченце картоф, колкото да се сложи върху киселината и се покрива с лепенка. Така се преспива. Не помня колко поредни нощи, но то се вижда как самият трън изскача ако мога така да се изразя и остава дупчица. После си зараства здрава кожа на това място.
Просто не знам защо все още се практикува това с течния азот, като вече има и лазерно премахване за кондиломи, папиломи, брадавици и т.н., но наистина трябва да е от специалист дерматолог. Има и народни лечители, които ги премахват с разни отвари и са също много ефикасни.

# 422
Здравейте, мами. Моят термин е края на август. Исках да ви попитам какви дискомфорти усещате в момента? Надува ли ви се коремчето? Аз имам някакви странни болки в мускулите на гърба и около ребрата отзад, и придърпвания в корема. Някой друг усеща ли същото?

Втвърдява ми се корема, но е без болка, което до колкото знам е нормално. Иначе имам болки в кръста, АГ ми предписа магнезиево олио да е мажа с него, все още не съм ги взела, но ако се засилят болките ще го пробвам. И аз съм за края на Август, за сега се чувствам супер, дори забравям че съм бременна понякога, но малкия напомня с доста силни ритници напоследък 😀☺️

# 423
Имам кокоши трън на пръста на крака. На такова място е, че боли ужасно много при ходене. Ходих на дерматолог и тя каза, че с течен азот може да го махне. НО....изрично ми каза да изчакам след бременността, защото от болката може да се предизвикат контракции. Каза, че това зависи от прага ми на поносимост на болката. Аз реших, че няма да рискувам, макар че уж търпя на болка. Не е ли по-добре да потърсиш и друго мнение?

Преди много години имах проблем с кокоши тръни на двата големи пръста на краката, от външната страна. Гориха ги с течен азот, търпя на болка, но това беше нещо ужасно, надуха се едни мехури. Беше лято и ходих с открити обувки. Тази напаст не се махна дори след горенето. Не си спомням вече дали го прочетох някъде или някой ми го каза, но успях да ги премахна със салицилова киселина на прах и картоф. Повече не се появиха. Взима се салицилова киселина и се поставя само върху кокошия трън ( понеже може да изгори кожата отстрани ), реже се съвсем малко парченце картоф, колкото да се сложи върху киселината и се покрива с лепенка. Така се преспива. Не помня колко поредни нощи, но то се вижда как самият трън изскача ако мога така да се изразя и остава дупчица. После си зараства здрава кожа на това място.
Просто не знам защо все още се практикува това с течния азот, като вече има и лазерно премахване за кондиломи, папиломи, брадавици и т.н., но наистина трябва да е от специалист дерматолог. Има и народни лечители, които ги премахват с разни отвари и са също много ефикасни.

Другото, което аз лично съм изпробвала за кокоши трън е млякото от смокиново листо. Отнема време, иначе е много ефективно. Като тийнейджър много страдах от кокоши тръни по пръстите на ръцете. Просто сега като почнат да се разлистват смокините, късаш си листо и мажеш мястото, чакаш малко да попие и това е. Мисля, че за около 10 дни, ако си упорита, си падаше сам.
Иначе съвременните методи, по аптеките където правят лекарства, забъркват готов крем със салицилова киселина. Дерматоложка ми беше казала миналото лято за това.

chris_16 аз съм горе долу с твоя термин - 21.08. Подобни оплаквания имам. Подуването съм забелязала, че при мен е от газове, докато не излязат, не минава Simple Smile. Иначе на мен от желязото ми се раздразни от два дни стомаха и бая се активизираха киселините, но аз съм си с такива проблеми и от преди бременността. Та така, екстрите на най-хубавият период в живота на една жена Simple Smile.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 09:49 от ttd

# 424
За кокоши трън съм пробвала следното и ми свърши чудесна работа - печен лук слагате в оцет и така стои едно денонощие. После парченце от лука слагате на мястото и слагате лепенка. Спите така и сменяте. Оцетът гори, прави дупчица. Аз периодично изрязвах изгорената кожа с ножичка и изчезна.

По отношение на ритането в корема, моят батко много риташе и буйстваше в корема. Сега е същото диване по принцип. Като спи се върти на 360 градуса. Много е подвижен и не се спира. Не знам дали има връзка, но при мен съвпаднаха 😅

# 425
Преди години имах кокоши трън и в последствие се появиха още.Голям зор е ,смокиненото листо съм чула помага,пробрала съм парче домат с малко аспирин мисля ,че беше слагаш на
лепенка върху тръна и всяка нощ така седи.Много мазила бях пробвала ,докато не откачих и някой ми беше казал ,че като е размекнат кокошия трън с лепенките от аптеката и с една пинсета скубеш едни малки черни ,,косъмчета,, на самия трън(само на този който се е появил първи)ей до дупка ги изтеглих всичките власинки и даже след няколко дена другите трънове сами изчезнаха и повече не са се появявали,но не съм била бременна,незнам как стой въпроса в това положение.

# 426
Ох, сещам се и аз, че имах някога кокоши трън на крака на безименното пръстче. Какво ли не пробвах, доста време си го носих, докато не ми казаха да пробвам с йод. Намазва се и каквото има за изрязване се реже леко. После пак се маже. Не вярвах изобщо, че ще изчезне, ама това помогна. Нямам идея дали това може да се пробва по време на бременност обаче.

За движенията в корема и темперамента на детето след раждането и при мен съвпаднаха (наблюденията ми са върху първото дете). Каквото беше шавливо в корема, такова си е и сега.

Днес и утре е промоцията в Хиполенд. -25% на всичко. Харесах някои книжки 😀

# 427
И аз съм към края на Август 19.08 живот и здраве. 🍀 .. Симптоми, както е казала k.belleza и на мен ми се втвърдява корема - без болка… Гърдите си ми ‘текът’ 😃 .. Все още няма болки в кръста, но от вчера започнах с магнезия, понеже вечер от време на време ми се схващат краката.. Иначе общо взето и аз се чувствам супер. 🥰

ПП: Имам чувството, че корема ми спря да расте и не знам дали е “нормален” за определената седмица.. 😃 ако облека по-широка тениска почти не си личи.. Знам, че при всеки е различно. На някой по-рано, на др. по-късно им проличава, но понеже тук не ме гледат всеки месец с ехограф и се тревожа дали бебето си върви с кг. и см. нормално за седмицата.. Последно като го гледахме беше едва 330 гр.. (бях на ФМ в 20 г.с. като дата е било 03.04) .. Сега на прегледа, който е на 30.05 ще го видя и нямам вече никакво търпениее.. (ще съм 29 г.с.) Общо казано понеже ходя 1 път е месеца на преглед, през месец е ехограф. В месеца, който няма ехограф слуша само с отделен доплер за тонове на сърцето.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 12:46 от Xelly7

# 428
Xelly7 и при мен се втърдява понякога, сега вече има наблюдение че ако съм по-емоционална, малко след като мине “вихрушката” усещам корема си втвърден без болка, после минава….
Или пък ако съм се заседяла няколко часа пред компютъра се получава същото….
Иначе моето коремче “се показа” някакси изведнъж 😄 ММ един ден ми каза “а пупата ти как  стои изпъкнала вече” и спрях да мога да си закопчавам якето, примерно. Случи се след 24 седмица мисля Simple Smile

# 429
Мамита, които имат вече детенце.. Вярно ли е, че ако бебето много рита и после като се роди е такова по - активно? Или пък, ако не рита много, много.. то това е знак, че ще е спокойно бебе?

Нищо подобно, моят младеж не ритуаше. Първите два месеца беше много спокоен, но след това се превърна в много подвижно и енергично бебве, а сега и дете.

# 430
Здравейте. Минавам да се отчета.
В 24+6 е 720 грама младежът. Всичко изглежда добре засега.
Понякога движенията му ги усещам необичайно остро, предизвиквайки дискомфорт в мен, почти болка. Има ли някоя мама с подобни усещания?

# 431
И при мен е така с усещането на движенията, понякога са резки и доста силни като ме наболява от тях.
Относно втърдяването на корема, при мен си го има още от началото на шестия месец. Ако през деня се претоваря малко повече или имам повече движение, на следващия ден със сигурност имам по-често втърдяване и трябва да почивам.

# 432
Понякога движенията му ги усещам необичайно остро, предизвиквайки дискомфорт в мен, почти болка. Има ли някоя мама с подобни усещания?

При мен на моменти има такава неприятна болка и издуване на корема от едната страна. Опъва ли се, дупи ли се, не знам и аз, но не е никак приятно…

# 433
И при мен на моменти се свива само в едната част на корема и се издува, а др. част хлътва и е супер смешно 😃 Колко ли хубаво щеше да си имаме ехограф вкъщи и да си ги гледаме по цял ден какво правят хаха много ми е интересноо 🥰

При мен на моменти има такава неприятна болка и издуване на корема от едната страна. Опъва ли се, дупи ли се, не знам и аз, но не е никак приятно…

# 434
Здравйте, аз съм с термин септември, но ви чета и вас, 2 ра бременост ми е. Включвам се само да кажа, че тези странни движения на корема на една страна са контракции, и аз мислех че се дупи, докато не получих на един преглед и ме приеха в болница за 3 дни, но  тогава бях в 34 седмица. Не го казвам за да ви плаша, родих си нормално в  39 седмица.

Общи условия

Активация на акаунт