Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 170
  • 439
  •   2
Отговори
# 420
Преди 2 години направих лазер и минифлебектомия на двата крака при д-р Милена Ангелова.
Взех си 1 седмица болничен, но си работех от вкъщи. Не съм заплащала, беше по здравна каса. Имах 3-4 малки убождания, които напълно изчезнаха за няколко седмици. Носих чорап около 3 седмици.
Днес по краката ми няма никакви следи и съм изключително доволна от резултата.

Мина моят преглед - беше при доктор Милена Ангелова. Нейната препоръка е за лазер + минифлебектомия. Две неработещи вени на десен крак. В листа от прегледа виждам, че става въпрос за Вена сафена магна. Относно другите ми вени, някои, от които също изпъкнали, не така като тази, каза, че работят и не са за наложителна намеса. Моля за миналите през това и най-вече през флебектомията, за информация, колко време е възстановяването? Има ли необходимост от болничен? Остават ли следи и какви? И каквато друга инфорация може да дадете, ще ми е полезна. Все още не съм записала дата са интервенцията, но трябва да реша. Ако не я направя, трябва да нося чорап всекидневно, което не мисля, че е опция в дългосрочен план.

# 421
  • София
А къде оперира по здравна каса и първият преглед пак ли може с направление? Много ме учудва това, не че е лошо, но преди 4 години, като правих лазер при Кючуков ми бяха казали, че по ЗК минава само класическата операция.

# 422
Благодаря на всички за изчерпателните отговори!
Прегледа е по здравна каса в 5-та МБАЛ „Княгиня Клементина“. Операцията, предполагам пак там, забравих да попитам при прегледа. Утре ще й се обадя, за да планираме дата, няма какво да го мисля повече, толкова години се мъкна с тези вени, не че ще се реши проблема кардинално, но поне ще премахна тези две, които вече стават опасни.

# 423
А тези които са били със синки след операцията и лазера, вземахте ли арника на таблетки преди операцията? Мен като ми даваха инструкции преди лазера едната беше 3-4 дена преди това таблетки арника да вземам. Нямах нито една синка. Но не знам дали арниката е причината. Помня че и тук в темата ми казаха че ще посинея. Но не стана така.  Ако някой на който му предстои има желание да си пита доктора….

# 424
Здравейте,

Да задам и аз моите въпроси. Все нещо не съм разбрала.
След операция на вена сафена Магна, след година примерно, трябва ли да се носи чорап и пият лекарства? Кракът става както преди ли?  Може ли да се кляка примерно за малко, да извадиш нещо от пералнята?
Притеснена съм. Малко объркани въпроси зададох. Мен ме боли ляв крак, а ми казват че десният е по-зле. А аз не знаех че десният е с проблем. Болят ме вените и на лявата ръка, особено ако е над 26 градуса навън.

Благодаря ви момичета за отговорите и кураж!

# 425
  • Sofia
Някой ползва ли такъв уред?

Пише,че е ок при вени,но да няма вътрешна дълбока тромбоза.

# 426
Здравейте, някой ползвал ли е услугите на доктор в Елица Герова в СофияМед за лазерна операция на вените?

# 427
  • София
Здравейте, някой ползвал ли е услугите на доктор в Елица Герова в СофияМед за лазерна операция на вените?

Добър диагностик, не знаех че е започнала да оперира! Лекува майка ми, но за операцията избрахме д-р Николов!

# 428
Здравейте. Тези дни бях на съдов хирург и ми написа след прегледа това: "Двустранно дребнокалибрена клончеста варикоза на подбедриците без флебит. Без УЗ данни за ДВТ. Запазени пап на Дк". Нямам фамилна обремененост, нямам крампи или тежест, подуване или оток. А имам по видими вени нищо повече. Иначе ми изписа компресия клас 2 чорапогащник и фиброзинол гел да се мажа вечер, а пролетта от април до септември да пия Ендолекс 2×1 т.
Дали има нещо притеснително.
Благодаря за отделеното време.
Хубава вечер!

# 429
Здравейте, момичета,
Предстои ми да правя лазерна аблация и склеротерапия и на двата крака. От години ме следи д-р Минкова в Токуда, но самата тя не извършва процедурите и ме насочи към нейни колеги. Ако някой е бил техен пациент, ще съм ви благодарна за отзив!
Става въпрос за:
Д-р Радев Варикс Клиник
Д-р Вълчев Токуда
Д-р Димитров Дерма Акт

# 430
Моят мъж прави при Вълчев, на единия крак само и е много доволен. Той ходи при него на преглед в Токуда, но самата манипулация му я направиха в УниХоспитал. Не е имал никакви усложнения, оплаквания, супер бързо се възстанови.

# 431
Здравейте!
По време на кърмене мога ли да приемам Пайлекс или нещо друго. Страшно много ми тежат краката, бедрата ми се надуват. Два месеца след раждане съм + хемороиди. С крем не става.

# 432
Здравейте, спешно ми трябва препоръка за съдов хирург в София, който да може да ме приеме тази седмица или в началото на другата. Напоследък не мога да се спра и да се доверя на един лекар, откакто почина д-р Драмов. Ходя все при разични и все нещо не ми достига. Аз съм с тромбофилия и БТЕ, и ми трябва някой опитен специалист, който да ме следи периодично, на когото, ако е възможно дори да мога да се обадя по телефона при проблем без да досаждам (до сега не се е налагало и дано няма, но все пак...), а сега ми трябва спешно и заради промяна на терапията с антикоагулант преди операция. Впоследствие ще ми трябва и за склеротерапия. Ако имате препоръка за лекар, когото посещавате и на когото се доверявате, моля за препоръка. Може и на лично. Благодаря.

# 433
Цитат
а сега ми трябва спешно и заради промяна на терапията с антикоагулант преди операция

При операция има протоколи за смяна на антикоагуланта, хирурзите ги знаят. Обикновено се минава на фраксипарин инжекции и това става в болницата.

# 434
Който е правил склеротерапия, моля да даде повече информация. Боли ли? Колко време траеше възстановяването? Колко пари ви струваше манипулацията?

Общи условия

Активация на акаунт