ФЕВРУАРСКИ сечко щом завилнее, малък бебчо ще се смее!

• 14 021
  • 336
  •   1
Отговори
# 60
аз какво да кажа като ще идвам чак от Люлин  Sad

Софи,ако искаш-аз ще идвам от съшщата посока/карам дребния на градина в Надежда/ -мога те взема по пътя? Само кажи,в кой Люлин си? Направо пиши на ли4ни или на кюто ! Wink[/b]

# 61
Cvetelinka,  oт Вис Виталис пазарувах. Просто влязох със списъка и излязох от торбите... И кошарата от там купихме. Чаршафите и олекотената завивка ги купихме от фирмения магазин на Свежен - намира се преди Хирургиите и цените са значително по-ниски, защото там ги шият ...
И на мен не ми се прави нищо - четох, че в последнитея месц, може да ми дойде енергия да шетам - но не при все още я няма - полягва ми се и ми се подремва. Болките в стомаха си ги имам независимо какво ям - нищо не помага Sad ...
..И честно да си призная, вече почва да ми хваща страх , как ще мине раждането, дали всичко ще е наред с бебчо... Някой да ме успокои , plssssssssss

# 62
Аз ще гледам да дойда към 9 часа за училището-трябва да открия и пицарията.
Току що казаха по новините,че за болничните трябва да се подаде декларация за банкова сметка,като не е задължително да се ходи до НОИ,а се попълва при роботодателя-банковата сметка на която ни привеждат заплатите-така че май поне за сега си спестяваме ходенето до НОИ.
Radostche ,стига се шашкаи,я по-оптеместично-всичко ще бъде наред-и както казват старите хора да си замервала господ с камъни та да си мислиш,че с тебе нещата няма да са наред.Хайде,дай по-весело-иди разгледай покупките,помечтай си и ще видиш как ще се отпусниш.Все пак в 21век живеем-не в 19-ще раждаме в болница при лекари,а не на нивата или в кокошрника!

# 63
 Radostche ,я сподели,в магазина ан виталис видя ли ,какво спално бельо има?Имам предвид ,каква материя?Казаха ми,4е те продавали от трико,което супер меки4ко?
В София магазина им ми е на удобно място,ама трябва да се занеса до там,така 4е...дай малко инфо на мързеливите...  Praynig Blush

# 64
Здравейте момичета Simple Smile
Как спите нощес? SadПри мен нещо не се получава Confused, не мога да си намеря удобна поза, будя се по сто пъти  Confused
Днес накупих друшки за бебешока.Предстои да мислим за лекар - дали да се уговарям с някой , с кого , поне че има една болница в нашия град и няма да се колебая за мястото Simple Smile

# 65
Привет, момичета!
Отбих се за малко в офиса да си оставя болничния, та реших да пиша 2-3 реда и да се запиша за училището утре. Да ви се оплача почти сигурно ще съм секцио заради плацентата /превиа маргиналис/, а така не искам... Реве ми се направо! Та сега мислим за дата в началото на февруари.
Поздрави на всички и живот и здраве ще се видим утре с "ученичките"

# 66
Здравейте, ида от доктор и съм много доволна чак ме е яд че не отидох по рано при него, каза че трябва да родя нормално защото всичко ми е наред, бебчо е дребничък ама е нормален за мойта тазова структура, иначе околоплодните ми води са намалели и каза че плацентата ми е доста озряла като на дърт пушач, а аз не пуша от 2 години  Embarassed
Правихме и запис на тонове и всичко е ок, пак съм на запис в четвъртък та май скоро ще се ражда Simple Smile)

# 67
Ето ме и мен, момичета. Виждам, че сте много активни и за утре ще се съберем голяма групичка  Hug
За козметиката: мен ме посъветваха в аптеката да взема олио за по- студеното време, а през по топлият сезон- мляко или лосионче. Почти съм се спряла на Себа Мед, но ще изчакам с купуването.
Нина, и на мен на "гнездене" ми мяза това твоето  hahaha, ама хайде ще почакаме пък ще видим. Аз въобще нямам такива мераци. Гледам да се рахождам и да ви кажа ми се отдава, ама после съм като разглобена м/ у краката и се чуствам уморена.
За ваничката: гледах днес в Хиполенда, че стойката е само с анатомична вана, не може да се ползва с обикновена. Цените са около 25лв.- анат.вана, 29лв.- стойка, а обикновената ваничка по- голям размер е 13 лв и малко. Аз искам обикновена, но незнам от къде ще намеря стойка за нея  newsm78.
Нашето легло живот и здраве утре ще дойдат да го монтират.
А вчера си подреждах дрешките и направих списъче, какво имам досега:
Гащеризонче- 9 бр.
Боди д.ръкав- 7 бр.
Блузка с д.ръкав и копченца отпред- 8 бр.
Ританки- 7 бр.
Одеалце- 2 бр. - едно порт и едно по-тънко обикновено
Хавлия- 2 бр.
Лигавник- 6 бр.
Чорапки- 5 чифта
Шапка- 4 бр.
Буики (плюшени терлички)- 2 чифта
Боди с къс ръкав- 1 бр.
Олекотена завивка с обиколник- 1бр.
Пелени- 3 комплекта
Държа да кажа, че някои неща са ми в повече, защото съм взимала комплекти и вътре е имало например лигавник, шапка и др.
Записвам се утре за у- щето  Laughing

# 68
Много ви моля, утре, който отиде пръв в Мис Каприз да запази едно място и за мен. Между другото тръгвам от Лозенец, така, че ако някой ми е по път да казва, мога да го взема.

# 69
Хей мацки, за утре ставаме яка група. Затова, който е пръв да знае да пази голяма маса за около 10-ина човека Simple Smile
Приятна вечер на всички!

# 70
nina_j, благодаря Simple Smile

pepeliashka, не са лоши магазините. Направи ми впечатление, че идват бусове за стока - значи зареждат доста магазини от там ... Но видях там само долни чаршафчета от трико. От тези, които са за матрак - с ластик са целите - горни и калъфки не видях - но може да се съм гледала добре. Аз купих памучно хасе - но истината е, че е доста грубичко . Нашите бебета обаче, живот и здраве ще бъдат зимни и чаршафите няма да имат много допир с кожата им, да не кажа въобще - трикото е хубаво , но има значение лятото, когато бебета са по- босички и се допират в чаршафите. За сега ще карам с хасето...

Колкото до болничните - нужна е не само декларация ,а и документ от банката, от която е издадена дебитната карта , че това наистина е вашата сметка. Утре ще отида до моята банка и ще ви пиша какво е станало...

# 71
болничните ... тази декларация кой ти я дава да я попълниш? в Ли4ен състава ли?Аз мисля утре да отско4а до работата...да видиме...Моята заплата се привежда на дебитната карта...надали ще искат и документ от банката?
От "баткото"  Joy ... имат 2  бархетни спални комплекта размер като за кошарата и няма за сега да купувам.Само трябва да ги пусна в пералнята за "дезинфекция" .Единия комплект междудругото е от ТСМ много готин-с полярни ме4ета Wink .
Сега от списъка на Цвети се подсетих,4е трябва да купя и хавлия  Crazy .Цвети,коритата-неанатоми4ните в Хиполенд стават със стойката от 29лв Wink ,но големите корита - не малките.Това днес го разбрах! Ина4е,като гледам,моя списък с беболински неща е колкото Цветиния  ooooh!

# 72
  • София
Привет момичета,

Радвам ви се за училището, но аз ще мога да се включа чак от другия вторник, защото тази седмица ми излязоха ранни ангажименти.
Имам едно въпросче към тези от вас, които са си взели вече първия болничен. Днес бях на консултация и моята лекарка ми даде един формуляр, който трябва да занеса в сряда да ми го попълни сестрата. Гледам го - една жълта бланка, но на нея пише 2006г, а нали казаха, че и формулярите за болнични били нови. Ще съм благодарна ако някоя от вас ми каже как е изглеждала нейната бланка от тази година, пък ако може да сканира една ще почерпя  Simple Smile
Инак хубавото е, че с бебко всичко е ок, за сега съм за нормално раждане, дано и от очния смятат така.

# 73
Здрасти;)
Аз съм с болни4ен от днес-листа е лимонено жълт,ане зелен като преди и е "изписан" само до половината -надолу е "голо" ...Стария ,зеления беше с информация до долу,та 4ак и отзад...а този е само до половината...
Как го обясних....  Crazy

# 74
  • София
Чудесно го обясни, като моя е:). Аз и из нета се порових, та намерих променената наредба за издаване на болничните листове и се успокоих, че всичко си е наред. Сега остава и да го усетя това заветно майчинство Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт