Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 356
  • 439
  •   1
Отговори
# 225
  • Някаде там
Здравейте, някой да посещава д-р Милан Цеков от ВМА? Преглежа ли някъде и как може да се запише час?
Аз бях на преглед при него във ВМА. Запазих си час на телефона на регистратурата.

Здравейте, може ли да споделите впечатления? С направление работи ли? Ако не - колко струва прегледът? Благодаря!
Аз бях с направление. Изключително внимателен е и добър специалист. Препоръчвам ви го.  Прегледаме ме и ми обясни,че в моя случай е приложима само класическа операция. Направо запазихме дата и той ме оперира във Клиниката по съдова хирургия във ВМА. Самата операция също се поема от здравната каса.
Ако ви интересува нещо друго питайте.

# 226
Много благодаря. Ако е удобно да попитам, какво точно Ви оперираха?
Моля и още един въпрос. На регистратурата на поликлиниката на ВМА ли се обадихте?

# 227
Здравейте! За първи път ще слагам компресивни чорапи. Знаете ли малко по- лесен начин за обуването им, че доста се поизмъчих?

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 17:37 от Lili Ivanova

# 228
Здравейте! За първи път ще слагам компресивни чорапи. Знаете ли малко по- лесен начин за обуването им, че доста се поизмъчих?
Няма лесен начин особено ако са над бедрото. Аз не знам вече колко съм скъсала докато слагам, а не слагам редовно само около седмица след раждането на сина, и сега след операцията. В аптеката ми показаха да обръщам чорапа и да оставя само пръстите и после полека лека да вдигам по крака нагоре

# 229
# 230
Слагат се задължително в легнало положение, набрани и постепенно вдигане нагоре. Може да се подложи някаква обувалка, да мине по-лесно през петата. Също по-удобно е да се сложат гумени кухненски ръкавици на ръцете.
По-удобни са моделите  чорапи без пръсти, че другите стягат пръстите като в менгеме.

# 231
Само в началото се обуват трудно,после се поотпускат и става по-лесно.Аз ги слагам сутрин веднага след като се събудя.Иначе краката ми отичат,стават двойни и абсурд да ги обуя ако се забавя малко.Трябва да са вдигнати нагоре краката,петата да е наместена добре.

# 232
  • София
Имам подобрение от мехлема Лицерол, комбиниран с капсулите Хеморрел. Трябва да се пият по-дълго време, поне един месец.

Здравей, може ли да разкажеш? Какви ти бяха оплакванията, какво по-точно се подобри?

# 233
  • Някаде там
Много благодаря. Ако е удобно да попитам, какво точно Ви оперираха?
Моля и още един въпрос. На регистратурата на поликлиниката на ВМА ли се обадихте?
Да,на телефона на регистратурата.
Иначе ми оперираха разширена вена,която имам от много малка и с годините и двете бременности доста се влоши. Най- зле беше положението горе на свивката,ингвиналната гънка. Затова и в моя случай само класическа операция беше приложима. Така ми обясни доктора. Имам доста дълъг разрез там горе на сгъвката,един малко надолу и другите са под коляното.

# 234
  • София
Момичета и аз при вас. Трябва да предприма мерки за разширени вени след поредната тромбоза, за последните 3 години - 4 пъти ми се случва. Последния път след горна и долна блефаропластика, с пълна упойка и заради обездвижването и студената операционна. От къде да започна?  Тръгвам да чета.

Мнения за д-р Кючуков?

# 235
  • София

Мнения за д-р Кючуков?

Положителни. Върни се назад, писала съм.

Мини през поне 2-ма лекаря за мнение. Аз бях при Кючуков и при Радев (тогава преглеждаше в болница Надежда), казаха ми едно и също, избрах Кючуков, защото ми беше логистично по-удобно, а и беше малко по-евтино. Имам лазера аблация със склеротерапия и след 1 година си правих пак склеротерапия на малки и поръхностни венички. Сега обмислям и за другия крак, но не съм го посещавала скоро.

Сподели после при кого си ходила, какво са препоръчали и какви са вече цените.

# 236
  • София

Мнения за д-р Кючуков?

Положителни. Върни се назад, писала съм.

Мини през поне 2-ма лекаря за мнение. Аз бях при Кючуков и при Радев (тогава преглеждаше в болница Надежда), казаха ми едно и също, избрах Кючуков, защото ми беше логистично по-удобно, а и беше малко по-евтино. Имам лазера аблация със склеротерапия и след 1 година си правих пак склеротерапия на малки и поръхностни венички. Сега обмислям и за другия крак, но не съм го посещавала скоро.

Сподели после при кого си ходила, какво са препоръчали и какви са вече цените.

Благодаря ти, че се включи!

Ще чета, иначе майка ми се оперира преди 2 години при Николов в Софиямед, всичко по ЗК +900 лева избор на екип, с "комбинирана техника" (???). Тя не е доволна, има придърпвания и сраствания, но наистина много закъсня.

# 237
Здравейте, аз съм другата седмица на операция в Бургасмед, моята операция също ще е комбинирана.
Ще дам отзиви после.

# 238
Провери д-р Милена Ангелова преглежда в 5 та градска болница. Аз съм правила лазер със склеротерапия и съм много доволна и работи по здравна каса/ платих около 50 лева/  Иначе и аз бях така и слагах инжекция за тромба, след 2 месеца правих лазера много ми олекна на крака и след година оправих и другия крака с лазер.

# 239
Здравейте! За съжаление и аз съм с разширена вена на левия крак, която трябва да се оперира за да не се усложни. Правих консултация и доктора ми препоръча процедура с лазер. Бих искала да направя обаче още една консултация и моля за мнение за добър специалист в Пловдив, който по възможност да е по здравна каса.

Общи условия

Активация на акаунт