ОКТОМВРИйче мъничко в коремчето расте, очакваме пола да се разбере 💓👶💙"

• 47 031
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Излязоха и моите резултати от БХС. Притеснява ме обаче биохимичния риск за Даун и това, че е по-висок от възрастовия. АГ каза, че резултатът е добър, мен обаче ме човърка.
Дали да търся друг лекар за консултация?

# 121
Алина добре са ти.Не го мисли според мен 🤗

# 122
И моите резултати от БХС излязоха днес, всичко е наред. Излезе само риск от гестационен диабет. Честно казано ми беше доста притеснено, заради възрастта какво ще излезе( на 38г съм).
И на мен само тесто ми се яде 🙈, но ще трябва да внимавам.  До момента съм с 1кг нагоре. Гаденето и при мен продължава, вчера като оставих детето на градина, на връщане повърнах по пътя. Ужасно е! С първата бременност до 5-я месец ми се гадеше, явно и сега ще е така.

# 123
Ох, много се ядосах....
Свързах се най-накрая с лабораторията след сто пъти звънене.
Прехвърлиха ме през пет служители, за да ми кажат, че изследванията са ми готови, но трябва да ги взема от място... не може да ми ги изпратят електронно...
А това беше първото нещо, което попитах като отидох да ги направя, дали може да си взема резултатите електронно и ми казаха да.
Обаче - любимата ми част е, че не е необходимо аз да ги взема, мога да пратя когото си искам - каква е логиката - не разбрах...
Добре, че имам един техник, с когото работя и сме в по-приятелски отношения, че ще ми ги вземе там... защото ми е пътя до там 1 час в едната посока.

# 124
И моите резултати от БХС излязоха днес, всичко е наред. Излезе само риск от гестационен диабет. Честно казано ми беше доста притеснено, заради възрастта какво ще излезе( на 38г съм).
И на мен само тесто ми се яде 🙈, но ще трябва да внимавам.  До момента съм с 1кг нагоре. Гаденето и при мен продължава, вчера като оставих детето на градина, на връщане повърнах по пътя. Ужасно е! С първата бременност до 5-я месец ми се гадеше, явно и сега ще е така.
Този риск на БХС ли излиза, или е някакво специализирано изследване?

# 125
Да, на БХС.

# 126
Да, на БХС.
А кой показател се гледа, нещо ми е избягала тази имформация. На моя БХС не пише нищо за ГД, нито пък за прееклампсия. Или са кодирани нещатата?

# 127
  • Замък сред облаците
Нисък PAPP-a води до свръхпроизводство на инсулин и оттам повишава риска за гестационен диабет.

# 128
Нисък PAPP-a води до свръхпроизводство на инсулин и оттам повишава риска за гестационен диабет.

А колко се смята за нисък, знаеш ли, че търсих и нищо не успях да намеря.

# 129
  • Замък сред облаците
Под 0.5 МоМ резултат. Колкото близо са двата хормона до 1 МоМ толкоз по-добре,, като това включва  и над 1 разбира се.

Ако е в мл, референтните са:

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 15:07 от АА

# 130
Здравейте мами. Аз днес се ровя с пик кодовете в НОИ и в НАП. На калкулатора ми пресметна дневно обезщетение. Не съм сигурна как да го смятам обаче. Само работните дни в месеца ли се броят или чисти календарни дни. Предполагам, че това е за първата година, а за втората как ще бъде. Има ли запознати?

# 131
  • Замък сред облаците
На работни дни на месеца се изплаща. Втората година е фиксирано - 750лв на месец.

# 132
Под 0.5 МоМ резултат. Колкото близо са двата хормона до 1 МоМ толкоз по-добре,, като това включва  и над 1 разбира се.

АА, моят Papp e 2.94 MUI/ml
Обаче все още нямам другите резултати, какво значи това?

# 133

Благодаря!
Е, моят е 0.86, предполагам, че е добре.
bCG обаче ми е 1.74, явно от там идва малко по-високия биохимичен риск.

# 134
  • Замък сред облаците

АА, моят Papp e 2.94 MUI/ml
Обаче все още нямам другите резултати, какво значи това?

Това е 2940муи/л.

Алина, да, 2 МоМ се смята за високо, съответно над 1,5 повишава риска.

Общи условия

Активация на акаунт