Тест за овулация - въпроси /тема 16/

• 51 153
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Благодаря за обяснението ☺ а ако не е бременност, предполагам, че е лошо да има положителен резултат толкова късно
Скрит текст:
при положение че имам покачена БТ и реалната овулация е минала. Може да показва и проблеми с хормоните нали? Засичам пик на ЛХ всеки месец около 13-14 ден, за 11 месеца забременях веднъж и получих спонтанен аборт, което значи че прогестерона е бил в малки количества..
За мен, този тест за О. е отрицателен. Не мисля, че трябва да се правят подобни изводи от един тест за О. Simple Smile
За спонтанен аборт - причини най-различни?! Не е само и единствено ниския прогестерон, а и той е възможно да пада при загиване на ембриона и спиране развитието на бременността.
Не се вкарвай в такива филми.
Ако имаш притеснения за нивата на Прогестерона, може да го следиш всеки МЦ и ако е нисък се назначават медикаменти ( прогестини).

# 616
Здравейте момичета, според вас този месец имало ли е овулация?

# 617
Според мен е минала вече, от 14 ден чак ли сте почнали тестването?

# 618
Да, защото попринцип на 17-ти 18-ти ден ми е положителен теста. И сега ми стана странно, като видях, че втората черта вместо да се насища тя избледнява.

# 619
И моят тест е обикновено положителен на 14 ден, но ноември беше положителен на 11ти ден, трябва да гледате и други симптоми, мерете и Бт заедно с теста, ако сте с нередовен цикъл. Аз за всеки случай правя тест около 11-12 ден и според това колко е наситена чертата изчаквам или продължавам да правя по два пъти на ден.
Ако е много бледа прескачам един ден и тествам пак.

# 620
Ами имах ЦС и леки болки ниско долу и това беше причината да си направя тест на 14-ти ден, иначе почвам по-късно.

# 621
Здравейте, вчера вечерта имахме полов контакт с мъжа ми. Днес рано сутринта теста за овулация отчете пик, но тъй като мъжът ми го няма чак утре вечер ще можем да правим опити, та според вас дали ще изтърва момента на овулация( от положителния тест до следващия полов акт ще са минали 37-8часа)? И в деня на пика ли се правят опити или след него е най-добре?

# 622
Тест не се прави сутрин, защото може да е фалшиво положителен. Пише го на листовката, но иначе да, правят се опити и в деня на пика, и следващите два.

# 623
Тест не се прави сутрин, защото може да е фалшиво положителен. Пише го на листовката, но иначе да, правят се опити и в деня на пика, и следващите два.

В моята листовка пишеше че може по всяко време на деня. Аз често ходя до тоалетна и никога не съм издържала 2-3 часа без пишкане. Единствени като спя нощно време и пак се будя 1 за тоалетна. Та затова предпочитам да е сутрин

# 624
И аз правех тестовете сутрин и отчитаха винаги вярно. Може би зависи от теста и колко е чувствителен.

# 625

В моята листовка пишеше че може по всяко време на деня. Аз често ходя до тоалетна и никога не съм издържала 2-3 часа без пишкане. Единствени като спя нощно време и пак се будя 1 за тоалетна. Та затова предпочитам да е сутрин

И в тестовете, които ползвам аз пишеше, че могат да се правят в интервал от 10-20ч, но само без първата урина. И аз така към 11 и нещо предобед бях направила един и беше почти положителен, след това към 19 часа направих втори с идеята вече да съм на 100 процента сигурна, че е +, но той беше -, втората чертичка почти не се виждаше. Така че и аз вече се обърках тотално с времето на тестване 😆😆

лютиче 2.0 Да, моя приятелка също винаги се е тествала сутрин преди работа и даже ми се скара като й казах, че ги правя късно следобед 😄😄

# 626
Здравейте, вчера вечерта имахме полов контакт с мъжа ми. Днес рано сутринта теста за овулация отчете пик, но тъй като мъжът ми го няма чак утре вечер ще можем да правим опити, та според вас дали ще изтърва момента на овулация( от положителния тест до следващия полов акт ще са минали 37-8часа)? И в деня на пика ли се правят опити или след него е най-добре?

Ако е станало Hands Pray ще е момиче Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 627

Ако е станало Hands Pray ще е момиче Stuck Out Tongue Closed Eyes

От личен опит ли го казвате Stuck Out Tongue Winking Eye ?Дори само да е станало ще съм повече от щастлива Wink

# 628
Здравейте, момичета. Присъединявам се и аз към отбора - решихме, че този месец ще стартираме с опитите за бебенце. По препоръка на АГ си взех тестове за овулация, за да успея да я засека, тъй като допреди месец бях на противозачатъчни. Засега тестовете ми са отрицателни. Започнах да тествам на 11 ден като имаше само 1 черта, на 12 ден имах втора бледа. Това наличие дали може да означава,че има шанс тези дни втората черта да се насити и съответно да има положителен резултат? Успех на всички!

# 629

Момичета,моля за помощ.От този месец започнах с тестовете.Миналото лято забременях без тях,но направих СА.Та на 3,01 (10 ден от цикъла)на док и имах ДФ 14 мм.От тогава насам втората линия почти не се виждаше,сега се появи тази.днес ми е 17 ден.Ясно ми,че съм с по-късна О.Ц ми е 31-34 дни.Но възможно ли е да нараства с такива бавни темпове?!Навсякъде пише 1,5-2 мм,а явно не е така,защото нямам още О?На този малко му трябва ,нали?Утре може би..В петък ще ходя на док да видя какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт