Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 372
  • 439
  •   1
Отговори
# 210
Имах полза от Новарикс 650 мг - 3 месеца го пих, 2 пъти по 1 таблетка на ден и 1 месец Фиброзим - сутрин и вечер по 1 таблетка. Задължително поне 30 мин преди храна, а най-добре повече.
Така ми бяха изписани от доктор. Иначе имат и ударни дози за начало, явно при възпалена вена.
Не са никак евтини, ама като се спече работата...
Като поомекна надутата вена правех и кардио на бабешкия фитнес. Велоелгометър и едни уреди имаше елементарни, дето само раздвижваш краката с тях, напред-назад и странично, но не и да натоварват.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:09 от Merelenda

# 211
Аз съм на Детралекс от февруари, когато направих тромб на бедрото. Казаха ми да го пия една година. Има моменти, в който започва много да ме боли и това определено много ме притеснява.

# 212
  • София
За първа година пия нещо за разширени вени. Флебодия. Тежестта си я има вечер, както винаги. Но болката в левия крак, която понякога ме почваме от сутринта, вече я няма.
Лекарската беше казала,че тая болка не е от разширените вени, не знам, факт е, че вече не ме боли.
Иначе моите са просто разширени, няма изпускане на клапи. И все пак вечер така тежат, само вдигане нагоре ги облекчава.
В търсене съм на гел за капилярите.

# 213
Здравейте, някой оперирал ли се е при д-р Бисеров в Стара Загора?

# 214
  • Варна

Покрива се от здравната каса. Правих преди около два месеца и си доплатих само за болничен  престой, някакъв пакет “съдова хирургия” и какво още беше не помня, но общо бяха около 250 лв.
[/quote]
М.В коя болница беше твоята склеротерапия?

# 215
М. В коя болница беше твоята склеротерапия?
Пълмед, Пловдив

# 216
От  хапчетата няма да усетите видим ефект, но те подобряват еластичността на съдовете.

# 217
Здравейте, някой да посещава д-р Милан Цеков от ВМА? Преглежа ли някъде и как може да се запише час?

# 218
Здравейте! Няма кого да попитам в момента и затова пиша тук с надеждата някой да ми помогне. Днес напипах на левия си крак една твърдина, която леко се синее и не боли. Намира се на прасеца, централно по хода на кокала, около три пръста е( ще приложа снимка). Възможно ли е това да е запушена вена, тъй като страдам от разширени такива? Ще бъда благодарна ако някой се включи.

# 219
Някой знае ли колко пъти може да махаме вени ?Кой е на щадящия метод ? Четох някъде ,че новите вени които се образуват нямат клапи..

# 220
Момичета,  някой да има изтръпване след склеротерапия? Май месец правих под коляното на едн вена. След тръгване на фитнес юли( не знам дали е свързано) отпред крака ми стои изтръпнал и като безчувствен. Иначе не ме боли, но е неприятно.  Бях на съдов, уж нищо нямало. Пих малко милгама, не минава. Чудя се на невролог ли да ходя или където ме оперираха да погледнат. В Света София ми беше склеротерапията и минифлебектомията.

# 221
Някой да каже за вените ,знае ли се колко пъти може да се махат ??

# 222
  • Някаде там
Здравейте, някой да посещава д-р Милан Цеков от ВМА? Преглежа ли някъде и как може да се запише час?
Аз бях на преглед при него във ВМА. Запазих си час на телефона на регистратурата.

# 223
Преди 2 седмици операцията /микрофлебектомия, без стрипинг/ мина. Не болеше! Имам много синини, които постепенно се разнасят. Но, вчера за пръв път си опипах вената, след като махнаха лепенките, конците и разрешиха да се изкъпя.  Напипах по хода й подкожни втвърдявания /бучки, плаки - не знам как да го обясня/. Някои са малки, две са с около 6-8 см в "диаметър" (не са кръгли) и излизат и извън синините. Та се притесних. Нося си стриктно ластичния чорап. Антикоагулантите бяха само за 12 дни. Естествено ще опитам да ги покажа на лекаря, но има ли някой с подобен опит? Как се развиха нещата?
Вчера се оперирах във Тулуза Франция каза ми ангиоложката че до 10 дни е възможна появата на малки топчета, понеже мястото е " умъртвено" и "умира" вената. Нормално е, виж кога ще изчезнат зависи от организма но е в рамките на нормалното

# 224
Аз бях на преглед при него във ВМА. Запазих си час на телефона на регистратурата.

Здравейте, може ли да споделите впечатления? С направление работи ли? Ако не - колко струва прегледът? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт