Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 182
  • 439
  •   1
Отговори
# 405
Victorias secret, готу кола как я вземаш? От няколко места ми я препоръчаха, ама едва ли те самите имат този проблем. Хич ли няма подобрение?

# 406
Готу кола тинктура имам. Много добре ми подейства, но стомахът ми се раздразни и я спрях. Фактически 10 дни си слагах по няколко капки във водата.
Не знам дали споменах по-напред, но мен вените ме болят, парят ми.

# 407
Привет!

Може ли някой да сподели добра марка за компресивни чорапи? Търся си летен вариант, който няма да затопля толкова.

Благодаря предварително!
Медилайт имат тънки.

victorias secret, лекарства пия всяко лято. Като започнат жегите до края на септември. И чорапи трябва да нося, но не съм постоянна. Когато усетя, че много започнат да ме болят тогава ги слагам.

# 408
Цитат
Медилайт имат тънки.
Нали и аз съм писала в темата за чорапите, че от тях купих и съм доволна. Но дебелината, предполагам, зависи и от компресията, а тя се назначава от лекар. Съмнявам се, че и тънки не затоплят лятото в жегите. Но понякога нямаме избор.
Затова казах да пита във фирмата.

# 409
Цитат
Медилайт имат тънки.
Нали и аз съм писала в темата за чорапите, че от тях купих и съм доволна. Но дебелината, предполагам, зависи и от компресията, а тя се назначава от лекар. Съмнявам се, че и тънки не затоплят лятото в жегите. Но понякога нямаме избор.
Затова казах да пита във фирмата.
имат първа компресия, подходящи са за носене с рокли и не са дебели.

# 410
Здравейте, може би сте коментирали, но ако е уместно тук да споделите информация за Veda Clinic.
В сайта им всичко  е много добре поднесено и вдъхват доверие, но ми се иска мнение от хора, ползвали техните услуги.
Предстои да направя консултация със съдов хирург и евентуално за второ мнение обмислям при тях, а защо не и да им се доверя за операция.

# 411
Здравейте,

Пак ме вълнуват разни въпроси. Тези които са оперирали вена сафена, след операцията могат ли да клякат, като сядат да си свиват краката? Сега тези неща не мога да ги правя в топлото време. При мен всичко започна през месец май.

# 412
Аз мога, нямам проблем с това.

# 413
С времето крака се раздвижва. При мен в началото се чувствавше затегнат някакси. Но вече след години всичко си е като преди. Но не съм обърнала внимание кога са а охлабил.

# 414
Мина моят преглед - беше при доктор Милена Ангелова. Нейната препоръка е за лазер + минифлебектомия. Две неработещи вени на десен крак. В листа от прегледа виждам, че става въпрос за Вена сафена магна. Относно другите ми вени, някои, от които също изпъкнали, не така като тази, каза, че работят и не са за наложителна намеса. Моля за миналите през това и най-вече през флебектомията, за информация, колко време е възстановяването? Има ли необходимост от болничен? Остават ли следи и какви? И каквато друга инфорация може да дадете, ще ми е полезна. Все още не съм записала дата са интервенцията, но трябва да реша. Ако не я направя, трябва да нося чорап всекидневно, което не мисля, че е опция в дългосрочен план.

# 415
Аз за лазера съм се обеснявала много подробно и със снимки в предните теми. За минифлебектомия не мога да кажа. Ако е само лазер, махнаха я тая вена сафена, бинтоваха ме и си тръгнах. Можех да вървя, да шофирам веднага, всичко. Сега вече с минифлебектомията в добавка не знам кое как се доразвива.

# 416
Тук е описано
https://vita.bg/zabolyavaniya/flebektomiya-hirurgichno-otstranya … razshirenata-vena
А преди години какви операции се правеха. Колко се разви медицината.

Моята е вързана отгоре и сама се резорбира със все тромбите в нея.

# 417
  • София
Мина моят преглед - беше при доктор Милена Ангелова. Нейната препоръка е за лазер + минифлебектомия. Две неработещи вени на десен крак. В листа от прегледа виждам, че става въпрос за Вена сафена магна. Относно другите ми вени, някои, от които също изпъкнали, не така като тази, каза, че работят и не са за наложителна намеса. Моля за миналите през това и най-вече през флебектомията, за информация, колко време е възстановяването? Има ли необходимост от болничен? Остават ли следи и какви? И каквато друга инфорация може да дадете, ще ми е полезна. Все още не съм записала дата са интервенцията, но трябва да реша. Ако не я направя, трябва да нося чорап всекидневно, което не мисля, че е опция в дългосрочен план.
Моята операция беше при нея на 20 юни. Още веднага си ходих, нямах никакви болки, така че не е нужен болничен (само за престоя в болница). Но не трябва да вдигаш тежко, повече от 5 кг. Остават много синини, по-голямата част изчезват до 2 седмици. Още имам, каза ми с какво да мажа сутрин и вечер и вече почти изчезнаха. Първоначално има точици от убожданията, които се виждат. Уплътнявания по хода на вената, каза че до 9 месеца при мен ще изчезнат и те. Вече имам час за другия крак, така че няма страшно Simple Smile Упех!

# 418
Моята операция беше при нея на 20 юни. Още веднага си ходих, нямах никакви болки, така че не е нужен болничен (само за престоя в болница). Но не трябва да вдигаш тежко, повече от 5 кг. Остават много синини, по-голямата част изчезват до 2 седмици. Още имам, каза ми с какво да мажа сутрин и вечер и вече почти изчезнаха. Първоначално има точици от убожданията, които се виждат. Уплътнявания по хода на вената, каза че до 9 месеца при мен ще изчезнат и те. Вече имам час за другия крак, така че няма страшно Simple Smile Упех!
Колко пари ви излезна операцията

# 419
  • София
Колко пари ви излезна операцията
Не съм плащала, с направление бях. Иначе цената е 1800 лазер и 800 микрофлебектомия.

Общи условия

Активация на акаунт