ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 47 066
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, имате много сладки и добре оформени коремчета, моят е по-скоро надебелял 😬😁 ( в 14+3 съм)

# 136

Здравейте и от мен,минах и аз днес скрининга и феталната морфология,голямо гледане,всичко казаха че е нормално ,5см е бебчето вече,не ми казаха пол,чак на 20седмица,
Направих си теста със содата и урината,не шупна- значи момиче,ще чакаме да видим дали ще се потвърди.(знам че са малко измишльотини,ама и аз го усещам като момиче) ,почнах да взимам някакви комплексчета вече- неутрални цветове (жълто и зелено 😅)

# 137
Под 0.5 МоМ резултат. Колкото близо са двата хормона до 1 МоМ толкоз по-добре,, като това включва  и над 1 разбира се.

Ако е в мл, референтните са:

АА, моят Papp e 2.94 MUI/ml
Обаче все още нямам другите резултати, какво значи това?

Това е 2940муи/л.

Алина, да, 2 МоМ се смята за високо, съответно над 1,5 повишава риска.

И моят е висок, така ли?

# 138
  • Замък сред облаците
Ми не знам в коя седмица е взето, освен това те не ти дават МоМ.от друга страна пък по-високият бетаЧхГ се свързва с по-нисък риск от преждевременно раждане. Тъй че това не са еднозначни резултати да кажеш черно и бяло е. Питай лекаря си най-добре.

# 139
Момичета един непоискани съвет от мен.
"Щом това дете е избрало да се появи в този момент при вас като родители, значи е чакало достатъчно дълго вие да бъдете готови за него."
След като лекарите ви казват, че всичко изглежда нормално, не се ровете и не сравнявайте резултатите си с тези в интернет.Първо се напрягате, съответно напрягате и бъдещото ви дете.
Така или иначе-каквото такова..не може да го върнете обратно 😃

# 140

Това е скрининга. Нищо не разбрах освен нисък риск, ама явно да по друга система, не като вашата. Ще обсъдя с лекар на 3 май чак. Че трябваше във сряда, но не бяха готови....

# 141
Това пише в теста

# 142
  • Замък сред облаците

Това е скрининга. Нищо не разбрах освен нисък риск, ама явно да по друга система, не като вашата. Ще обсъдя с лекар на 3 май чак. Че трябваше във сряда, но не бяха готови....

Еее, топ са. 1.14 и 1.49 - щом те са ок, не го мисли хич.

На Кари също са супер. Възрастовия риск е само информативен, коригираният се гледа. Само след 20 седмица си следи кръвното, главоболие и за внезапни отоци по крайниците, но това си важи за всяка бременна.

# 143
  • Варна
И аз не разбирам какво е това ровене за изследванията. Моето АГ каза, че ще ми звъннат само ако има нещо притеснително.

# 144
И аз не разбирам какво е това ровене за изследванията. Моето АГ каза, че ще ми звъннат само ако има нещо притеснително.
Не при всички се процедира така. Моите са правени в друг град, от там изпратени в трети град. АГ няма как да ги види, ако аз не му ги занеса. А както днес се оказа, ако не се бях обадила, щяха да си стоят там изследванията, които са готови от вторник.

# 145
Момиче при главоболие какво е позволено да се пие?

# 146
Хеейй момичета, днес много тихо 🫣Надявам се, че всички са добре ☺️
При мен днес цяяял ден има някакви болки..Въпреки, че тази седмица пия 3х2 но шпа всеки ден 🤦
Диди-парацетамол може да пиеш 🙂

# 147
Хеейй момичета, днес много тихо 🫣Надявам се, че всички са добре ☺
При мен днес цяяял ден има някакви болки..Въпреки, че тази седмица пия 3х2 но шпа всеки ден 🤦
Диди-парацетамол може да пиеш 🙂

И аз съм на 3х2 но шпа, спрях дуфастона вече. Чакам си с нетърпение ФМ в понеделник.😅

# 148
И аз имам от време на време болки и пия нош па при нужда. Една АГ ми беше казала, че ако това е втора бременност и първата е завършила със секция, при втората било нормално да имаш болки ( матката се разтяга, пък някога е била оперирана…). Сега колко е вярно не знам.

# 149
Ми и аз преди пиех само при нужда, но след зацапването в началото на седмицата ми казаха тази седмица да го пия всеки ден.
Аз до 16 г.с ще продължавам с Утрогестана ми каза АГ.Ще видим в Петък като отида дали няма да я навия да го спра по-скоро и ще я питам, защо държи да е до 16-та.😁
То ми е ясно, че разтягания ще има още дълго, ама е много гадно.
А и всъщност не мога да разбера къде по-точно ме боли и от газове ли е, от разместване и разтягане ли ..пфууу 🫠

Общи условия

Активация на акаунт