Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 426

• 46 469
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Е- ха, нека се пишат хубави  статии.

# 466
  • Пловдив

https://vk.com/club210963629?fbclid=IwAR1gVEHvjymoTC5K5lTLG4KeL5 … all-75714395_3450

Продължаваме със статиите, докато чакаме трейлър:

Казвам се Фара, малко повече за рейтингите

Гледал съм десетки телевизионни сериали, различни - смешни, жестоки, скучни, идиотски, доведени до логичен край, завършили по средата или търкалящи се надолу в преследване на рейтинги, но нито едно от тях не може да се сравни с това, което виждам в „Казвам се Фара”.

Вероятно само легендата в началото може да се конкурира, но що се отнася до мен, тя е по-ниско от „Казвам се Фара” в много отношения. Тези диалози, обмислени, проверени, тази любов към най-малките детайли, тази адекватност на героите. Всяка сцена, всяко взаимодействие, всичко е обмислено.

Спомнете си сцената с месото в кухнята, как се разиграва, колко вкусно се сервира с този страх да вдигнете очи... И всичките десет епизода се състоят от такива сцени. Да, той има травми от детството, да, те пречат на живота му, да, бяхме перфектно демонстрирани вътрешните му мъки... Но той остава човек, не се плъзга в тирания, въпреки че в много други сериали с такъв набор от наранявания, главният герой е деспот. Сериал, в който жената е жена.

Да, Фара понякога затъпява, но е някак жизненоважно. Тя не претендира за всемогъща и силна жена, която е до колене в морето, не. Тя е слаба жена, която има нужда от закрила, която не бяга от чувствата си. Това не е ли рядкост за турската публика? Кои са второстепенните ни герои? Вземете Хайдар и Адил, приятелите на Тахир. Всеки момент с тях винаги е усмивка. А адвокатката Баде? Акцентът на този сериал, фаталната жена, която добавя пикантност при гледане. Мехмет, ще кажете, той е лош. Не, приятели, Мехмет е сложен герой, обмислен до най-малкия детайл. Това е Тахир, също толкова импулсивен, емоционален, наранен и сам. В него има добро, но вътрешните му демони го разкъсват.

И отново психология. В този сериал има много. Можете да си припомните най - важното зло на сериала - Али Галип. Но само погледнете колко добре е направена - обича животните, природата, защитава ги, но смазва хората, не ги щади. И колко премерено говори? Как се държи, с какво достойнство? Да, истинско зло, но достойно зло. Бекир, Гьонюл, Орхан с бандата си, всички те се вписват хармонично в сюжета, без да го утежняват, без да го правят скучен. И тези моменти с овце, с риби, защото всичко е толкова символично.

Не, понякога критикувам сериалите или поведението на героите, но това са дреболии в мащаба на турските сериали. Всичко това се компенсира от цялостното усещане на героя.

Не искам да урочасам този сериал, разбира се, минаха само десет епизода, но към този момент той е написан от най-силните сценаристи в Турция и дай си Боже това да продължи, защото историята на турските сериали знае всичко, но сега не говорим за това.

Турците са много презрителна публика, вече не се пленяват от спокойни, дори логични сериали. Знаете това, когато в една връзка сте доволни от любовта и започнете да правите диви неща, за да компенсирате емоциите си, тогава тя е тук. Турците не заслужават толкова качествено СЪДЪРЖАНИЕ. Не знам за международните продажби, има малко информация за това, но знам, че нашият сериал отива в Калифорния. Успех и на тях, и на нас.

# 467

Здравейте, момичета🥰

Две страхотни статии за добро утро, отразяващи действителността.

Благодаря много, Марианка💓

Така е всичко. Сценарият е много силен, всеки един герой е изпипан и обмислен. Няма скучни сцени за пълнеж. Всичко е на ниво. Играта на Енгин е абсолютния връх!Демет също..въпреки че чета коментари от някои турци , че не се справяла в драмата. За мен тя е изключително убедителна и ме кара да й вярвам напълно. Музиката, която избират е уникална.
За фен базата няма какво да коментираме. Където е Енгин, там са хиляди фенове от цял свят, подкрепящи го. В социалните медии се коментира епизода заедно с турските зрители повреме на излъчването. Демет е с огромна фен база също. Е, има си и хейтъри и за двамата, но не може без тях. Важното е, че както винаги сериал на Енгин ще пожъне огромен успех в чужбина, повече отколкото в собствената му страна. Той го знае и затова се раздава на макс в ролята си. Знае, че верните му фенове, го оценяват.

Честит рожден ден на Фърат Танъш🎉🎉🎉Да е много здрав и щастлив! Роден е на 05.05.1975.Публикува в сторитата си в Инстаграм пожеланията. А вчера и Растин е имал рд, но не видях да са публикували нещо.

Чакаме трейлъри, снимки....
Надявам се и превод, да мога да гледам довечера😊

Хубав ден на всички🥰

# 468
Привет!

Благодаря за преведените статии, споделям констатациите и мненията от тях. Отдавна разбрах,че вкуса ми не съвпада с тоя на масовата турска публика, както е и при повечето чуждестранни зрители, поне от светските държави така да се каже.
Скрит текст:
Няма какво да си кривим душата - различни сме в най-различни аспекти (манталитет, религия,социален живот,традиции).Разбира се , човещината вирее навсякъде (и слава богу), но скалата на ценностите е подредена по различен начин, имат си различни приоритети.  Никой от рейтинговите им сериали  не съм харесвала, изключая феномена "Каква е вината на Фатмагюл" . За исторически пък абсурд, като българка няма как да стане. Знам,че е минало, история но докато за тях е слава и победи, за нашия народ е 5 века застой, мъки,зверства и борба на живот и смърт. Така че не бих гледала "Осман", Сюлейман или "Великолепни векове" ако ще да ме вържат Smirk. Въпрос на принципи и родова памет

Как и двамата влизат като престъпници в къщи Grinning, особено ми дожаля за Тахир, очаква се човек в къщата си да влезе и да се отпусне, поне у дома би трябвало да е спокоен, а пък той пак на тръни. И за Фара не е лесно, да нямаш сигурен покрив над главата, и то най-вече заради детето си.

# 469
  • Варна
Привет, момичета !
Благодаря за споделеното !
Благодаря за статиите, и моето мнение е такова !
Никой не е пророк в собствената си страна Imp
Ама не ни е за пръв път, няма изненади Smile
ЧРД на Фърат и Растин Flowers Four Leaf Clover
Дано да има и някоя снимчица от сета Relaxed

# 470
  • Пловдив

Докато чакаме, каквото чакаме, ето песента от еп. 10 на български.

Тук: https://vk.com/id223680451?z=video223680451_456239548%2F46c494ec … pl_wall_223680451

И тук: https://videa.hu/videok/film-animacio/10-.avi-c1LdiSacpBOxZaw1

# 471
Демет с фенове

Най-коментиран сериал на 3-ти май

Марианче, благодаря за превода на песента, много нежна песен Purple Heart

ЧРД на Фърат Танъш , да е жив и здрав !

# 472
Както каза веднъж Васил Найденов: На днешно време всяка  песен си има собствен живот, давайки за пример "Болката от ляво". Тя се прочу след много години от издаването си точно в интернет, като мелодия на клипче на  филма Три метра над небето.
В университета ни учеха, че дори и да се определя един филм като губещ, това важи само за дебюта му, после се препродава в други държави, презаписва се на видео касети и се отдава във видеотеките(така беше преди) и никога не е губещ.
Филмът е хубав  .Мен пък  ме е яд на българските продукции, усвояване на пари и пълно бездарие. Колкото и да не харесвам Магърдич, е прав че ако си гледал един български филм от последните години, си гледал всички.

# 473
Както каза веднъж Васил Найденов: На днешно време всяка  песен си има собствен живот, давайки за пример "Болката от ляво". Тя се прочу след много години от издаването си точно в интернет, като мелодия на клипче на  филма Три метра над небето.
В университета ни учеха, че дори и да се определя един филм като губещ, това важи само за дебюта му, после се препродава в други държави, презаписва се на видео касети и се отдава във видеотеките(така беше преди) и никога не е губещ.
Филмът е хубав  .Мен пък  ме е яд на българските продукции, усвояване на пари и пълно бездарие. Колкото и да не харесвам Магърдич, е прав че ако си гледал един български филм от последните години, си гледал всички.

Хрис, точно "Болката от ляво" много я обичам в изпълнение на Кристиян Костов и Йоанна Димитрова в X фактор. Не че има общо , но ме подсети Simple Smile

И с това съм съгласна - "Мен пък  ме е яд на българските продукции, усвояване на пари и пълно бездарие", единствения ми любим филм от по-новите е "Писмо до Америка" .

А-а-а, нашето Беренче да не би да се познава с Растин, двамата ще да са такива бонбони ако се снимат заедно Heart Eyes Yum

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 14:08 от araselia

# 474

Енгин сподели това в сторито си преди малко.

И един прекрасен колаж от haqsko💗

# 475
Демет честити рожденния ден на Фърат

# 476
  • Пловдив

Енгин сподели това в сторито си преди малко.
https://twitter.com/FOXTurkiye/status/1654440810048307201

Фокс написаха: О, Тахир...
На снимката: Която посока знае човек, в нея се движи...

https://twitter.com/jaysworId/status/1654448984738480128

Клик: Керимшах тича без астронафтското си костюмче.
Дали снимат последни кадри за сезона и нещата да са се оправили или пък... кой знае...

# 477

Здравейте  момичета Two Hearts
Последен работен ден на седмицата и идват почивни дни, а утре  и един от най-хубавите пролетни празници.
Ходих на пазар да накупя това-онова, че си имам именик.

Съгласна съм с всичко което сте споделили.  Статиите са много правдиви и  точни.
Съседите си имат едно виждане  за нещата, светът друго.
Знаете, че честичко ходя до най-близката дестинация Одрин - от ходене на ходене забелязвам все повече млади жени и момичета са  забрадени. Всъщност, може така да им е удобно - знам ли, може да е до семейно възпитание - всичко може да е. В Истанбул ходих миналата година за лалетата, но там традиционно се ходи на определени за екскурзията места и всички са туристи, но там пък квартала където ни беше хотела видях страшно много чернокожи млади мъже и жени - студенти или работещи, но бяха цветни и по едни джапанки - да се смае  човек с тях. Но там специално видях  контраста. Решихме от хотела да идем на крайбрежната, която се виждаше  и не беше далече. Тръгнахме между блоковете и изненада - висока ограда, а пред входовете насядали само мъже, които ни гледаха сякаш сме извънземни. Честно казано малко ни подгони страха и взехме обратното разстояние за норматив / 5-6 мин./  От направо супер скромен район до лъскави магазини и хотели.
Та, в този ред на мисли - тези  насядали и пиещи чай мустакати и жените им явно готвещи вкъщи дали ще разберат "Фара" и дали ще се впрегнат да размишляват и дебатират проблемите на миграцията или болните деца? Те ще си гледат боздуганите, а жените им плоските интрижки тип "богатите също плачат". 

Важното е, че светът харесва  стойностните продукции, подкрепя класните актьори и актриси.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 16:06 от Марта_49

# 478
# 479

Уау, че сте бързи...
Момичета  Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт