ФЕВРУАРСКИ сечко щом завилнее, малък бебчо ще се смее!

• 14 028
  • 336
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
аз да ви се оплача през нощта ме сряза корема ниско долу и ме боля около минута, после ми мина де и повече нищо. и също и левия крак ме заболя и като добавя че имах и много киселини изобщо много гадна нощ беше. дано тази да е ОК, че иначе незнам.
аз още не съм си приготвила багажа, имам само чехли и джапанки. тези дни ще отида да си взема превръзки, четка за зъби и такива неща. кърпи колко ще взимате вие, 2 ще стигнат ли? една голяма и една малка. Thinking
а и искам още нещо да ви питам, кога ще избирате педиатър, как става избора, нали някакви бланки се попълват, те кога се носят на педиатъра, говори ли се предварително с него или??...

# 136
  • София
Sofy, педиатър можеш да си избереш и преди раждането, аз уж вече съм избрала и мисля началото на февруари да мина да се срещна с нея да поговорим. Самото записване обаче става след раждането, след като вземеш акта за раждане на беба, т.е. за да запишеш бебото на педиадър то трябва да има си има вече ЕГН. Доколко знам, поради тази причина, първият преглед на бебето, когато педиатърът идва в деня на изписването, е платен.

# 137
  • Стара Загора
а и искам още нещо да ви питам, кога ще избирате педиатър, как става избора, нали някакви бланки се попълват, те кога се носят на педиатъра, говори ли се предварително с него или??...

Преди няколко дни говорих с педиатърката и ми каза че предварително нищо не се попълва, като се роди бебето ще дойде у вас на визита и най-вероятно тогава ще се попълнят някакви бланки.А сега е хубаво да се уговорите само.

# 138
Здравейте момичета! Simple Smile Надушвам , че вече всички тръпнем в очакване  и при всяка болка се питаме" Дали е това?" Rolling Eyes
 Аз днес бях да ни запишат тоновете и то в предродилна зала! добре ,че не сварих някоя крещяща майка, имаше двечки ама те си дишаха спокойно! След обяд ще ходя при доки да разчете записите!
За педиадрите- и ние говорихме с една , която е близо до вкъщи , но нищо не сме попълвали, само ни даде данните си , защото в родилния ги искали!
За завивките за изписване и аз съм се спряла на тия които стават на чувалче и мисля че е достатъчно!Ама ако застуди много ,ще заръчам да донесат и одеалца! ОХ, само до там да  стигнем Praynig Praynig
Да кажа и  аз един начин за изваряване: В йенска тенджета(най-голямата от комплекта ) се събират 4 шишета, заливаш ги с вода, слагаш тенжерата в микровълновата за около 15-20 мин и излизат блестящи! Няма нищо бяло по тях!!!
А сега ще искам помош от вас, всичко пробвах за кашлица и не ми минава вече цяла седмица! Кажете  какво да пия? Чак корема ме боли вече да кашлям!

# 139
Здравейте и от мен  Simple Smile
от приятелки разбрах, че в София тази работа с педиатъра ставала трудно. Хубаво било да се отиде предварително в най-близката поликлиника и да се избере, да се поговори с него. По разумния вариант е да се сдобиете с телефон на платен такъв, в случай на проблем в самото начало, да не се увисва.
Кажете какъв е този анален секрет никога не сами правили такова изследване в 36 седмица съм и ходя на преглед през две седмици въпреки че съм 9-я месец. Кръв и урина последно ми правиха на 18.12.06 при вас как е? Нещо си мисля че не ми обръщат достатъно внимание newsm78
По повод стеризирането на шишета не е ли малко рано да го правим?

# 140
Аз съм си купила стерилизатор за микровълнова на Авент. Няма да се занимавам с тенджери  ooooh!
Разтворът за стерилизация на Чико на мен лично ми мирише много силно. За таблетките не знам, но изглеждат доста удобен вариант  Peace
rene_rs и  аз бях миналият месец с такава кашлица като теб. Коремът ме болеше да кашлям. Никакви мерки не взех... Взе, че ми мина  Mr. Green
Хомеопатичен сироп Стодал мислех да пия, но така или иначе не се реших да пия нищо.

# 141
  • София
Здравейте момичета,
аз за сега съм много назад с подготовката, като сравнявам с вас. Легло, матраче, скрин, чаршафи и завивки ще избираме този уикенд. Дано да успеем, че и за количка искам да минем през още един магазин. Засега съм купила едно боди и едно гащеризонче,стерилизатор за микровълнова и подгревател от продавалника, въпреки че се надявам да се кърмим и козметика - гел за глава и тяло на мустела, бочко за дупето, от аптеката ми дадоха тестер хидратантен крем на мустела за лице, а за тяло мисля да пробвам с преварен зехтин за началото и после пак на мустела от същата серия. Чудя се само къде да го съхранявам този зехтин, за да е удобен за ползване и да не се вгърни. Ако знаете помагайте Simple Smile.
Момичета чували ли сте за добър педиатор в Лозенец, че май и за това е време да се замисля с тези мои контракции.
Също дали някоя от вас пие Гинипрал за контракциите. На мен ми го предписаха от една седмица,защото  бяха много на често, а пък било рано за бебче да излиза още, но има много странични ефекти и искам да го спирам по-скоро.
Това е засега от нас

# 142
а за тяло мисля да пробвам с преварен зехтин за началото и после пак на мустела от същата серия. Чудя се само къде да го съхранявам този зехтин, за да е удобен за ползване и да не се вгърни. Ако знаете помагайте Simple Smile.

Съхранявай си го в оригиналната бутилка.

# 143
  • София
Sofy, педиатър можеш да си избереш и преди раждането, аз уж вече съм избрала и мисля началото на февруари да мина да се срещна с нея да поговорим. Самото записване обаче става след раждането, след като вземеш акта за раждане на беба, т.е. за да запишеш бебото на педиадър то трябва да има си има вече ЕГН. Доколко знам, поради тази причина, първият преглед на бебето, когато педиатърът идва в деня на изписването, е платен.
мерси много green_dawn, а бланките нали могат предварително да се вземат?

# 144
  • София
rene, пробвай мед с една супена лъжица ракия, поне аз като съм имала кашлица винаги ми е минавало от това. май беше 5 супени лъжици мед с една ракия и една зехтин.
колкото до шишетата те не се ли стерилизират само веднъж или винаги преди всяко хранене? 2 приятелки така ми казаха и нищо им няма на бебоците.
колкото до козметиката в едно списание пише, че за зимата е добре да се маже с олио или омазняващо мляко, а лятото с хидратантно, за да не се запушват порите
аз ще взема за начало олио, препоръчаха ми на Релина.

# 145
Шишетата се стерилизират преди всяко ползване, както и бибероните и помпите за гърди..

Аз бях на лекар пак бебето е добре , ноооооо пустия му пол така и не можа тоя доктор да каже . Пита ме :  докторът, който ти води консултация какво казва , като момиче ли го вижда, викам момче. Гледа гледа, натиска ме с тоя накрайник. Тук вика има нещо, но не мога да кажа ... Така че явно няма да съм сигурна до самото раждане и това си е ...

# 146
Чудя се само къде да го съхранявам този зехтин, за да е удобен за ползване и да не се вгърни. Ако знаете помагайте Simple Smile.
Момичета чували ли сте за добър педиатор в Лозенец, че май и за това е време да се замисля с тези мои контракции.

За зехтина можеш ,освен в оригиналната опаковка, да си отсипваш в опаковка от шампоан например(за да не ти се изсипва по много в ръцете), но не го пълни до горе, по-удобно ще ти е  Peace 
За педиатър провери в здравния подфорум или пък пусни тема.

А за избирането на педиатър... с Алина предварително бях говорила с педиатърката. После тя дойде следобеда в деня на изписването, дадох й един лист, който ми бяха дали за нея в болницата. Тя прегледа бебето (как я премяткаше само  ooooh! а мен ме беше страх да я пипна едва ли не  Mr. Green ) Точно по това време ми дойде кърмата и гърдите ми бяха на камък, та тя ми помогна с малко съвети (които бях чела, но в онзи момент тотално забравих).  Сега за второ ще сме със същата педиатърка, въпреки че не е фен на късното захранване и само ми мрънка за вегетарианството... но е спокойна и има подход към децата и Алина я харесва и най-важното - не бърза да изписва антибиотици. Ако някой се интересува - тя е в 27ма поликлиника в Младост 1.

А лекцията днес... бях се объркала, че ще е за следродилната депресия  ooooh! А то за ваксините... накрая на лекцията нямаше май нито една усмихната мама.......................

# 147
  • София
благодаря ви,
зехтинът ми е в опаковка от един литър и няма да е удобно да го преваря целия и да го ползвам, но освен да пригодя някоя опаковка от шампоан , течен сапун или нещо такова.
Да, темата днес не беше особено приятна, пък и говориха основно за болестите и за дискомфорта, а не толкова за ползите и положителния ефект.

# 148
  • Стара Загора
Момичета сетих се за bzepic, скоро не е писала, да не би да си имаме още едно януарско февруарче ?  Simple Smile

# 149
Ето ме и мен!
За лекцията: абе аз си мислех, че ще няма да е интересна, но се оказа обратното. Бяхме много тихи и слушахме внимателно    Sunglasses
За болничните: казаха ми, че за този след януари 2007 ще се наложат промени, ама честно казано засега ще чакам инфо от специалнистите в офиса, че мразя да чета нормативни документи и да си ги тълкувам.
Ние вчера имахме път към Овча Купел и посетихме Пакостник- там имаше ОБИКНОВЕНА ваничка- 14лв. с поставка- 28лв. на Бертони. Купихме жълта  Crazy.
А м/у другото днес на лекцията стана дума точно за избор на педиатър. Лекцията я водеше д-р Антоанета Антонова, която съветваше мамчетата за педиатри взависимост от района. Тя е в 22 п-ка, до Плиска и е председател или нещо такова на сдружението на педиатрите. Мила беше, пускам координати, за онези от вас, които искат могат да и се обадят за съвет.  Grinning 971 11 37 / 0888244155;
Отивам да качвам снимки, а вие после зяпкайте. До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт